Némelyik kutyás miért nem tudja felfogni, hogy erdőben elengedni a kutyát nem helyes? Én reagálnám túl?
#51 ez ám a hozzáálás, gyere le falura, összeverünk úgyhogy nekünk van igazunk...
Igazi suttyómódi.
Csak egy sztori.
A világ legkedvesebb kutyáját fogtam ki, nem is csoda, hisz a golden vér kiütközik rajta.
Szerintem még a betörőket is barátilag fogadná a kutyám.
Egyszer a Bátyám felkapott játékból, és a kutyám azonnal harci állásba vágta magát, morgot vicsorított a bátyámra.
Szerencsére hamar letett, a kutyám meg visszaált a kedves állapotába.
Ez egy kedves védelmező gesztus volt a kutyám részéről, mert félreértett egy helyzetet, de pontosan megmutatja miért kell pórázon tartani a kutyát.
Mert bármikor félreérthet valamit, egy gesztust, egy másik kutya közelettét, és póráz nélkül aliga van ideje a gazdának reagálnia.
Nekem senki ne mondja, hogy tíz métterre kiengedett pórázzal nincs elég mozgástere a kutyának, és hogy egy közös futás alkalmával nem lehet átmozgatni a kutyát.
"Mert én kiviszem, minden nap és el is engedem, hiszen akkor tud igazán futni, szaglászni, hemperegni."
Ez nem fárasztás. Ilyen városban is van. Pont ilyen kutya harapta meg az enyémet is. A gazdi szerint elég, ha elengedi szaladgálni.
,,A kutyának is kell futni, mozogni. Ezt nem paragraffusok határozzák meg, hanem az élet. Gyere le falura okoskodni és nem a kutya harap meg, hanem a gazdája vág orrba. Van sok hely,sétáljon máshol akit zavar. Ez ilyen egyszerű."
Rohadt egyszerű és kényelmes megoldás, hogy elengeded a kutyát, aztán megy amerre lát, majd visszajön. Persze, így is lehet kutyát fárasztani. Meg van egy felelősségteljesebb mód, ami nem feltétlenül jár azzal, hogy a kutya kontrollálatlanul rohangászik fel-alá. Canicross, bikejöring, dogscooter, puller, úsztatás, agility, bandázás, apportozás például. Ja, hogy ehhez tanítani kell a kutyát, foglalkozni vele? Hát ilyen az élet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!