Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Nem akarok kölyköt...

Mit tegyek? Nem akarok kölyköt, de felnőttet nem hozhatok.

Figyelt kérdés

Futni és bringázni szeretnék menni a jövőbeli kutyámmal.

Nem másfél év múlva, mire elég nagy lesz hozzá.

Nem szeretnék vesződni egy kölyökkel.

Menhelyről, valami labi-vizsla mix vagy németjuhász keverék kutyát gondoltam, 1,5-3 évest.

De.

Anyum fél a felnőtt kutyáktól, csak kölyökkortól szokik hozzá.

Van 3 macskánk, akik miatt célszerűbb lenne kölyök, hogy biztosan összeszokjanak.

Mit tegyek?

2021. márc. 4. 14:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%
Egy felnőtt kutyát is ugyanúgy kell tanítani, nevelni, agyilag fárasztani, főleg, ha esetleg előéletes. Szerencsés kivétel, ha szerető családból jön, csak kihúzták alóluk a talajt, jött egy súlyos betegség, meghalt a gazdi, és nincs kapacitás a kutyára, de több olyan van, akiknek van valamilyen előélete. Persze ez változó, hogy min kell dolgozni, de pl. az én mentettem még 2 év után is fél a rollertől, pedig rengeteg munkám van vele, hogy elviselje a bringásokat, deszkásokat, görkorisokat, rollereseket, és a többséget békén is hallja, el tudom terelni a figyelmét, nem akarja leszedni őket. Viszont ha jön valaki nagy sebességgel, nagy zajjal, arra bestresszel. 9. emeleten lakunk, és még ott is felkapja a fejét, ha meghallja utcáról, és látom az arcán a félelmet. Nem tudom, mit élhetett át, hogy ennyire megmaradt.
2021. márc. 4. 16:00
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
*békén is hagyja
2021. márc. 4. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
89%
Annyi még, hogy az enyém kb. 1,5 évesnek volt tippelve, amikor hozzám került, mivel kicsit még nőtt, akár fiatalabb is lehetett valamivel, szóval most 3-4 év között van. Csak azért írtam le, hogy ne vegyél mérget rá, hogy felnőttel nincs meló. Persze én is futok és túrázok vele, és már 1,5 hónap után mehettünk 20km-es teljesítménytúrára, ezeket élvezi, szereti is, de mivel előéletes, más téren van vele munka, ebből van, ami könnyebb, gyorsan tanul, ül, fekszik, pacsi, piti, az irányokat jobban tudja, mint én (ő nem téveszt, én néha szoktam), ezeket én tanítottam neki, egyszerű trükkök könnyen mennek, de pl. ez a zajos rolleres dolog nehezebb.
2021. márc. 4. 16:23
 14/15 anonim ***** válasza:
78%

Vidd el anyukádat a menhelyre egy kiszemelt kutyához, ha élőben is látja, lehet másképp fog rá gondolni.

Az új kutyával, hiába felnőtt, azért lesz munka, ahogy előttem is leírták. Viszont, ha időt szánsz rá és heti 2-3x kimész sétáltatni pl egy hónapon keresztül, könnyen kiszűrheted a nagyon problémás kutyákat.

Az én anyukám is tart a kutyáktól, de csak néha, hétvégente vagyok nála. Két éve nekem is lett egy két éves befogadottam, a félelme akkor múlt csak el anyának teljesen, mikor a kutya elkezdett versenyezni és sokszor állt a dobogóra :)

2021. márc. 4. 16:46
 15/15 anonim ***** válasza:
23%

Hozol egy felnottet es bentlakasos kepzesre beadof szerzodessel kb 150 ezer forintert megcsinaljak neked labmellett kovetes visszahivas stb re.

Macskakompatibilis felnott kutya rengeteg van menhelyen.

Anyad majd mossa orant a kakit pisit 6-8 honapig ??? Ujraveszi a butorokat meg taska ruha cipo,ami elerheto a kolyokkutya szamara???

Ugye,h nem. Anyad jarjon el teraeutahoz a betegsegevel,h fel a felnott kutyaktol. En is felnottet vettem pont a futas miatt. A vervonal miatt szereti a parancsolast (orzovedo vervonal) . Nem kellett veszodnom annyit vele. Ertelmesen tanult falattal.

2021. márc. 4. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!