Direkt ide szánom a kérdést hátha több segítséget
kapok. Miért azzal harit az akitől el hoztam a kutyát
mivel beteg először mutassam meg neki vigyem fel hozzá
és az ő orvosához?
Hat azert mert akihez azt a fajta kutyat hordja, nyilván jo orvos, ismeri a kutyakat es jol dolgozik akiben megbizik.
Altalaban egyebkent a tenyesztok saját orvost szoktak javasolni legalabb az elso par hónapban ha baj lenne. Masnal is altalaban az elso az hogy vagy a tenyesztohoz (mert azert O is ert hozza) vagy a tenyeszto orvosahoz vidd.
Egyebkent ha nem kaptál papirt akkor nem tenyesztotol vetted. Sajnálom de atvagott.
2021. márc. 10. 19:54
2/39 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Igen ezt észre vettem én is! Közöltem vele, ha már ennyi almot(20min.) ki tenyésztett ahogy ő azt állítja, akkor nekem ne mondja már azt, hogy nem látta, hogy 3 hónapos korában nem jöttek ki a herei (rejtett heres) meg hogy vigyem el az ő orvosához. Könyörgöm a város 3 legjobb orvosnál voltam vele és mind ugyan azt mondta ami a baja (nem a herei kivételesen) meg mire oda is értem volna vele már lehet rég nem élne.... És akkor velem ordibal? Mit tudok tenni vele?
Semmit, tiéd. Van szerződés bármire?
2021. márc. 10. 20:05
4/39 A kérdező kommentje:
Szerződést? Semmi törzskönyv nem kaptam tőle! Egyedül az oltási könyvet és kész
Ha nem kaptál semmi papírt a kutyával, akkor nem tenyésztő, sem elvileg, sem gyakorlatilag.
Nem vagy köteles az ő orvosához vinni, vidd ahova szeretnéd.
A heréit majd ki kell műteni később, ha nem szállnak le.
2021. márc. 10. 20:07
6/39 A kérdező kommentje:
5#sajnos műteni sem lehet (hereit mint ki derült) csak altató géppel, de az sem biztos hogy fel fog ébredni utána.
Köszönöm a segítséget!
6-8 hetes kiskutyáknál már meg lehet állapítani, hogy lent vannak-e a heréi.
2021. márc. 10. 20:42
Ezért mondjuk mindig, hogy szaporítótól nem szabad kutyát venni. Te elvitted orvoshoz, de sok ember meg se teszi, ha műteni kell meg inkább hagyjàk szenvedni. A szaporítót jelentsd fel akár, mert nem àrulhatna így àllatot, a kutyusèrt pedig tegyél meg mindent. Szoritok nektek.
2021. márc. 10. 20:50
9/39 A kérdező kommentje:
Anno 10 évvel ezelőtt tényleg tenyésztőtől kaptam anyukamtol meg egy spániel... 4 hónapos korában el kellett altatni olyan beteg volt. Sajnos ezért esett a választásom a szapora... Sajnos már lassan a csillagos eget veri a kezelés de még bírom! Nagyon szépen köszönöm!
10/39 A kérdező kommentje:
Őszintén én nem is figyeltem igazán a hereit. Nem is azzal van itt a gondom, vasárnap került hozzám hétfőn kezdtük az oltasaokat 2 hetente. Akkor közölte az orvos majd még kell műteni. Jó, nem probléma. 1 éves lett nem rég, eddig havi mostmar heti szinten kell vinnem hetente 3x inyekciora...
Kapcsolódó kérdések: