Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ajánlanátok nekem kutyafajtákat?

Ajánlanátok nekem kutyafajtákat?

Figyelt kérdés

Első, családi kutya lesz. Egy közepes méretű, rövid, vagy félhosszú szőrű kutyát szeretnék, kinti tartásra. A beagle-ben gondolkodtam eddig, de sokan mondták, hogy nagyon szökős, és önfejű.

Esetleg tudnátok olyat ajánlani ami nem annyira szökős? Jöhetnek fajták, és tapasztalatok is.

2021. márc. 30. 13:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
40%

Ha megoldható, menhelyről hozzatok el kutyust.

A menhelyi kutyák gazdira vágynak, és ugyan olyan szerethető egy keverék kutya, mint egy fajtiszta. Nekem is keverék van, és mindennél jobban imádom:) Corgi és Németjuhász keverék, de jobban hasonlít a Corgira.

Nagyon szép kutya, és ezt nem azért mondom mert elfogult vagyok, hanem mert tényleg az!

2021. márc. 30. 14:18
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Tökmindegy, hogy tenyésztőtől vagy menhelyről vennétek magatokhoz kutyát, kintre csak hosszú szőrű, télálló bundájú és azok közül is minimum közepes méretű kutyák megfelelők. Ha családi kutyát akartok, akkor kinti-benti kutya legyen minimum, szóval mehessen be hozzátok, ha akar. Így is vannak olyan helyzetek, amikor bent kell tartani, pl. kölyökkorban, műtét után...
2021. márc. 30. 15:10
 13/20 anonim ***** válasza:
11%
Golden retriver
2021. márc. 30. 15:13
 14/20 anonim ***** válasza:
30%

A kinti tartás említésével elvágtad magad a gyikes kuytások nagyrésze előtt, akik szerint kínzás az ilyen. Kérdem én miért? A menhelyeken vajon hogy tartják őket? Annyi a lényeg, hogy megfelelő kutyát kell választani. Ahogyan mopszot nem lehet kivágni az udvarra, úgy egy border collie is csak szenvedne a házban. Illetve fontos a normális ól és télre menedék, amennyiben nem egy malamut kaliberű kutyáról van szó.

Kinti kutyának rövidszőrű viszont valóban nem ajánlott, de ha van fűtött hely, ahova hidegben bemehet, akkor megoldható.

Nekem volt beagle-m, kint, na ő megőrült volna a házban. Mindig valamit szimatolt, járőrözött. Mikor beteg volt beengedtem, de nagyon nem érezte jól magát. Az igaz, hogy nagyon szökős. Bombabiztos kerítés kell, a legkisebb rést is magtalálják, ha az nincs, ásnak maguknak. Néhány még kerítést is mászik.

Amit én szívből tudok ajánlani, az a labrador. Nagyon barátságos, okos, tökéletes családi kutya, bár ő nagytestű.

2021. márc. 30. 16:19
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

14, azért nem maradt meg a házban mert unta magát, ahogy azért volt "szökős" is, mert unta magát. tehát nem foglalkoztál vele eleget.

Border collie kintre? Komolyan? Tudod te mennyi foglalkozás kell annak? Ha te nem a kertben élsz, akkor a border se legyen kint, mert szét fogja unni magát.

Vicces, hogy mindig jön egy-két ilyen aluliskolázott, megmagyarázni, hogy jól van az a kutyának, csak foglalkozni ne kelljen vele. Inkább belemagyarázza a hülyeségét, hogy a kutyának biztos milyen jó, hogy nem törődik vele csak kicsapja... Az ilyennek minek állat? És az ilyenek szaporodnak meg veszik fel a CSOK-ot...

2021. márc. 30. 17:20
 16/20 anonim ***** válasza:
27%

#15 Felesleges kiforgatni a dolgokat. Ha kíváncsi vagy valamilyen részletre, szívesen elmondom.

