Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sajnos a kutyám annyira beteg...

Sajnos a kutyám annyira beteg és öreg hogy az állatorvos azt javasolta hogy el kell altatni hogy ne szenvedjen még többet hogy könnyebb ezen túl tenni magam ha ott vagyok amikor elaltatja vagy ha nem?

Figyelt kérdés

Egy 16éves srác vagyok és van egy 13éves Német juhász

kutyám sajnos már nagyon beteg az ízületei teljesen kivannak van amikor már fel sem tud állni szegénykém

és hát az állatorvos szerint már csak hónapja vannak hátra

és azt javasolta hogy altassuk el és a kérdésem az lenne hogy hogy lenne könnyebb feldolgozni a halálát ha ott vagyok vele vagy ha nem ?

Kérem csak normális választ adjatok és ha lehet akkor olyanok adják akivel már volt hasonló helyzet.

Ezzel a kutyussal nőttem fel ö volt a játszótársam 3-4éves korom óta és nagyon erős érzelmi szálak fűznek hozzá :( .De sajnos mindenkinél eljön a vég :'(

Aki tud segítsen :(

2008. dec. 6. 12:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem itt most nem te vagy a lényeg, és neki az a jobb ha vele vagy az utolsó percig....sajnálom és részvétem.

2008. dec. 7. 09:24
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Majd írj, hogy mi lett!
2008. dec. 7. 13:11
 13/30 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat lehet hogy ezt is le kellet volna írnom de a kutyumnak kb 3éve daganatos műtéte volt

azóta nagyon legyengült azóta szed nap napi 4gyógyszert

és minden 3. nap még 1et ezek között van nyugtató, fájdalom csillapító, az ízületi gondjaira és a szívére is

gyógyszer mostanában már nagyon nehezen eszik van hogy nem is eszik szegénykém mellette van egy keverék kutyám is illetve a nővéremé és kb fél éve azt vettük észre h a kisebb (a keverék) eszi meg a kajáját. Szóval gyógyszerrel már sajnos nem tudunk rajta segíteni :(

Én küzdök érte mindent megteszek hogy jobb legyen neki de szerintem elég nagy fájdalmai lehetnek mert van hogy az éjszaka közepén felsír olyankor megnyugtatom és aztán újra elalszik. De az is nagyon sűrün előfordul hogy össze esik járás közben és ilyenkor is csak sír szegénykém és nem tud újra lábra állni.

Szüleim azt mondták hogyha még rosszabbul lesz elaltatjuk hogy ne szenvedjen tovább. remélem ezt a telet még túléli:( (nagyon szereti a havat és ha van hó mindig játszok vele a hóban :'( ) Kiskutyám utána nem lehet mer a szüleim nem engednék meg ... Nővérem kutyája nagyon sok kárt tett a kertben és azt mondták hogy ebben a házban többet kölyök kutya nem lesz.

