Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehetne tenni? Yorkieek,...

Mit lehetne tenni? Yorkieek, csivavák csesztetik a többi kutyát.

Figyelt kérdés
Pécsett élek, kertvárosban, társasházas övezetben. Közel 15 éve kutyázom, jelenleg is egy 11 hónapos kiskutya gazdája vagyok (Tenyésztőtől, jó helyről vásárolt kutyus). Mivel lakótelep, természetesen kistestű kutyám van, shih-tzu. Ennek ellenére Ő KUTYA: kölyökkora óta kutyaként kezeljük, s neveljük, rengeteget foglalkozunk vele, emiatt hihetetlen okos, minden parancsot ismer, szófogadó kutya szobakutya létére. Bár kistestű, de pórázon sétáltatom a házak közt, kutyakakit összeszedem stb, szóval próbálok normális kutyásként viselkedni. És itt jön a DE: A környékünkön elszaporodtak a csivava, yorkiee kutyák, annyi van belőlük mint a fene, s ezek a kutyák szabadon futkosnak, gazdáik maximum üvöltöznek utánuk, hogy "gyere vissza" s a kutyák folyamatosan utánunk futnak, nekünk esnek.. Az én kutyám nem így van nevelve, Ő normális minden kutyával, nagykutyákkal együtt játszik esténként, jól szocializált. De ezek a kiskutyák akiket említettem pont az ellenkezője, s folyamat ugatnak is, reggel fél 6kor arra kelünk, hogy az ablak alatt ugatnak a yorkieek, nem lehet tőlük aludni.Ma este mentünk kutyámmal esti nagy sétára s az egyik ilyen yorkiee a túloldalról átfutott az úttesten utánunk, mert persze szabadon volt a parkban. Csoda volt, hogy nem ütötték el. S a gazdája csak ordibált utána, hogy menjen vissza, persze nem ment. Aztán én voltam a hibás amiért az ő kutyáját majdnem elütötték:( Holott én a sajátommal mentem sétálni, pórázon a többi kutyához a térre, az övér észre sem vettem.. S eszembe jutott, mi lesz ha tényleg emiatt ütik majd el ezeket a kutyákat? Engem lincselnek meg? S miért kell nekem eltűrnöm, hogy másfél kilós yorkik, fél kilós csivavák szabadon futkosva a kb 6 kilós shih-tzum után futkosnak s csesztetik. Nem játszani jönnek, ugatnak, vicsorognak, morognak.. Jelzem az én kutyám tényleg jónevelt annak ellenére, hogy kistermetű, kis és nagykutyákkal is hihetetlen barátságos, szereti a többi kutya, nem egy ugatós agresszív kis morgó dög. Kinek lenne értelme szólni, lehet e valakinek? Gazdáikat nem érdekli, szerintük aranyos kis bátor a kutyusuk.. S ezzel ez lerendezve részükről. De pórázra nem veszik őket, mondván kiskutyák. De közterületen nem lehet kutyát nálunk sem szabadon eregetni. Szóval mit lehetne tenni? Lehet egyáltalán szólni valakinek? Közterület felügyelet? Vagy? Eltűrni is nehéz:( Előre is köszönöm.
2010. aug. 24. 21:15
1 2
 11/15 anonim válasza:

nem olvastam a válszokat.

nekem 2 yorkim van,de mi kertesben lakunk,sétálni pórázon járunk.nem értem miért általánositasz.nekünk a nagykutyák szoktak nekünkjönni azért nem merem már öket egyedül kivinni.

ha azokkal a kutyákkal történik vmi,nem a te hibád!a gazdája engedte szabadon.

2010. aug. 24. 22:28
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, megpróbáltam/próbáltuk már, hogy szépen szóltunk a gazdiknak, hogy ha ennyire nem fogadnak szót a kutyusok,tessék őket pórázon tartani. Erre a válasz az volt, hogy kiskutyák, és hogy bátor öntudatosak azért ilyenek:S:S Két bejárat van a társasházunkon, tökmindegy melyiken megyek ki, mivel nem 10 percre futok ki a kutyámmal, hanem sétálni járunk nagyokat, biztos hogy beléjük botlunk. S többi kutyás akikkel összejár az én shih-tzu-m, tosa inu, shar pei, németjuhász, golden retriver szóval nagy kutyák, de rájuk is ugyanúgy nekirontanak. S félek rossz vége lesz:( Nah nem a nagykutyák miatt mert ők jóneveltek, én kiskutyámat is szeretik, hanem amiatt, hogy átfutnak utánunk az úttesten kocsik közt. Mikor emiatt szóltam a kedves gazdinak, kis híján nekem esett, hogy a k. anyámat álljak már meg , nem látom, hogy fut utánunk a kutyája s miattam fogj az autó elba..ni? :S Béketűrő embere vagyok, de fogytán a türelmem:S Közterület felügyeleten gondolkozom, bár nem tudom foglalkoznának e vele. De köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam volna, hogy ennyien küzdenek hasonló problémával..
2010. aug. 24. 22:33
 13/15 A kérdező kommentje:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:28

Nem értem mi a problémád, ezekszerint amit leírtam rád nem vonatkozik? Akkor mi itt az általánosítás, hisz én konkrétan leírtam hol élek, s kikkel van a probléma. Nem értem mitől húztad fel magad ha nem te voltál, akiről a kérdésem szólt. :D XD

2010. aug. 24. 22:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Mit lehetne tenni? szerezz be egy időre egy nagy agresszív, domináns kutyát és sétálgass vele pórázon. Hamar kiszelektálja az odarohanósakat...
2010. aug. 25. 09:29
 15/15 anonim ***** válasza:

A közterületesek biztosan kimennek, jó sok pénzt tudnak leakasztani a sok hülye gazditól. :)

Yorkisok, akik irogatják, hogy a nagykutyáktól féltik a kutyáikat! Gondolom nem szocializáltátok a kutyáitokat nagy kutyákhoz. Tudtátok, hogy szinte mindig a kistestűek kezdeményezik a támadást? (Szemeznek, vicsorítanak..) De persze mindig a nagyobb kutya a hibás, mert ő az erősebb..

Kedves kérdező, fogd meg a kutyákat, és vidd oda a gazdájuknak, hogy neveljék meg..

2010. aug. 25. 10:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!