Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sajnos a kutyám annyira beteg...

Sajnos a kutyám annyira beteg és öreg hogy az állatorvos azt javasolta hogy el kell altatni hogy ne szenvedjen még többet hogy könnyebb ezen túl tenni magam ha ott vagyok amikor elaltatja vagy ha nem?

Figyelt kérdés

Egy 16éves srác vagyok és van egy 13éves Német juhász

kutyám sajnos már nagyon beteg az ízületei teljesen kivannak van amikor már fel sem tud állni szegénykém

és hát az állatorvos szerint már csak hónapja vannak hátra

és azt javasolta hogy altassuk el és a kérdésem az lenne hogy hogy lenne könnyebb feldolgozni a halálát ha ott vagyok vele vagy ha nem ?

Kérem csak normális választ adjatok és ha lehet akkor olyanok adják akivel már volt hasonló helyzet.

Ezzel a kutyussal nőttem fel ö volt a játszótársam 3-4éves korom óta és nagyon erős érzelmi szálak fűznek hozzá :( .De sajnos mindenkinél eljön a vég :'(

Aki tud segítsen :(

2008. dec. 6. 12:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Bárhogy döntöttél, jól döntöttél, mert alapos, átgondolt, és jóérzésből teszed. Gondolj arra, hogy a Szivárvány-híd lábánál lesz egy Barátod, aki csak Téged vár, és ha majd eljön az idő, együtt keltek át rajta.

Erőt kívánok, és fogadd mély együttérzésemet..

2008. dec. 17. 12:17
 22/30 A kérdező kommentje:

Hát megtörtént nagyon nehéz volt végig sírtam az estét de jobb így neki így már nem szenved többet :)

eltetettem szüleimmel a kertünkben egy fűzfa alá ahol ha hiányzik oda tudok menni "hozzá".

Nem irok többet ugyanis nem tudok most róla beszélni ...

Még 1x köszönöm a válaszokat :) !

2008. dec. 17. 15:24
 23/30 anonim ***** válasza:
Mi is köszönjük, hogy megosztottad velünk..
2008. dec. 18. 00:23
 24/30 anonim ***** válasza:

Részvétem a kutyád iránt, én is irtam neked, ((12.06.16.01) csak nekem a cicám volt beteg, öt is eltemettük a kertben 1 hete. Ö csendben elaludt :(

Teljesen együtt érzek veled.

2008. dec. 18. 12:35
 25/30 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező, csak egyvalami, lehet, hogy te is tapasztaltad már:

amikor a mi öreg németjucánk elbúcsúzott mindenkitől, és kérte, hogy hadd mehessen már, és elaltattuk, két napra rá a férjem - akivel együtt nőttek fel, mint Veled - azt álmodta, hogy a kutyával, a fiatal kutyával sétált, futott és a végén együtt repültek...

Tudni kell, hogy az utolsó időben már nem fürdettük, mert hideg volt, és nem akartuk még megfázással is tetézni a bajait, szóval elég erős bundaszaga volt. A halála után mind a ketten többször éreztük ezt a szagot átvonulni a házon, mintha ránk nézne a kutya, jól vagyunk-e. És amikor a halála után valamivel ránk talált a mostani kölyökkutyánk, és kint idétlenkedett a kertben, és felcsavarta magát egy futónövényre, megint éreztük a bundaszagot, és mind a ketten nyugtalanok lettünk, és úgy éreztük, muszáj megnézni, hogy minden rendben van-e... épp időben ahhoz, hogy kiszabadítsuk a kiskutyát.

Úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy a kutyáknak van lelke. Mosolyogj, ő nem szeretne szomorúnak látni... :,-)

2009. jan. 17. 00:15
 26/30 anonim ***** válasza:
Utolso elötti hozzászoló vagyok, a cicás, csak annyit szeretnék még hozzá füzni, egyszer volt egy kérdés-igaz cicákra - a cicák elmennek meghallni ? - na én / mikor a cicám még meg volt - söt van azota is még meg volt is aki meghalt, azt válaszoltam, nem mert otthon a gazdinál hallnak meg-nekem aki eddig meghalt vagy megmérgezték, vagy elütötték- tehát erröl nem tudtam semmit, de most leirom neked mit csinált az én cicám, akinek rosszindulatu dagabata volt, aznap ! kikérezkedett délután, hozzáfüzöm már két hete nem akart ki menni, kiengedtük, fél ora mulva,a párom behozta, hátul van fürészpor, oda ment meghalni, de behoztuk - jelzem sosem járt oda - csináltunk, az ágyunk mellé egy fekhelyet, beletettük, hajnali 1 kor olyat csinált mint m anno 2-3 éve, azt tudja csak akinek cicája van, hivo szoval hivta mintha pici gyereke lett volna vonyitott, ezt 2x megcsinálta / és ott voltunk mellette / és elaludt-örökre-hát ennyi, ja igen a cicák elmennek otthonrol meghallni, ha emlékszik valaki erre a kérdésre.!! Ja és mellette voltunk, amugy másnap jött volna a doki elaltatni. Hát részvétem mégegyszer, amugy kiskutya van már ?? Szerintem az a gyogymod erre.
2009. jan. 17. 16:49
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvastam a válaszokat és most itt bőgök. :(