Én 1 dolgot szeretnék hogy ne szenvedjen szegénykém :(

2008. dec. 7. 16:29
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom szörnyű érzés ha elaltatják a kutyád:( De mindenképp hallgass az állatorvosra, mert szegény kutya szenved. Ha néha már tényleg nem tud lábra állni akkor sajnos el kell altatni. Szerintem legyél ott mellette, úgy könnyebb lesz, ha nem ezt csinálnád emésztenéd magad, hogy elment és mégcsak nem is voltál ott.
2008. dec. 7. 17:02
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom borzasztó rossz ha ilyen történik. Serintem el kell altatnotok, hiszen néha nem is tud lábra állni! Önző dolog lenne ha nem ezt tennétek és tovább kéne szenvednie. De szerintem is legyél ott.
2008. dec. 7. 17:07
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne siessétek el az altatást! Ha meg tudod nyugtatni, akkor talán annyira nagyon szörnyű nem lehet a fájdalom, és igen, tényleg feltétlen próbáld meg, hogy szegényke lásson még egy telet! Ha még egy hajszálnyi remény van, hogy a rossz élmények mellett valami jónak is tudjon örülni, akkor még érdemes élnie!!! Ez nem önzőség, csak az együtt töltött időből kihozod a maximomot. Ha egyfolytában sírna-vonítana a kutyád, és már semmi jó nem jutna el a tudatáig, mást mondanék, de így, hogy még úgy érzed, tudná élvezni a havat egy kicsit, ne altassátok el szerintem. Legyen még egy szép teletek együtt, azt kívánom!
2008. dec. 7. 17:56
 17/30 anonim ***** válasza:
57%
szia nekem is van két kutyám és tudom hogy hogyérzel de ha télleg szereted a kor jobb ha ellaltatnátok hogy nelásd szenvedni
2008. dec. 9. 13:52
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Na tessék, most elbőgtem magam. Pedig lassan 30 éves vagyok, és férfi. Nem is nagyon írok ilyen témákban, de a Te eseted más. Egy éve pontosan ugyanezen mentem keresztül. Az én németjuhászom is 13 éves volt. Amikor hozzám került, annyi idős voltam, mint Te most, de mellette váltam felnőtté. Ugyanígy izületi problémái voltak, és egyre gyakrabban esett össze. Ugyanezt mondta nekünk a doki is.

Hogy elaltasd-e vagy sem, arra nem tudok válaszolni. Ezt a döntést Neked kell meghoznod. Én nem tudtam megtenni. Mellette voltam, ahogy csak lehetett. Amikor nem tudott mozdulni, időnként forgattam, hogy ne zsibbadjon el nagyon. Amikor valamennyire sikerült, akkor segítettem neki járni, támogattam. Később ölbe vettem, és úgy vittem le a lépcsőn, hogy a dolgát elvégezze. Közben végig tartottam, nehogy eldőljön. Éjjelente egyik kezem végig rajta tartottam, és ha csak megmozdult, azonnal ugrottam, nehogy elessen, próbáltam kitalálni, hogy mit akar, inni, megfordulni, és aszerint segítettem neki. Pokoli időszak volt, erre fel kell készülnöd. Többször előfordult, hogy a rám nehezedő stressz miatt spontán belázasodtam. Ha ugyanaz a problémátok, mint nekünk volt, akkor főleg a fronthatásokat reagálja majd le, hirtelen felmelegedés, lehűlés sajnos télen gyakori, és minden egyes alkalom után rosszabb lesz neki. Természetesen megkérdezhetsz más dokit is. A mi dokink váltogatta különféle tablettákat, injekciókat, próbálta kitalálni, melyikre reagál a legjobban. Volt olyan durva injekció is, amiből csak 6 hetente egyet volt szabad beadni, de volt olyan is, amiből kaphatott napi egyet. Tablettával is próbálkozott, mert az folyamatosan hat hosszabb időn keresztül, míg az injekció gyorsabban, erősebben, de rövidebb ideig.

A vége felé együtt ettem vele, falatonként tettem az ételt a szájába. A lehető legfinomabbakat adtam neki, csak kerüljön már valami a szervezetébe. De a legfontosabb az, hogy biztosíts neki minél nagyobb nyugalmat. Ne legyen forgalmas helyen, csak tudjon pihenni és Téged nézni. Az utolsó pillanatáig vele voltam, az utolsó félórájában pokoli fájdalmai voltak, ezt tudnod kell, mielőtt döntesz. Ha bekövetkezik az elkerülhetetlen, csak engedd szabadon az érzéseidet, és ne félj Tőle utána sem, mert ő még ugyanaz, és még mindig a Tiéd, csak már egy más állapotban. Símogasd meg nyugodtan, ha úgy érzed. Csukd le a szemeit és fogd össze az arcát neki. Megérdemlik a törődést haláluk után is.

