Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem javul a kutyusom, mit tegyek?

Nem javul a kutyusom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szerdán étvágytalan és kedvetlen volt, éves oltásra mentünk volna, de megemlítettem, hogy nem teljesen van jól. Láza nem volt, azt az egyet találta a vizsgálat során, hogy a veséinél érzékeny, ha megnyomja. Kapott egy Imizolt, meg egy B-komplex injekciót. Tegnap reggelre kaptunk időpontot szívféreg tesztre, ami negatív volt, viszont szerda óta nemhogy javult volna, még a hasmenés is befigyelt. Tegnap kapott még egy Imizolt, meg még 2 valami injekciót, plusz tablettába anti és probiotikumot meg még valami vízben feloldós tabit. Tegnap szépen el is kezdtem adagolni neki, mindent ahogy mondtak, plusz egész nap fecskendővel itattam, mert magától nem is iszik már, enni meg főleg nem. Ma reggel hallom, hogy iszik magától, mondom, na végre, valami megmozdult. Erre 3 perc múlva az egészet visszabukja a padlóra. Levittem pisilni, erre piros a hasmenése. Kerestem a gyógyszerek mellékhatását, de sehol nem írja a széklet elszíneződést, a vízen kívül meg mást nem evett/ivott, szóval szerintem ez nem lehet más, csak vér. Azt mondták, ha 3 napon belül nem kezd javulni, akkor hétfőn vigyem vissza.

Most mi a fenét tegyek? Eddig mind2* amikor orvoshoz fordultam, csak rosszabb lett.

Tipmixre kapta a babézia oltást, ráadásul 2*, mikor az is hasmenést okoz, pedig láza sem volt és a vizelete tiszta. Aztán tipmixre antibiotikum. Mi van, ha nem is az a baja és csak tetézi a hasmenést?

Én bírom a dokinkat, de most nem ő vizsgálta, hanem azt hiszem gyakornok lehetett ez a srác, de valahogy nem győzött meg. Félek visszamenni, de ha nem viszem és miattam lesz rosszabbul...

2021. máj. 29. 07:13
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

És ha parvo vagy korona féle bélgyulladás, akkor azokra jó az antibiotikum?

Most már ivott magától és egy nagyon pici csirke-répa levest belékönyörögtem és reggel óta nem volt széklete, de lehet, hogy csak kifogyott.

Még reménykedem.

2021. máj. 29. 13:08
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Ami még eszembe jutott hogy mondtad hogy szedett előtte gyógyszert a vestibuláris szindromara, de ez csak tipp, egy laikus tipp, es mi van ha abban volt olyan hatoanyag ami a babézia tüneteit elnyomta vagy késleltette és ezért nem volt se láz se barnás vizelet. De mondom hogy ez csak egy tipp. Amugy azt sem értem hogy a gyakornok srácot miért hagyta egyedül az orvosod. Ilyenkor mindig van mellettuk szakvizsgázott orvos hogyha bizonytalan segitseget kérjen. Ebben meg az orvosod hibazott hogy az egesz praxisaval magara hagyta a gyakornokot aki most vagy tanul még vagy rezidens mert nem mindegy. A többire is válaszolok később.
2021. máj. 29. 13:21
 23/36 A kérdező kommentje:

Nem volt egyedül, a orvosi szoba mellett van a labor/műtő, ott volt a doki.

Oké, de arra kapott szert, mégsem javult.

2021. máj. 29. 13:30
 24/36 anonim ***** válasza:

Akkor neki kellett volna segítséget kérni vagy gyorsan az állatorvosi könyvéből kikeresni mi ilyenkor az eljaras mikozben azt mondja neked egy pillanat csak vinnem kell valamit a kolleganak es mindjart jovok.

Híres állatorvos is csinált már ilyet de azt is tudni kell hogy abba az időbe ő volt az elso exotikus allatorvos es nem tudta milyen fajjal all szemben es mivel nem merte megkerdezni gondolta majd a kerdeseivel kideriti hat nem sikerult ezert gyorsan kikereste a zoologiai konyvbol utana mar tudta mit kell tennie. Ez a palyaja kezdeten volt.

Marmint ugy érted hogy a vestibularis szindromara kapot gyogyszer sem segített?

Talan mert nem az volt a problema hanem virus fertozes aminek egyik tunete idegrendszeri.

De attol a gyogyszerbe lehetett olyan hatoanyag ami elnyomta a főbb tüneteket.

