Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek most a pulimmal?

Mit tegyek most a pulimmal?

Figyelt kérdés

Volt egy pulim, Pamacs. 7 évesen kaptam, maga volt a jóság, szó szerint ahogy írom. Beengedett mindenkit mint egy angyal kutya. Értitek. Elpusztult 7 évesen. Most van egy pulim Tücsök. 3 eves. Olyan bitang ez a kutya, öntörvényű, okosnak okos mert, ül, fekszik, pacsi, csak akkor mész enni mikor szólok hogy mehet (ezt mondom neki és addig nézi az ételét míg nem mondom, hogy mehet) ha a kertben dolgozok fekszik mellettem, figyel. Szeintem egyformán neveltem e kettő kutyát.

Nos Tücsök hamis, nem enged be senkit. Olyan hangulatkutya.. fhuu, mint az egyik tanárom. Olyan dolgokat megtesz amik a rézsére válnak ami nem.. azt nem! Bezárni nem tudom, olyankor nem hallgat. Hogyan tudnám megszerettetni vele az embereket? Kb van 5 ember akit beenged, tobbet nem. Nekimegy a gazdának ha valami nem tetszik, másszor meg ölbe veszem a kanapén es úgy nézzük a tvt. Szeretnék belőle faragni egy Pamacs féle kutyát, sikerülhet ez? Hogyan? Elkéstem? Mit tegyek?

(Remélem értitek milyen a “Pamacs” fele kutya.. tudom így nehéz de ha valaki nem érti elmagyarázom

2021. ápr. 2. 02:31
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
90%

De még mindig itt osztod az észt ahelyett,hogy a kutyáddal foglalkoznál.

Megállapítottuk neked még innen is,hogy dominancia gondjai vannak.Mivel nem tudsz egy kicsit sem kutyát nevelni (ami az összes felhozott problémádból is kiderült,hiszen teljesen átlagos viselkedési problémái vannak..) fordulj trénerhez vagy foglalkozz vele sokat,hogy szokja a gondolatot ki a főnök és kire kell hallgatni.

Erre mit csinálsz? Itt ülsz és cáfolni próbálod már megint a kommenteket.Minek az ilyeneknek kutya.És most itt a szüleid a hibásak leginkább,mert nekik is ugyan úgy ki kellene menni foglalkozni vele,hogy legyen fogalmad arról,hogy mit kell vele csinálni.De merem feltételezni,hogy nekik sincs fogalmuk róla.. :D

1.Állíts fel szabályokat,amiket neki be kell tartania és tartasd is be. (meg a többiek is! nem ahány gazdi a háznál annyi szabály,hanem egységesen mindenkinél legyen ugyan az a szabály).

2.Minden helyzetben higgadtnak kell maradnod.Ha te (vagy az adott személy aki ott van) nem vagy higgadt és kiabálsz,idegeskedsz,stresszelsz akár a kutya miatt ő kell,hogy átvegye a szerepedet és meg akarja majd oldani az adott szituációt helyetted,mert nem érez majd alkalmasnak a feladatra,hogy mondjuk fogadd a kívülről érkezőt.ő meg ugyebár idegent nem akar beengedni,tehát az ő megoldása az lesz,hogy ugat és rosszabb esetben támad.

3.Ja,ivartalanítani kellene.Sokkal nehezebb egy ivaros kutyával leverekedni ezt a dominancia problémát.Főleg,ha kan és még inkább főleg ha tüzelési időszak van.(bár a szukákat se kell félteni..:D)

4.Tanítsd meg figyelni,és koncentrálni.Ez nagyon sok idő és munka,de fontos.Hiába tanítod meg,hogy parancsra elhallgasson,ha egy hirtelen érkező vendég elvonja a figyelmét és kizár mindent maga körül.Nem fog figyelni a parancsra.El tudod vonni a figyelmét hangokkal (csörgetsz valamit,kutyasípot használsz,klikkert használsz,bármi amire oda figyel),vagy ha van egy jobb minőségű elektromos nyakörved azon van erre való hang jelzés/rezgés funkció figyelem felkeltésre.Kibillen a kellemetlen szituációból és ilyenkor gyorsan el kell érned,hogy te maradj a figyelem középpontjában.

2021. ápr. 7. 10:55
 32/36 A kérdező kommentje:

Lám lám ismét egy stephen hawking a porondon. Igen rájoöttünk már mi is kutyat nevelni nem tudó emberek itthon, hogy van probléma ami fél éve jelentkezett. Nem nem cáfolom meg, hiszen ha magcáfolnám, minden egyes szavam az lenne, hogy nem nem így van nincs igaza annak aki válaszol.

Nagyzserű köszönöm a tanácsot a figyelemmel kapcsolatban. Képzeld, ez most pont jól jön mert a szomszédban kb azóta mióta elkezdett nem hallgatni van egy kiskutya (ivaros fiú) és ha elkezdek foglalkozni az enyémmel, ő figyel és stb, jön az a kutya és odavakkant és innentől kezdve elveszett az én kutyám. Ezt a klikkeres dolgot használni fogom köszi! :)

2021. ápr. 7. 12:26
 33/36 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók! Kiderült miért ilyen “hangulatkutya” az én kutyám. Epilepsziás. Minden egyes epilepsziás rohama után változik a személyisége. Kb egy hónapja a legszófogadóbb legszelidebb kutya a világon.

Ui: köszönöm a “szép” hozzászólásokat amik engem támadtak. :)

2021. jún. 26. 11:13
 34/36 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök neki! Megkérdezhetem, hogy ez hogy derült ki?
2021. jún. 26. 19:33
 35/36 anonim ***** válasza:
Hát,ha benyögted volna,hogy rohamai vannak a kutyának mindenki tudta volna,hogy mi a baj..:D
2021. jún. 26. 19:48
 36/36 A kérdező kommentje:

Úgy derült ki, hogy az egyik nap, anyukám látta az egyik rohamát. Azonnal hívta az állatorvost és egyből mondta, hogy ez bizony epilepszia. Megfagyott, rángatózott és csak egyhelybe bámult. Ebből következtettünk, hogy számtalan rohama lehetett már, csak mi éppen nem láttuk illetve nem voltunk a közelében. Különben jól van, köszöni, most éppen egy angyalkaként viselkedik.

Köszönöm szépen, ugyan honnan “nyöghettem” volna be hogy a kutyus epilepsziás mikor csak MOST derült ki.

2021. jún. 27. 03:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!