Póráz nélkül sétáltatott kutyákkal (és tulajdonosaikkal) mit lehet kezdeni?
Rendszeresen találkozok az utcán szabadon sétáltatott kutyákkal, és nagyon elegem van, hogy rendszeresen odajönnek össze-vissza szaladgálnak körülöttem, megugatnak, megnyalják!! a lábamat, elkezdenek bökdösmi a mancsukkal stb. Itt a gyakorin valahogy minden kutyatulajdonosnak behívható kutyája van aki szófogadóan sétál póráz nélkül, de sajnos ez max. 10 % a gyakorlatban amelyik tényelg ilyen. Nem lenne baj ha elmegy mellette mkultúráltan egy póráz nélküli kutya, csak ne érjen hozzám. Ráadsáu allergiás is vagyok a szőrre, így ha hozzám "dörgölőzik" valamelyik akkkor utána órákig kiütéses leszek.
Mit csináljak, hívjak rendőrt? Gondolom főleg a mostan helyzetben nem foglalkoznának ilyennel. Jegyzőnél már lett jelentve hogy ez rendszeres az utcában, de érdemi intézkedés nem történt.
Érdekes, én pont azért sétáltatom pórázon a kutyámat, hogy ne fogdossák mindenféle gyökér emberek. :D
Ha rendszeresen odamegy a kutya, akkor menj másik úton, mint bárki tenné, ha zavarná valami egy útvonalon.
Ha szerinted körülötted forog a világ, értesítsd a közterületeseket, hogy ilyen borzalom zajlik nálatok.
Én is szeretem kutyákat, volt is nem is egy. De mikor az öreg begyöpösödött vénasszony sétáltatja póráz és szájkosár nélkül a két vizsláját. A nő elöl a jét kutya meg ott ugat/ugrál meg még bele is kap a bokámba. Na ott elgurult a gyógyszerem. Leordítottam a vén idiótát. Mondom póráz meg szájkosár nem ártana!! Erre hozzám vágta, hogy : Igen? Mit képzelek.
Na tessék. Itt tartunk kérem. A kutyának ténykeg több joga van már lassan mint az embernek. Nem vagyok állatkínzó és szeretem az állatokat. De ez azért sok már szerintem. Lehet lepontozni 3..2..1...
Sose értettem, hogy utcán mi a bánatos lópikuláért kell póráz nélkül sétáltatni a kutyát, lassan már csak abból tanulnak ha elüti egy autó stb. Engedje el olyan helyen ahol nincsenek emberek, de utcán legyen rajta.
Mikor pórázon sétáltatom a kutyámat nagyon utálom, mikor oda rohan a kis tacsi hozzánk, alig bírom elzavarni, mert a gazdi méterekkel arrébb sétálgat és fel van háborodva ha említeni merem, hogy tegyen pórázt a kutyájára,mert ráakar mászni az enyémre.
Hiába szófogadó egy kutya, de ennyit bekéne tartani.
21
"Érdekes, én pont azért sétáltatom pórázon a kutyámat, hogy ne fogdossák mindenféle gyökér emberek. :D"
Haha, de vicces. És mondd már, mivel szokták a gyökér emberek bántani a kicsi kutyukádat? Csak nem nyalogatják?
"Ha rendszeresen odamegy a kutya, akkor menj másik úton, mint bárki tenné, ha zavarná valami egy útvonalon."
A kérdező feltehetően arra gondolt, hogy többször is előfordul. Am. menjen másik útvonalon az, akinek két anyja van.
Felfogható, hogy NEM LEGÁLIS utcán kutyát póráz nélkül sétáltatni?
Pár nappal ezelött,Bóltba indultam és menet közben annyit,vettem észre hogy egy nagyobb fajta pitbull,van a hátam mögött,nagyon meg iedtem,el kezdett szaglászni,nem mertem meg moccani,a gazda meg csak röhögött magában,És nagy mosoly közepette,hozzá tette hogy nem bánt a kutya.(én pedig ha meg moccanjak nem írnák hozzá szollást most.
Elő kaptam a telót,Le fényképezten és egyenesen a rendörségre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!