Szerintetek hogyan tudnám visszaszoktatni a kutyusomat arra, hogy újra a pelenkára végezze a dolgát?
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. A kutyusom 6 hónapos. Pelenkára pisil, vagyis eddig pisilt. Három hete elköltöztünk, és azóta “elfelejtette” hogy a pelusra kéne és egyszerűen az új lakásban oda végzi a dolgát ahol éppen rájön.
Előre is köszönöm a tippeket!
Miért kéne,hogy pelenkára végezze? Nem természetes neki,hogy egy helyre vizelget.Ez nem macska..
Hord le,és nem fog mellé se pisilni.
Így van, ahogy az előző mondja.
A kutya vállalás is felelősség!!
Le kell vinni sétáltatni, és akkor pisiljen, kakiljon.
Szerintem a szobatisztaság jobb, mint a pelus..(saját véleményem)
Tanítsd meg neki szobatisztának lenni, mint, hogy pelusra szoktasd. :)
Ugh micsoda flegma hozzászólások. Véleményem szerint kedvesebben is lehet hozzászólást fogalmazni.
Pici korától kezdve naponta 4-5 alkalommal sétálok vele minimum 1 órát. Nem hajlandó lent elvégezni a dolgát. Egyszerűen nem pisil lent, bármennyit vagyok kint vele. Volt rá példa, hogy elvittem magammal túrázni kb 2 és fél órát voltunk a szabadban, nem pisilt nem kakilt, majd mikor hazaértünk egyből pisilt. Fogalmam sincs, hogy miért pedig még könyörgök is neki, hogy pisiljen lent, egyszerűen nem hajlandó rá.
Ha azt tanítottad neki, hogy bentre végezze a dolgát, akkor innentől kár ezen sajnálkozni, hogy bentre ürít. Egy kutya számára a pelenka és a szőnyeg közt nincs különbség.
Miért nem szántad rá az időt és nevelted szobatisztaságra? Persze kinek a pap, kinek a papné - valaki szereti, hogy az ürülék és a vizelet a lakásban bűzölög órákig. Szerintem az egyik legigénytelenebb dolog ez, de nem vagyunk egyformák.
Mint írtam, kiskoràtól kezdve próbálom rászoktatni, de nem hajlandó lent pisilni.
Egyébként szőnyegre szerencsére nem pisil, “csak” a parkettára. (hozzátenném, nem bűzölög semmi órákig, egyből fel van takarítva, illetve azért kértem segítséget mert ez így nekem sem a legjobb) Sosem voltam rest levinni, egyszerűen nem hajlandó lent elvégeznie a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!