Mit tegyek? Nem akarok kölyköt, de felnőttet nem hozhatok.
Futni és bringázni szeretnék menni a jövőbeli kutyámmal.
Nem másfél év múlva, mire elég nagy lesz hozzá.
Nem szeretnék vesződni egy kölyökkel.
Menhelyről, valami labi-vizsla mix vagy németjuhász keverék kutyát gondoltam, 1,5-3 évest.
De.
Anyum fél a felnőtt kutyáktól, csak kölyökkortól szokik hozzá.
Van 3 macskánk, akik miatt célszerűbb lenne kölyök, hogy biztosan összeszokjanak.
Mit tegyek?
Nem úgy értem a vesződést.
Inkább az, hogy nem vittem futni, lemozgatni, hanem inkább tanítani, nevelni kell, agyilag fárasztani, amit nem szeretek annyira, hogy másfél évig mást se csináljunk.
Mondhatnám úgy is, hogy "kész" kutyát szeretnék, míg mások azért nem akarnak felnőttet, mert maguk akarják nevelni.
Tudom.
De én amikor menhelyre jártam azt tapasztaltam, hogy a felnőtt kutyák nyugodtabbak, jobban odafigyelnek az emberre, könnyebb velük, legalábbis nekem, mint egy "idétlen" fiatal kutyával.
Másfél, de inkább 2-3 évest szeretnék.
Lehet le leszek pontozva, de megértelek kérdező.
Én sem szeretek kiskutyázni, szerintem könnyebb, egy már érettebb kutyát nevelni, a legtöbb menhelyi kutya (főleg, aki hónapokat, esetleg éveket töltött bent) lesi a kívánságaidat, általában véve nagyobb bennük a megfelelési vágy.
Én azt mondanám, hogy olyan menhelyet keressetek, ahol tesztelik cicákra a kutyákat, anyukádat pedig vidd el magaddal, hogy ő is megismerkedhessen a leendő kutyával. Így ő is látni fogja, hogy nem ördögtől való az idősebb kutya sem. Plusz neki már egy kiforrott személyisége van.
A kutyával futunk csoportban sok örökbefogadható ideális futós kutyát megosztanak, érdemes belépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!