Mi a jó egy csivavában?
Miért jó tartani?
Mit lát bennük a gazdi, amit más ember nem?
#16-os, nem sértődök meg azon, hogy valaki nem szereti a macskákat. Ő baja. De ha engem megkérdeznek, hogy én miért szeretem őket, akkor higgadtan el tudom mondani és nem ugrok a kérdezőnek, hogy úgysem értheded meg, kár is erről beszélni. Egyszerűen elmondom a saját véleményem és majd ő elődönti, hogy egyet ért vele vagy sem.
#18!
Köszönöm, még nem írtam ki kérdést ide, de azt hiszem többet nem is fogok.
Jézusom! Én kérek elnézést, mert valami eszembe jutott és esetleg olyan fórumon mertem megkérdezni, ahol választ kaphatok rá. A sütés-főzés kategóriában nehezebben válaszolták volna meg (bár egyeseknek itt sem megy).
Nincs beleírva a szabályzatban, hogy csak csivavaimádók kérdezhetnek ezen az oldalon.
22, nem mindegy ám, hogy hogy szólsz valakihez. Legyen szó az életben bármiről is.
Senkinek nem esne rosszul ha valóban így kérdezted volna, hogy ki mit szeret a csivavákban.
De te nem így kérdezted, hanem egy utálkozó, rosszindulatú felhanggal.
Ahogy írtam, a macskára is rá lehetne kérdezni. Meg lehetne ezt tenni normálisan is, pl : "Macskások! Ti mit szerettek a macskákban, mik a legnagyobb előnyei a tartásuknak?" és fel lehet tenni a kérdést rosszindulatúan is, valahogy így: "Mi a jó egy macskában? Én akármikor találkoztam macskával, mindig idegbeteg volt, meg karmolt. Hogy tetszhet ez bárkinek is?"
Érted már vagy tök felesleges magyarázni?
#24 szövegeket olvas itt mindenki. Mindenki olyan felhanggal/hangsúllyal ami saját magában van. És a magyar nyelv bizony olyan, hogy egy hangsúly sokat változtat a mondani valón. De szavakkal nem írt le semmit a kérdező ami utálkozásra utalna, a hangsúlyt meg te magad tetted hozzá a leírt szöveghez. Ezért nehéz így metakommunikáció nélkül megérteni az embereknek egymást, és rengeteg félre értésnek csupán ennyi a forrása.
Az én szememben a kérdést feltevőt csak a kíváncsiság és a megértés utáni vágy hajtotta, a te szemedben ellenséges és rossz indulatú. Akkor gondolkozz el rajta, hogy a te lelkedben milyen érzések dolgoznak, ha rögtön ezt láttad meg a kérdés mögött.
Ez persze nem csak neked szól személyesen, hanem mindenkinek, akiben rögtön ellenséges érzéseket indít el ez az ártatlan kérdés.
#24 Köszönöm, értem. Továbbra is tartom, hogy valószínűleg kőből van a szívem, de nem sértődöm meg azon, ha valaki előítéletekkel fűszerezve teszi fel a "Miért jó macskát tartani" kérdést. Feltételezem, hogy rossz példát látott, ezért elmondom az én verziómat, hogy nem csak idegebeteg, karmolós büdös macskák léteznek. Aztán ő vagy elhiszi nekem, vagy sem.
Érdekes, addig jöttek rendes válaszok, ameddig ki nem írtam, hogy nem vagyok kutyabarát,utána már csak a savazás. Tudom milyen állatot tartani, de azt nem tudom, hogy konkrétan milyen csivavát tartani és mivel nekem a 2 találkozásból egyik sem volt kellemes, így nem írhatom, hogy ezt az édes kis zabálnivaló csöppséget miért szeretik. Én csak simán magánvéleményre voltam kíváncsi a csivavákkal kapcsolatban.
Az én meglátásom is csak egy szubjektív vélemény, hát tessék:cáfolják meg (mint ahogy azt néhányan normális hangnemben le is írták, hogy a gazdi dominanciájától függ, ha jó a vérvonal és rendes a nevelés, akkor egy szerethető kutyáról van szó, kicsik az igényei, stb).
Teljes mértékben egyetértek azzal a válaszolóval, aki a mopszos példát hozta fel, attól még lehetek normális értékrenddel rendelkező ember, mert nem rajongok minden állatért.
,,Nem érdekel, hogy miért jó általásogában állatot tartani (mindenkinek van rá egyéni magyarázata)"
De mégis akkor mi a kérdés?
Bocsi, az előző hozzászólásból lemaradt a kérdőjel. (már késő van)
Tehát a kérdés továbbra sem változott:
Mi a jó/szerethető a csivavában? Miért jó tartani?
Nem ragozom tovább, nincs értelme, mert az előíteleteimet, miszerint minden csivava egy kisebbségi komplexusos idegbeteg, már a normálisabb, nyugodtabb hozzászólók megcáfolták. Leírták, hogy a rendes gazdik, rendesen tanított kutyáik jófejek, ergo pont ugyanolyan, mint bármelyik másik öleb.
Ugyanazért, mint bármilyen más állatot.
Környéken van egy, ismerem őket, teljesen normális, nem támad. barátkozó, érdeklődő.
Külsőre tényleg mindegy, mindenkinek más tetszik. Panelban laknak, kevesebbet eszik mint egy bernáthegyi, amúgy ugyanaz, mint bármelyik kutya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!