Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elvárnátok egy családtagoktokt...

Elvárnátok egy családtagoktoktól aki nem szereti az állatokat hogy fogadja be a kutyáitokat ha nem tudnátok magatokkal vinni az új albérletbe?

Figyelt kérdés

Nővéremnek van 2 kutyája és szinte egyik pillanatról a másikra kirakták az albérletéből, talált újat de nem viheti oda a kutyákat.

Azt hitte akkor majd pár hónapig nállam lesznek, viszont én mondtam neki hogy nem tudom elvállalni, egy kis panelben élek és sose szerettem az állatokat, nem tudnék két kutyával összezártan élni. Most meg áll a bál emiatt, mert csak én jöhettem volna szóba mert szüleink idősotthonban, idegenhez nem meri adni.

Mi a véleményetek erről? Ti is elvárnátok egy családtagotoktól hogy fogadja be a kutyáitokat?

2021. márc. 22. 10:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
48%

Nem olyan egyszerű olyan helyet találni, ahová vihető kutya, pláne kettő. Két hét alatt ilyet sikerült találnia, gondolom azon van, hogy mielőbb legyen olyan helye, ahová tudja vinni a kutyákat is, bár erről semmit sem írtál.

Ha mielőbb szeretné megoldani a helyzetet, én záros időre befogadtam volna a kutyákat akkor is, ha nem szeretem a kutyákat és panelban lakom. A testvéredről van szó, és te is leírtad, senki más nincs, akire számíthatna. Kutyapanzióban heteket-hónapokat anyagilag nem mindenki tud kifizetni.

2021. márc. 22. 11:01
 12/32 anonim ***** válasza:
85%
Igen, ezt én is hozzátenném azért. Ha tényleg nincs más lehetősége és ez tényleg csak ideiglenes, nem véglegesen hozzádköltözteti őket, csak egy rövid időre, amíg keres másik helyet, akkor szerintem segíts neki..erre való a család nem? Neked is jól esne, ha segítene valamiben, ami neked fontos. Vegye nekik a kaját meg ilyenek, de ezt vedd úgy, hogy te vagy az egyetlen, akiben bízik, akire rábízná az állatait. Értem én, hogy nem szereted őket, én sem vagyok oda a kutyákért. De ideiglenesen segítenék a nővéremnek, és másik albérletet nézni is. Igazából becsukod a szobaajtódat aztán annyi:D Meg menjen át sűrűn hozzájuk addig, hogy elvigye őket sétálni meg ilyenek.
2021. márc. 22. 11:02
 13/32 anonim ***** válasza:
60%

Épp ezért kellett volna azelőtt gondolkozni, hogy magához veszi a kutyákat.

2021. márc. 22. 11:03
 14/32 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem arany középút a kutyapanzió.
2021. márc. 22. 11:04
 15/32 anonim ***** válasza:
56%
10:56-os és 11:02-es vagyok, itt is ámokfutnak az ok nélkül lepontozók?:D
2021. márc. 22. 11:08
 16/32 anonim ***** válasza:
91%

Érthető, ha nem vállalod el, és ez nagyban a testvéred hozzáállásától is függ: mert ha eleve úgy indít, hogy "pár hónap", az gáz. Az sem mindegy, a lakásod alkalmas-e egyáltalán elméletben arra, hogy a két kutya akármeddig ott legyen. Meg az sem, csak meg akarja-e spórolni a panziót vagy azt akarja, hogy a kutyái addig is ismerősnél legyenek egy jobb környezetben. Meg az sem, hogy ezidő alatt megjelenik-e nálad napi szinten min. 2-szer sétáltatni vagy oldd meg, ahogy akarod.

Ami engem illet, lenne pénzem panzióra (vagy állatorvosra ha kellene, stb.), de ha nyaranta elutazom két hétre, "elvárom" (azért idézőjeles, mert ugye szó szerint nem várhatom el, de mégis nagyot néznék, ha nemet mondana), hogy anyám befogadja a kutyám, amíg fizikailag képes rá (van kertje, és nem rombol a kutya). Nem azért, mert sajnálom a pénzt, hanem mert még soha nem fordult elő, hogy a kutyámat otthagytam volna egy idegen helyen. Vészmegoldásnak megtenné, igen, de anyámat ismeri, szereti, anyám be is engedi a lakásba is éjszakára, jobb ott neki. De nyilván nem dekkoltatnám nála a kutyám hónapokig.

2021. márc. 22. 11:11
 17/32 anonim ***** válasza:
52%
Nem várhatja el. Ő vállalt értük felelősséget, mikor befogadta őket. Neki kell megoldania, ha már ilyen könnyedén megválik tőlük egyébként.
2021. márc. 22. 11:16
 18/32 anonim ***** válasza:
59%
Miért lett lepontozva mindenki, aki megemlítette, hogy előre kellett volna gondolkozni, és felelősen vállalni kiskedvencet? :D
2021. márc. 22. 11:19
 19/32 anonim ***** válasza:
87%

Nem lehet mindent látni előre, senki nem úgy tervez állatot tartani (mindegy, hogy kutya, vagy macska, vagy akvárium, vagy madár vagy bármi...), hogy majd x év múlva elveszti a lakhatását. Ilyenkor az ember próbál a legközelebbi ismerőseihez fordulni.

Nyilván nem elvárható, hogy el is vállalják.

2021. márc. 22. 11:23
 20/32 anonim ***** válasza:
75%
18: szerintem azért, mert bárki kerülhet előre nem látható helyzetbe. Nem lehet 15 évre előre mindent eltervezni. Ez nem annyira fekete-fehér, amennyire első hallásra tűnik. Egészen más a helyzet, ha a nővére hónapokra akarja lepasszolni és ha a kérdező nem vállalja, nincs pénze panzióra, és más, ha megoldja mondjuk egy hónap alatt, lenne ugyan pénze panzióra, de szeretné inkább ismerős helyen hagyni a kutyáit.
2021. márc. 22. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!