Kuvasznevelésben valaki tud tanácsot adni?
Nem az az elsődleges célom, hogy póráz nélkül sétáltassam🙂 de örülök, hogy leszürted a lényeget. Volt már több kutyánk is, tudtuk őket póráz nélkül sétáltatni. SŐT VÁROSBAN IS. Kuvaszunk legutoljára 20 éve volt, azért az sok idő. Szóval ez vonz magával némi bonyodalmat. De nyílván, jó lenne megtanítani a kutyát rendesen sétáltatni, gondolok itt arra, hogy ne kelljen egyfolytában feszítenem a pórázt. Amit ma sikerült is elérnem, szóval annyira mégse lehetek ügyetlen.
Engem elsősorban az aggaszt, hogy összeugrál mindenkit.
Akkor nagy kutyaszakértő,profi kutya tréner tessék megtanítani,hogy ne csinálja.
Mondja neked itt minden ember,hogy kit kéne és mit nem,de te jobban tudod és nyomod,hogy 20 éve mitek volt.
Azt írtad te még kicsi gyerek voltál.Akkor az a szüleid kutyája volt,minden nevelési siker az ő érdemük,tehát nem számít a te tapasztalatoknak az,hogy az a kutya megevett-e téged reggelire akkor vagy sem.
Most van egy neveletlen kutyátok.Azt mondod,hogy te nem tudsz vele csak havonta egyszer foglalkozni és amúgy is a bátyádé.Akkor mit akarsz? Az a kutya sokáig nem fogja elfogadni azt,hogy te mint "külsős" havonta egyszer érkező idegen parancsokat osztogass.
Ha a bátyád a gazdája legyen is az,és tanítsa ő.Ha nem megy adja oda másnak aki naponta ráér foglalkozni vele.
Ennyire egyszerű a sztori.Havonta egyszer nem lehetsz a gazdája,nem tudsz érdemben foglalkozni vele ms.kutyatréner.:D
Na azért ne pulóver kösse a nagymamát cimbora :)
Te hoztad fel a póráz nélkül sétáltatást nem mi. Nyilván ilyenkor megszólal az ember fejében a vészcsengő és szól hogy azért azt már ugyan nem kéne több okból kifolyólag sem. Egyébként akkor mi a kérdés? Ha már korábban is ennyire Pro-k voltatok a bratyóval.
Nem vagyok kutya szakértő, de azért szomorú a hozzászólások kioktató jellege. Főleg úgy, hogy a kérdező jót akar.
Laikusként: szerintem a havi egy nap kevés ahhoz, hogy érdemben tudj változtatni rajta.
"Nem vagyok kutya szakértő, de azért szomorú a hozzászólások kioktató jellege. Főleg úgy, hogy a kérdező jót akar.
Laikusként: szerintem a havi egy nap kevés ahhoz, hogy érdemben tudj változtatni rajta."
Na, mert te aztán most nagyon sokat tettél hozzá a témához.
A kérdező persze hogy jót akar neki, de hát mi meg mégjobbat akarunk még nála is. Ez egy ilyen történet. Az a baj hogy kioktatásnak veszik sokan még azt is amikor csak arra világít rá az ember hogy már a kérdés bizonyos részletei önmagában téves következtetésekből születtek.
Ez nem kioktató jelleg könyörgöm.Ír egy kérdést amire tulajdonképpen nem tudjuk milyen választ akar.Mindent megválaszol magának.
-> nincs lemozgatva a kutya
Válaszol is: mozgatni kéne
-> nincs megnevelve a kutya
Benne is van a sztoriban: meg kéne nevelni
-> nincs rá idő,másik gazdi szarik rá és nem is ért hozzá
Ez is ott van: oda kéne adni másnak
Nem értem..ha ennyire okos,ügyes a kérdező akkor..akkor mi a kérdés?
Hiszen cáfolod és magyarázod és tolod a válaszokba bele,hogy DE TE TUDOD MIT KELL CSINALNI mert volt már 4758385 kutyád
most akkor mi van?!:D
Itt az a baj,hogy minden tényleg csak "kellene csinálni" jelzőben van.Ugyebár a bátyus nem igazán érdeklődik a dolog iránt vagy a leírás alapján tényleg még annyira sem ért hozzá mint a kérdező.
Kérdező pedig havonta egyszer tudna vele foglalkozni.
Hát akkor..ott a válasz.Keresni kell neki egy hozzáértő gazdát.Vagy pedig seggbe rúgni a bástyát hogy ha már kellett a kutya akkor lóduljon meg foglalkozni is vele.
Mert a kutya élete végéig kitarthat az a "kellene vele csinálni valamit"..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!