Mi a jó egy csivavában?
Miért jó tartani?
Mit lát bennük a gazdi, amit más ember nem?

Itt van kiskorában:
www.youtube.com/watch?v=ELzzU307_2w
Megszületik, teljesen normális, nem idegbeteg, ha olyan személyhez kerül aki ráhagy mindent, mondván, hogy kicsi úgyse okoz kárt, meg cuki, akkor pont olyan lesz, mint amilyennel találkoztál :D
Egyébként meg nem, nevelésen, foglalkozáson, tanításon múlik.

13..Te jó ég! Semmi rosszat nem mondtam! Nem kell a torkomnak ugrani!
Nem valami szépek, agresszíven, idegbetegek
ez általánosítás!

Mert egygazdás, nem fog minden idegenhez odamenni simogatásért, mint pl egy labrador. (Van akinek ez pozitívum, van akinek nem. Nekem nem kéne olyan kutya, ami az első kedves idegennel elsétálna)
Mert első osztályú jelzőkutya, mellettük senki és semmi nem jön be észrevétlenül.
Mert rendkívül hűséges és gazdacentrikus.
Mert nem esz ki a vagyonodból.
Mert bárhova magaddal viheted (repülőre csak 8kg alatti kutyát vihetsz magaddal az utastérbe)
Egyébként ezt a kérdést minden egyes fajtára feltehetnéd. Aki egy tipikus családi kutyát keres, annak a csivava nem fog tetszeni. Igen, nem kedveli az idegeneket. Miért is kéne? Te örülnél, ha ismeretlen emberek akarnának simogatni? Bejönni a házadba? Na ugye.
Nevelni és szocializálni kell őket, mint minden kutyát. Sok múlik a gazdán. Viszont akkor sem lesz az idegenek nyakába ugró típus.
(3 csivavám van)

Ez kb az a kategória, mintha a gyerekvállalásos témakörbe feltenném, hogy mi a jó egy kisgyerekben. Sír, hisztizik, stb.
Kérdező nőlj fel és keress magadnak elfoglaltságot. Ne provokáló kérdések kiírásával töltsd az életedet.
#37 Nem provokációnak szántam a kérdésemet! Nagyon sajnálom, hogy többen így érzik.
Pusztán KÍVÁNCSI voltam! Ennyi.
Az én lelkiismeretem tiszta. Ez egy végtelenül egyszerű kérdés volt, semmi mögöttes háttérrel.
Ahogy a macskát is elmagyaráztam, úgy a gyereket is el tudnám magyarázni sértődés nélkül. Nem kell azon felkapni a vizet, hogy valaki szerint egy gyerek sír, hisztizik, akár még taknyos is és néha berókázik, mert ezek tények. Mint ahogy az is, hogy az általam ismert 2 csivava egy idegbeteg roncs és hogy számomra semmi szép nincs ezekben a kutyákban. Nincs itt mit puffogni rajta. (az egyik része tény, a másik pedig szubjektív vélemény)
A válaszok nagy része nem is kérdésemre irányult. Pl. utolsó a te válaszod egy kicsit sem volt számomra hasznos, hisz ebből fogalmam sincs, hogy milyen egy csivavával együtt élni, ahelyett, hogy kioktattál volna, egyszerűen leírhatnád, hogy pl szerinted cuki, védelmező, stb. (mint ahogy tette pl. a 33. vagy 36. válaszoló és ezúton köszönöm nekik, mert így világosabb a dolog miértje)
Érted mi a gond? Én nem provokálok senkit, ti érzitek támadásnak, csak azért mert más a véleményünk és ahelyett, hogy felvilágosítanátok, hogy rosszul tudom, ezek rendes kis állatok, azzal vagytok elfoglalva, hogy a frusztrációtokat rajtam töltsétek ki. Szóval nem nekem kellene felnőni...

De ha neked nem szimpik, akkor hirtelen azok lesznek mert valaki elmondja hogy ő miért szereti őket? Akkor majd kell neked is? Úgysem érted meg hogy más miért szereti őket, ha te nem. Ha én azt mondom hogy nekem a lila a kedvenc színem, hiába mondom el hogy miért pont a lila, ha te abban semmi jót nem látsz. Nem fogod onnantól kezdve mégis szépnek látni, csak mert én elmondtam hogy miért szeretem.
Ezek ízlésbeli, szubjektív dolgok, semmi szükség arra hogy mások képébe told hogy szerinted rondák, meg idegbetegek. Annak sem lenne semmi értelme ha bemennél a kajás kategóriába és megkérdeznéd hogy mit lehet szeretni a krumplifőzelékben. Attól hogy mások leírnák hogy miért szeretik, te nem szeretnéd meg. És mások sem szeretnék kevésbé, csak mert te leírod hogy az milyen undi.
Miért kell megkérdőjelezni mások preferenciáit?
Minden ember egyedi, és mindenkinek megvannak a szeretem/nem szeretem dolgai, kár ragozni, meg boncolgatni az okát, ez felesleges provokáció.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!