Hogy vegyem rá a szomszédom, hogy ivartanalítja a kutyáját?
A szomszédomnak van egy nöstény vizsla kutyája kb. 1-2 éves és sajnos nincs ivartalanítva.
A kutyus mindennap az utcán csavarog, megszökik.
Bár a kutyus jól van tartva és véleményem szerint szeretik, de mi lesz akkor ha vemhes lesz? Ugyanúgy fogják szeretni?
Párszor beszéltem velük, hogy mi lenne, ha mégis ivartalanítanák hiszen így lehetséges, hogy nem szökne meg, de szerintük az ivartalanítás egy rossz dolog. Egyszer a szemünk láttára, majdnem elcsapta egy autó a kutyust. A párommal sikerült befogni és haza vinni a gazdájához, bár szívem szerint jobb lett volna egy fajmentési csoportnak adni őt! Ilyenkor lehet valamit tenni? Feljelenteni nem akarom, hiszen nagyon rég óta ismerjük egymást és nem akarunk konfliktust.
A szökés miatt szólhatsz jegyzőnek, állatvédőknek.
Sajnos az ivartalanítás nem kötelező, ezzel hivatalosan semmit nem tudsz kezdeni. :(
A szökés viszont már az, törvényi kötelessége lenne megakadályozni.
Elmondásuk szerint egy ismerösétől hozta, akkor lehetett kb. 4-5 hónapos.
Chip, kötelező oltások megvannak, de az ivartalanítás náluk tabu téma.
En nem is tudom?! De ugy latom itt sokan allatkertben nottek fel vagy ott szocializalodtak, mert allandoan a keritest szajkozzak :)
Jelentem mifelenk alig-alig van kerites, inkabb soveny, fasor vagy tuja jelzi a telekhatart ... nalunk nem problema, ha az ozike vagy a vaddiszno maszkal a birtokon (bekeben elunk az allatokkal) :)
Nekünk sincs "igazi" kerítésünk, és engem se zavarnak a vadállatok - ettől függetlenül ha lenne kutyám, akkor evidens lenne hogy kerítéssel a telkemen tartom, hiszen ez a felelős viselkedés és mellesleg törvényileg kötelező is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!