Hogy sikerült nekem? Hát így. Még mindig bőgök, mint egy gyerek, ha beszélek róla. Hónapok után, amikor már azt hittem, hogy rendben vagyok, takarításkor előkerült egy tárgy, amivel akkoriban foglalkoztam, amikor vigyáztam rá, és megint elemi erővel taglózott le. Ez ezzel jár, nagy űrt hagy maga után, de adj időt magadnak, mert az egész egy szép és nemes emlékké alakul majd át. És tekintsd magad szerencsésnek is, hiszen életednek ebben a kulcskorszakában Ő megtanította Neked, hogy mi az a feltétlen szeretet és gondoskodás. Ez egy olyan érték, amivel csak nagyon kevesen rendelkeznek ilyen fiatalon, és különleges emberré válsz majd tőle. Csak legyél türelmes, és tanulj meg bízni Magadban. Az emlékeket pedig ne töröld el, hanem annyiszor elevenítsd majd fel, ahányszor szükségesnek érzed. Én a mai napig őrzöm a képét a telefonomon és a számítógépemen. Ha lehetőségetek van rá, olyan helyre temesd el, ahol látogatni tudod, ha kedved tartja, és ahol nem zavar majd semmi, ha oda akarsz ülni mellé.

Én két hétig bírtam ki kutya nélkül. Képtelen voltam elviselni, hogy éjszaka csend van, nincs akinek köszönni, ha hazamegyek. És hogy nincs aki miatt aggódni, ha nem vagyok otthon. Németjuhászt nem akartam többé, így golden retrievert választottam. Tudni kell, hogy egy új kiskutya segít a leghatékonyabban feldolgozni mindezt. Ha nagyon szeretnél majd egyet, akkor beszélhetsz a szüleiddel róla. El tudom képzelni, hogy meggondolják magukat, miután ők is túlvannak ezen. De vannak még Neked is módszereid. Ha az iskolátokban van pszichológus, aki szintén szereti a kutyákat, akkor beszélhetsz vele, ha szakmailag jól képzett, akkor tudja, hogy mit jelent ez ilyenkor, és azt is tudja, hogy mit kell mondjon a szüleidnek.

Nem tudom, még mit mondhatnék. Talán most egy baráti kézfogás segítene a legtöbbet, de hát ez egy ilyen fórum. Legyen helyette az a jótanács, hogy éld át minden egyes pillanatát az együttléteteknek, és sose ess pánikba, hiszen ő most csak Rád számíthat, és sok nyugalomra van szüksége.

Kitartást és erőt kívánok Nektek!

2008. dec. 9. 17:40
 19/30 anonim ***** válasza:
Szia. Sajnálom, hogy ilyen nehéz döntés előtt állsz. Azt nézd, mivel tudsz segíteni a kutyusnak, ha már annyira beteg, akkor szerintem humánusabb megoldás, ha elalszik. Nekem volt egy német dogom 9,5 évesen altatta el az állatorvos. Akkor már 3 éve szívbeteg volt. Sokszor volt jól, voltak gyengébb periódusai, de az utolsó pár nap maga volt a pokol. Teljesen le volt gyengülve, nem evett semmit, amit ivott azt kihányta. Én tudom, hogy jót tettem Vele, mert az már nem volt élet és ha infúzióval felerősítette volna az orvos, maximum még egy hónapig húzta volna. És amikor elaltatta mondta a doki, hogy nem is érti mi tartotta ezt a kutyát ilyen sokáig betegen életben? Én tudtam, az tartotta, hogy nagyon szerettük és mindig Vele voltunk. De sajnos eljön az idő, amikor menni kell.... :(
2008. dec. 15. 15:23
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat !!! Ahogy végig olvastam sírni kezdtem...

Ma este elaltatjuk mer nem eszik 3napja nem iszik ha mégis megpróbál enni azonnal kihányja felállni se tud már csak nyöszörög szegénykém. Szüleim úgy döntöttek hogy véget vetünk szenvedésének szerintem jobb lesz így.

2008. dec. 16. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!