Mit gondoltok? Igaza volt/van a válaszolónak? (falkavezérség)
"p.csába a falkavezárséggel meg ezzel a szarsággal.
nem fogok egy befélemlített robotkutyával élni, aki csak azt csinálja, amit mondanak neki.
azt szeretem a kutyámban, hogy van egyénisége!
És egyáltalán nem ő a főnök, tudja mit szabad és mit nem, de ettől még belefér a bolondozás!!
nem kell nekem agyontanított robotkutya...
pl.
sose láttam még vakvezető kutyát boldognak!!"
Ezt egy nemrégi kérdésből másoltam ki,mert nagyon megfogott.(válaszoló remélem nem baj,hogy idéztelek).
Valamilyen szinten igaza van,de valamilyen szinten nem.Ti,hogy gondoljátok ezt az elvet??
félig-meddig értek egyet a dologgal. Túl van spilázva. Kb ha a kutya nem úgy veszi a levegőt ahogy te elképzelted, akkor "nem te vagy a falkavezér".
Nyilván maga az elmélet jó és működőképes, de sokszor kifordítják, hülyeségekre alkalmazzák.
Lilu2107
A régi embereknek eszükbe sem jutott a kutya után rohanni, ha az elment, simán ott hagyták. Nem volt érzelmi kötődés. Nem arra gondolta, hogy úristen, ha valami baja lesz, mit mondok a kislányomnak, vagy hogy úristen, 200 ezerbe volt, nehogy megkarcolják. Úgy álltak hozzá, hogy ez csak egy jószág, ha elmegy éhen hal. Amelyik meg túl domináns volt, és nem bírtak vele, azt simán agyoncsapták. Ha nem ette amit kapott, hát nem evett, majd éhen hal.
Ma a kutya családtag, érték. Túl féltjük, ezért már nem viselkedünk falkavezérként. Rohanunk utána, ő meg megtanulja, hogy én futok a fejem után, lúzer jön mögöttem, ha baj lesz hazavisz úgyis. Itt veszik el a tekintély.
Régen én is a "liberális" kutyanevelés pártján álltam, de aztán a mostani kutyám problémásabb, s revideáltam az álláspontom.
Mert melyik kutya a szabadabb? Amelyiket pórázon kell tartani, mert nincsenek szabályok, vagy az, amelyikre nyugodt lélekkel bízol döntéseket, mert pontosan tudod, hogy olyan pozícióban vagy, hogy bármikor módosíthatod a döntését, és letilthatos?
Az amelyiket bárhova el tudod vinni, bármilyen kutyával, meberrel összeengedheted, mert maximálisan megbízol benne, vagy az amelyikket nem tudsz kényelmesen közlekedni, vagy mondjuk beszélgetni, mert egyfolytába rá kell figyelned, rángat, ezért inkább otthon hagyod?
Egyébként a falkavezérség tényleg kicsit túl lett lihegve az utóbbi időben, én pont ezért jobban szeretem azt mondani, hogy tekintélyes és bölcs vezető, akinek a döntéseiben megbízik a kutya, mert sorra bizonyítja, hogy helyesen dönt.
Alapnak nagyon jó a falkavezérség, és tényleg a kutyák nagy részével ma ez a fő probléma, de nem minden gondra, nem minden jelenségre ez a megoldás. Például egy omega jellemű kutyának pont, hogy erősíteni kell a dominanciáját, önbizalmát, hogy ne legyen félős, vagy félelmi agressziós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!