Nem kerti dísznek volt a beagle-m, imádtam azt a kutyát. Lassan fél éve ment el, de még mindig szinte naponta kijárok a sírjához. Vadászkutyákra jellemző, hogyha megéreznek egy szagot, akkor azután mennek árkon bokron és ez egy fácánok, őzek és szarvasok tömte helyen nem túl szerencsés. Játék közben is, ha meglátta, hogy valaki nyitja a kaput, már szaladt is, de szerencsére hívásra jött vissza azonnal. A házban valóban unta magát, fele annyi inger se éri, mint egy kertben, nekem meg nem csak abból áll a napom, hogy a kutyát szórakoztatom, bármennyire is szerettem vele foglalkozni, vannak más kötelezettségek is. Neki az volt a legnagyobb boldogság, hogy kergette a madarakat, játszott a macskával, jött velem ellenőrizni a veteményest, végigszimatolta az ültetvényt. A beagle vadászkutya, arra lett kitalálva, hogy egésznap a természetet járja. Kicsiként még a házban volt, mindig alig várta, mikor megyünk végre ki. Felnőttkorára erőszakkal se lehetett bevinni, az Istenért se volt hajlandó átlépni a küszöböt. El kell fogadni, hogy van kutya, ami nem érzi jól magát a házban, ahogy olyan ember is, aki megőrülne egy garzonlakásban.

A border collie-t azért írtam, mert láttam mit tesz, ha bezárják. Ismerősömnek az van, naponta sétálnak, viszi kutyasuliba, igazi minta kutyatartó, de nem akarja kiengedni, mert rossz a kerítés. Mióta megvan a kutya, egy romhalmaz a ház. Rombol mindent, olyan kis helyen nem tudja levezetni az energiáit.

Egy kutyát nem köt le a TV nézés és hasonlók, labdázni meg nehéz lenne házon belül. Nyilván a kutyának az a legjobb, ha kinti-benti tartásban van (gyakorlatilag az ember is így él), de senkinek se lehet vétekként felróni, ha nem akar szőrtengerben élni.

Azért kell nekem állat, mert imádok velük foglalkozni, mert így mindig van társaságom. Nem nehéz kitalálni, hogy nem betörőrisztónak van kint a térdig se érő kotorékkutyám.

Gyermekem nincs, egy darabig nem is szeretnék és CSOK nélkül is boldogulok, köszönöm :)

2021. márc. 30. 18:03
 17/20 anonim ***** válasza:
42%
#16 jó önző vagy hallod-e. Szegény kutya.
2021. márc. 30. 18:09
 18/20 anonim ***** válasza:
17%

#17 Miért is? Mert a kutya életvitelét az igényeihez alakítom az életvitelét? Az lenne az önzőség, ha bezárnám magamhoz, akár akarja akár nem. Bár akkor valóban önző vagyok, mert van egy benti macskám, aki bár nagyon vágyik kintre, nem fogom engedni, mert túl sok rossz tapasztalatom volt már.

Elnézést kérek kérdező a sok felesleges értesítésért, cserébe összeszedtem még pár fajtát, amennyire lehet a feltételeknek megfelelően.

Drótszőrű Vizsla: barátoknál van, megőrülnek érte a gyerekek, nagyon jófej kutyus, bár nagytestű.

Tacskó: mivel gondolom gyerek mellé lesz, hát írok gyerekkori történeteket. Az első kutyánk volt, akire emlékszem, imádtam, barátságos, okos kislány volt, csak sajnos borzasztóan szökős.

Puli: szintén gyerekkori élmény miatt. Dédapáméknak volt egy, mindenki szerette. Igazi kis Lessie, majd egy év múlva tért haza, miután egyszer eltűnt.

Cocker spániel: Nagyon okos, nagyon barátságos fajta.

Feltételezem gyerek miatt szeretnétek kicsi- vagy közepes testű kutyát, de a szőr miért fontos?

2021. márc. 30. 18:56
 19/20 anonim ***** válasza:
48%
Vizsla
2021. márc. 31. 19:24
 20/20 anonim ***** válasza:
44%

MIÉRT pontozzátok le a válaszainkat?

Élvezetes, vagy szórakoztató?

2021. ápr. 1. 09:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!