Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elvárnátok egy családtagoktokt...

Elvárnátok egy családtagoktoktól aki nem szereti az állatokat hogy fogadja be a kutyáitokat ha nem tudnátok magatokkal vinni az új albérletbe?

Figyelt kérdés

Nővéremnek van 2 kutyája és szinte egyik pillanatról a másikra kirakták az albérletéből, talált újat de nem viheti oda a kutyákat.

Azt hitte akkor majd pár hónapig nállam lesznek, viszont én mondtam neki hogy nem tudom elvállalni, egy kis panelben élek és sose szerettem az állatokat, nem tudnék két kutyával összezártan élni. Most meg áll a bál emiatt, mert csak én jöhettem volna szóba mert szüleink idősotthonban, idegenhez nem meri adni.

Mi a véleményetek erről? Ti is elvárnátok egy családtagotoktól hogy fogadja be a kutyáitokat?

2021. márc. 22. 10:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
53%

"kirakták az albérletéből"

Ezt írja a kérdező, tehát eddig is a lakhatási bizonytalanságban tartott kutyát.

Nem véletlen, hogy menhelyek nem is adnak ki állatot albérletben élőknek....

2021. márc. 22. 11:27
 22/32 anonim ***** válasza:
69%

Sokan írják, hogy nem látható előre meg ilyenek. Ez igaz, valamelyest. De ezt is bele kell kalkulálni, mikor az ember hoz egy döntést pl állat befogadásáról, nem? Nem véletlen pl. hogy a legtöbb menhely nem ad kutyát albérletbe! Ezt úgy mondom, hogy nekem nyuszijaim vannak, és bizony, sok lakásról lecsúsztam miattuk.

A kérdező nem szereti az állatokat vagy nem akar tartani, a kutyával meg azért igencsak foglalkozni kell, le kell vinni sétálni. Nem egy hörcsög, aminek beszórod a kaját meg néha kitakarítod a helyét! Nekem úgy, hogy volt kutyám se vállalnám el senki kutyáját, mert ha ezt a felelősséget a nyakamba akarnám vállalni, akkor már lenne.

Bármilyen helyzetbe is került a nővére, vagy bármi előláthatatlan katasztrofális dolog is történt vele, akkor sem vállalható, hogy valaki azért áldozza fel a szabadidejét vagy bármit, hogy megoldja a másik ember problémáit.

2021. márc. 22. 11:28
 23/32 anonim ***** válasza:
75%
Mindent nem lehet előre látni (betegség, baleset, munkanélküliség,..), de az albérlet sose volt egy biztos pont. Ha valaki ilyen esetben vesz magához kisállatot, úgy célszerű rögtön egy B-tervvel rendelkezni. És a B-terv ne az a családtag legyen, aki nem kedveli az állatot.
2021. márc. 22. 11:28
 24/32 anonim ***** válasza:
51%

Én még fizettem a lakáshitelemet, amikor kutyát fogadtam örökbe. A fajtamentés semmilyen igazolást nem kért a pénzügyi helyzetemre vonatkozólag, pedig ha valami történt volna a törlesztés alatt, ugyanúgy úszik a saját lakásom, mint másnak az albérlet.

Bármelyik szomszédnál kigyulladhat a karácsonyfa, vagy elfüstölheti az ebédet, akkor most ne adjanak társasházba kutyát, mert bármikor történhet baj, ami miatt földönfutóvá válsz? Egy közeli társasházban egy család a légkondi miatt veszítette el a lakását tavaly, mert az kigyulladt.

2021. márc. 22. 11:35
 25/32 anonim ***** válasza:
79%

"Kutyapanzióban heteket-hónapokat anyagilag nem mindenki tud kifizetni."

Nyilván. Sokkal olcsóbb a testvérem farkával verni a csalánt.

2021. márc. 22. 11:35
 26/32 anonim ***** válasza:
59%

Nyilván más egy váratlan baleset, mint eleve szándékosan bizonytalan helyzetbe hazavinni....

2021. márc. 22. 11:37
 27/32 anonim ***** válasza:
94%

#24, amiket te felsoroltál, az is előfordul, sajnos. De sokkal kisebb eséllyel, mint hogy felmondják az albérletedet.

Amúgy nem értem, miért vitázunk. A kérdező azt mondta, hogy nem, akkor nem.

2021. márc. 22. 11:38
 28/32 anonim ***** válasza:
40%
Öcsém a lakását hosszú távra adja ki, ilyen albérlet is van. Neki is jó egy állandó, megbízható albérlő.
2021. márc. 22. 11:43
 29/32 anonim ***** válasza:
44%
Természetesen a kérdezőnek nem kell elvállalnia a testvére kutyáit, csak azért folytam bele a "bizonytalan" vitába, mert igazából semmi nem biztos, és erre nem alapozhatjuk a háziállat vállalását. Egy akváriumot sem egyszerű átköltöztetni máshova, főleg, ha nagy, és van, akinek meg ez a hobbija, nem is szokták albérletben tiltani.
2021. márc. 22. 11:45
 30/32 anonim ***** válasza:
92%

Tudom meredek ötlet, de arra esetleg nincs lehetőség, hogy nővéred a kutyáival együtt hozzád költözzön 1-2 hétre, amíg nem talál kutyabarát albérletet?

Szerintem azért lenne ez előnyösebb, mert így mindenképpen a nővéred felelőssége maradna a két kutya, ő sétáltatná, ő etetné, ő takarítana utánuk, ő foglalkozna velük, neked azonkívül, hogy látod őket más gondod nem lenne velük, így azért talán kevésbé zavaró, mintha ténylegesen a te gondjaidra lennének bízva.

Nem tudom milyen a viszony köztetek, bár a kérdés és leírás alapján annyira nem jó, meg azt sem tudom milyen lakásban laksz, nyilván nem opció egy garzonban ketten 2 kutyával, vagy esetleg ha családod is van, szóval tudom, hogy sok a ha, én csak magamból indulok ki, én ha ilyen helyzetbe kerülnék biztos olyan helyre kéredzkednék, ahol a kutyáimmal együtt lehetek, még ha ezért cserébe plusz költségem van, plusz feladataim és közben azért megpróbálnám magam hasznossá tenni, hogy ne csak egy hatalmas teher legyek a befogadómnak.

Ebben az esetben ahogyan a nem kutyabarát albérletért ugyanúgy fizethetne neked is lakbért (így neked sem csak szívességi alapon kell átengedned a lakásod egy részét a nővérednek és a kutyáinak) és közben tud kutyabarát albérletet keresni, nem is értem hogy gondolta, hogy aláír egy bérleti szerződést egy olyan lakásra, ahová nem viheti a kutyáit.

Persze ha ez nem megoldható, akkor teljesen megértelek, minden felelősséget vállalva, teljesen bizonytalan időre én sem vennék magamhoz olyan állatot, amit nem szeretek és amiről ennyit kell gondoskodni.

2021. márc. 22. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!