Mi a jó egy csivavában?
Miért jó tartani?
Mit lát bennük a gazdi, amit más ember nem?
Ugyanaz a jó benne, mint akármelyik másik kutyában.
Tovább megyek: mint akármelyik másik házikedvencben.
Ha érted, érted, ha pedig nem, akkor hiába is magyaráznám.
Te jó ég! Semmi rosszat nem mondtam! Nem kell a torkomnak ugrani!
Nem, nem vagyok kutyabarát, nekem ezek a kistestű "divatkutyák" nem jönnek be. Tisztelem őket is meg gazdáikat is, magánügyük, ha nekik ez tetszik, az meg az én magáügyem, ha nem. Attól még nem leszek elvetemült állatkínzó, csak mert nem rajongok minden kutyáért.
Macskapárti vagyok, mentett cicám van, de ez a kérdésem szempontjából teljesen lényegtelen.
Tiszteletben tartom, ha valakinek a csivava tetszik, pusztán kíváncsiságból kérdeztem, hogy mi a pozitív oldala egy csivava tartásának. Ennyire egyszerű! Nem kell ebbe semmi mást belemagyarázni!
Divatkutya, ahogy a Spitz, Bulldogok és társai.
Egyébként, nagyon aranyosak a gazdáikkal, nagyon szeretetre méltóak, de nem mindenkinek valóak. Kevesen tudják, de erős, határozott gazdának valóak, mert könnyen átveszik a gazdájuk felett az uralmat, és ilyenkor válnak agresszívvá, kiszámíthatatlanná a gazdájukkal!
Találkoztam már ilyen középkorú házaspárral, akik féltek a saját csivavájuktól, mert szeretett odakapni, ha valami nem tetszett neki.
Volt régen egy barátomnak csivavája, az nagyon kedves, barátságos volt idegenekkel is.
Én végigolvastam az egészet, de sehol nem látom hogy bárki is a torkodnak ugrott volna.
Azon meg nem kell felkapni a vizet hogy a kutyabarátok nem értenek veled egyet.
Te sem értenél egyet azzal aki odamegy provokálni a macskás témába, hogy mi a jó egy macskában, mikor karmolnak, idegbetegek, érdekállatok, és az ő szaruk a legbüdösebb 🤷♀️
Mondom ezt úgy hogy nekem kutyám és macskám is van, de ez ugyanolyan lenne mint amit te csinálsz itt.
Huh, itt nem az én értelmezésemmel van baj!
Nem érdekel, hogy miért jó általásogában állatot tartani (mindenkinek van rá egyéni magyarázata) , vagy miért jó nyulat, kígyót, lovat, németjuhászt, uszkárt, akármit tartani, engem ez az egy kutyafajta érdekelt.
Köszönöm azokat a hozzászólásokat, amik a kérdésemre irányultak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!