Részvétem mindenkinek, akinek ilyet kellett átélnie, akár kutyával, akár cicával... Nem tudom, mit lehet ilyenkor mondani vigaszképpen, mert az igazi vigasz ugye az lenne, ha ez nem történt volna meg.

Egyszer olvastam a témában azt, (asszem egy kutya-magazinban, amikor arról volt szó, hogy valaki nagyon kiborult a kutyája miatt), hogy a kedvencünk olyan sok örömet ad, hogy el kell viselnünk az egyetlen rosszat, amit kapunk Tőle... De azt hiszem, ez nem vigasz, és én nem is tartom elfogadhatónak...

Ha gyászról van szó, akár ember, akár állat, józan ésszel, logikával, érvelésssel nem sokra megyünk. Mert eleve a halál irracionális számunkra.

Kedves Kérdező, remélem, a történtekhez képest jól vagy! :(

Eszembe jutott még valami, és most már meg is találtam. Nézd csak, nagyon szép! (Már más is utalt rá)

Igaz, hogy egy göris honlapon van, de a lényeg ugyanaz!

[link]

Részlet (egy norvég legendán alapul egyébként):

"A szivárvány Híd történet

A mennyországtól innen van egy hely, amit úgy hívnak: a Szivárvány Híd.

Amikor egy állat, aki közel állt valakihez meghal, a Szivárvány Hídhoz jut. Egy nagy rét terül el a lábánál, hogy minden állat szaladgálhasson, és együtt játszhassanak. Állandóan süt a nap, és elegendő étel, ital található ott, hogy mindenki kényelmesen érezze magát.

Azok az állatok, akik betegek, vagy öregek voltak, visszanyerik egészségüket és életerejüket. Akik megsérültek, sebeik begyógyulnak és olyanok lesznek, mint ahogyan fiatalon ismertük őket."

2009. jan. 17. 21:06
 28/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :) !

Nem nincs kis kutyám egyenlőre nem is lesz itt van még a másik kis rosszcsont :)

De nem is szeretnék egyenlőre nagyon nagyon sok gond van egy kis kutyával és mostanában ebben a lelki állapotban nem lenne hozzá elég erőm...

Szüleim sem szeretnék főleg édesapám ...

És nem szeretnék még 1kutyát elveszíteni mondhatja nekem bárki h ugyan már hol van az még ... de nekem az az élmény hogy a karjaimban halt meg és életében utoljára felemelt a fejét amennyire tudta szegénykém és a szemembe nézett majd "összeesett" (bocsi nem tudok jobb szót) nagyon lessújtó volt és nem szeretném újra átélni ...

De miután meghalt (de csúnya szó ez ...) kint a kertünkben fűzfánk alatt eltemettem és így ha hiányzik mindig kimegyek hozzá ... meg a nyakörvét azóta magammal hordom mint egy szép emlék :)

Bocsi a gyér fogalmazásért de így sírás közepette ennyire tellett.

Nyugodjék békében szegénykém. :(

2009. jan. 17. 22:40
 29/30 anonim válasza:
100%

Tudom, hogy már régi kérdés, de én is ugyan ebben a helyzetben voltam 1-2 hete. Nekem 15 éves kaukázusi medveölőm volt. Nagyon le volt gyengülve felkelni sem tudott már, csak forgolódott egy helyben. Alig evett és ivott. Nekünk is azt javasolta az orvos, hogy el kellene altatnunk és utólag kiderült, hogy jól tettük mivel azért nem tudott már járni, mert a férgek belülről megkezdték szegényemet. Nagyon rossz volt, de tudom, hogy jobb volt ez így neki. Most ezt nem azért mondom, de szerintem ha már nagyon szenved akkor ne magunkra gondoljunk, hogy milyen rossz lesz nélküle, hanem, hogy neki jobb lesz.

Üdv: Nixy

2009. júl. 23. 13:40
 30/30 anonim ***** válasza:
Igazán önzetlenül szeretted a kiskutyád... Két napja múlt hogy az énbarátom is elkerült a szivárvány hídhoz... ott voltam mellette végig, ami életem legnehezebb, de talán legjobb döntése volt...
2010. febr. 20. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!