2021. máj. 29. 15:17
 25/36 A kérdező kommentje:

Nem, a vesti gyógyszer jó volt, azt még a mi dokink adta.

Arra írtam, hogy "arra kapott szert, mégsem javult", hogy elnyomta a babézia tüneteit. Mert az igazából mindegy, mert kapott rá gyógyszert. De mivel nem hatott, szerintem a babézia kizárva. Ha csak nem később hat.

Köszi.

2021. máj. 29. 15:21
 26/36 anonim ***** válasza:

Azt mondtad parvora es koronara be van oltva az segit lekuzdeni neki ha ez a problema de gyogyszerekbe nem vagyok otthon sokat felejtettem nem akarok nrked hulyeseget irni. Belgyulladasra akkor gondolom adnak majd neki valamit de az antibiotikum is gondolom segit mivel az a dolga hogy a gyulladast megszuntesse bar ugye antibiotikumot inkabb emlekeim szerint bakterialis fertozeskor szoktak adni es a parvo virus egy igen ici pici agressziv virus, de amugy felnott kutyakban enyhebb a parvo azt olvastam, bar ugye a kutyad 13 eves kerdes milyen fajta. Az egyik volt osztalytarsamnak a felnott idos kutyajanak parvoja volt en segitettem neki allatorvoshoz vinni en tartottam a hatso ulesen a kutyat az olembe de sajna nem maradt meg. Kolyokkoraba kimaradt talan neki a parvo oltas es ugy kerult hozzajuk es elkapta, de ez regen volt mar nem akarok neked hulyeseget irni.

Szerintem mindenkepp vidd majd vissza es a masik orvostol is kérj szakvéleményt.

2021. máj. 29. 15:26
 27/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ezt az oltást kapja mindig, ez van az eü könyvében:

Versican Plus DHPPi+L4R

2021. máj. 29. 15:35
 28/36 anonim ***** válasza:
0%

Megint itt van a bizonyitek,hogy az allatorvost csak vervizsgalat meg szivferegtesztre erdemes megkerni,de kezelesre nem. Lathatoan felrekezelte a kutyad es a gyogyszerek tonkretettek a belflorajat. Hagyd abba a gyogyszerezest es etess vele belflorat. Natur joghurt egy kanal es pici falatka sajt.

Protecin synbiotic dc

Illetve a nyersetetes hozza rendbe. A tapok mind tartalmaznak belflora tonkretevo adaldkokat izfokozokst meg gabonat(kukorica,burgonya,rizs,kemenyito!!!)

[link]

Ha meggyogyul ,nincs hasmenese,add neki a next guard spectrat havonta. Az ved szivfereg ,kullancs, szunyog ,bolha ellen!!

2021. máj. 29. 16:14
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
28-as a kérdező írta hogy kapott a kutya probiotikumot az antibiotikum mellé. Szerintem összetettebb a probléma ez valami vírus nem az etetessel van a problema itt. A fiatal állatorvos tapasztalatlansága egy dolog de szólnia kellett volna a tapasztalt kolleganak. Mindenkepp konzultalj majd masik allatorvossal is. Esetleg az meg tudod mondani hogy mostansag erdos teruleten turaztatok kutyával?
2021. máj. 29. 16:41
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Értem szóval a vestire jó volt a gyógyszer, és a babézia oltásra írtad, hogy nem javult tőle. Csak ugye egybe írtad, és ezért inkább rákérdeztem nehogy félreértsem.

A lyme kórt nem csekkoltam még. De amúgy simán lehet hogy 3-asnak lesz igaza. Bár ahhoz a kutyádnak patak parti vizet kellett volna innia vagy olyan ételt ennie, amin volt giardia ciszta és úgy jutott be ez az egysejtű miniatür méretű bélparazita. De nem írtad, hogy erdőbe jártatok-e nem e evett fel valamit sétáltatás közben a városba vagy parkba vagy faluba. De az is igaz, hogy az vízszerű lágy szakaszos hasmenést okoz, nem véres hasmenést. Az is elképzelhető hogy valami apróbb sérülés pl végbél repedés az erőlködéstől és ezért véres a széklete. Azért is írták hogy minél előbb vidd egy felszerelt állatorvoshoz ahol röntgennel tudják csekkolni ha esetleg beljebb van probléma nehogy idegentest miatt, ez volt a másik tipp. Így csak találgatunk, szóval a legjobb ha keresel egy tapasztalt állatorvost.

2021. máj. 29. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!