Miért baj a kutya megharapja egy másik kutya fülét ?
Alapesetben nem baj,a kutyák szólnak egymásra ha olyasmit csinál a másik amit nem akarnak.Morognak,ráugatnak.
3 eset van amikor a gazdik szólnak érte:
A) Beteg a kutya füle.Fertőző,fáj neki,stb
B) Túlságosan meghunyászkodó az egyik kutya,zavarja és látszik is rajta,de nem jelzi ezt a másik kutya felé.
C) Még annyira sem engedi az adott gazdi a kutyát önállónak lenni,hogy ő szóljon a másik kutyának,ha baj van.Random mindenért rászól,elhívja.
És az ok amiért szólnak:
A fül könnyen sérül,fertőződik.Egy pár csepp víz is okozhat fülgyulladást nyál főleg.Megelőznének egy állatorvosi látogatást.
Kis kitérő: Harci kutyák fülét is azért vágják le,mert abba kapaszkodnak meg először a kutyák,mint mondtam könnyen sérül.
Én azért nem engedem, mert nekem mentett kutyám van és kedves cuki kutyából agresszív önvédelembe megy át, ha egy másik kutya beleharap a fülébe, és el akarom kerülni a verekedést, volt már ilyen, hogy szét kellett szednem az én kutyámat meg azt, amelyik megharapta, másik gazdi le sem tojta.
De régebben futiban futottunk össze egy kis tacsissal, a szerencsétlen kiskutyának mindig a hosszú lógó fülére ment rá a többi kutya, és kb. nem hagyták semennyire sem érvényesülni, szóval ott is közbeszólt a gazdi, amikor nem hagyta békén az övét a többi kutya.
Az enyémnek még nem haraptak a fülébe, pedig szoktak durvábban játszani, de ilyen még nem volt szerencsére.
A kutyád szerintem nem játszik, hanem támad, direkt érzékeny területet. Szólj rá, elég sérülésveszélyes.
Hehe ... az en kutyamnak nics fule :) ... ennek ellenere ha jatsznak vele, akkor probaljak harapni ... de ami nincs, ne keresd! :D
Engem nem erdekel, ha aktivabban jatszanak a kutyak ... moroghatnak, haraphatnak ... a kutyam teljesen egyertelmuen szol ha nem tetszik neki a dolog ... de valojaban mindent hagy ha jatekrol van szo.
Tokeletesen tud kulonbseget tenni goronbasag es jatek kozott ... gorombasagot azonnal lerendezi ... jatekbol siman megenged mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!