Milyen kutyátok van és mennyit foglalkoztok vele napi szinten? Kinti vagy benti?
Anno menhelyi, labi-németjuhász keverékem volt, kiskorától kezdve heti 1x kutyaovi, majd -suli.
Hidegben mindig benn volt - nem is sűrűn járt ki, maximum elvégezni a dolgát, meg néha a hóban játszottunk -, nyaranta meg kint is, benn is.
Naponta 2x séta (munka előtt csak 20-30 perc, de délután min. 1,5-2 óra), hétvégente jóidőben sokat kirándultunk, vagy játszottunk a szabadban.
Aztán sajnos beteg lett - elég fiatalon, rosszindulatú daganat -, de az állatorvossal karöltve amit tudtunk, megtettünk érte, így is négy évvel túlélte "önmagát" :)
De ahogy haladt előre a betegsége, egyre fáradékonyabb lett, szívesebben feküdt, mint mozgott (a séták napi 15-20 percre redukálódtak, mert ennyit bírt megtenni fájdalmak nélkül).
Folyamatosan vittem kontrollra, minden szükséges gyógyszert kiváltottam, változtattam az étkezésén, és nem számított, mennyibe kerül (néhányszor előfordult, hogy egy ideig párizsis zsemlén éltem).
Végül nem kellett altatni, elment magától.
Most nincs kutyánk - a párommal egy ideig még albérletben élünk -, de vizslát szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!