Milyen kutya lenne az ideális szàmomra?
Szeretnék kutyát, de nem tudom milyet. Többfajta is tetszik, de nem tudnék dönteni. Itt van pár szempont, amik számítanak.
Közepes méretű kutyát szeretnék, a szőre annyira nem számít, csak nagyon hosszú ne legyen. Szoktam sokat sétálni a városban és a közelben lévő réten, ahova tudnám is vinni a kutyát. Tehát szeressen mozogni, de ne hiperaktív legyen. Minden nap tudnék foglalkozni vele, de néha elfoglalt vagyok, ezért ritka esetekben a magányt is el tudja viselni. családcentrikus és barátságos, intelligens legyen, de a házőrző szerepet is tudja betölteni (elég az is, ha jelez.) Szeretném vinni kutyasuliba is. Ami fontos, hogy ne legyen ritka fajta, mert nagyon nehéz beszerezni. ( szerettem volna egy ilyesmi kutyát, de a környéken mostanában nem lesz alom és 300.000-400.000 lenne egy kölyökkutya).
Benti lenne? Első kutya? Konkrétan hány óra lenne a napi séta?
Ezeket jó lenne tudni, hogy biztosan hozzád illő fajtát ajánljunk.
1. Kölyköt nem tarthatsz kint.
2. Tacskó kintre? Rövidszőrő/kistestű kutyát nem tartunk kint!
3. Kintre csakis nagytestű bundás kutyák jöhetnek szóba pl.: bernáthegyi, kuvasz, stb.
4. Több foglalkozás kéne, főleg egy kölyöknek, egy kölyöknek napi több óra aktív foglalkozás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!