Fut felétek és a kutyátok felé egy szabadon levő, nagytestű, ismeretlen kutya, mi a helyes reakció?
Kéritek a gazdát, hogy hívja be? Közéjük álltok? Megpróbálod elkergetni a kutyát?
Mit tesztek, ha a kérés ellenére nem hívja be, vagy nem tudja behívni?
Futtató vagy utca, gazdi van vagy nincs?
Ha van gazdi szólok, ha nem figyelne, és nem igyekezne visszahívni a kutyát, vagy jelezni, hogy nem bánt vagy valami.
Ha nincs gazdi, vagy nem reagál rá a kutya, akkor én elindulok ilyenkor a kutya felé (ketten vagyunk egy ellen) és rákiabálok hogy "Helyedre!".
Ha felkapod a kutyát és a másik támadni akarja akkor átharapja a kezedet is, csak úgy halkan megjegyzem. Sőt, van hogy ezzel váltod ki a támadást mert a másik kutya prédának nézi a kezedben lévő állatot és elakarja venni.
Volt már ilyen a futtatónkon.
Én a kutyám elé álltam, egy szokatlanul nagy vizsla útját áltam el.
Ha megakarná támadni a kutyám a grabancába belekapaszkodva lerántanám (ezt amúgy már többször megtettem mert futin előfordulnak összeveszések) és imádkoznék hogy nem fordul rám. De nem gyakran támadnak embert a kutyák. Főleg ha a gazdája bízik benne annyira, hogy elengedi.
Nálunk az utcán is így van. Sétálok békésen, láb mellett, pórázon jön a németjuhászom és futott felénk egy border collie. Már szóltam a gazdának, hogy hívja vissza, mert láttam a testtartásán, hogy ebből balhé lesz. Visszaordította, hogy "nem bááánt nyugi!".
Ezután nekiment a kutyámnak, jól össze is kaptak, szóval én lerúgdostam róla a bordert és mondtam a gazdájának, hogy legközelebb ő kapja ha megint előfordul.
Én szoktam szólni előre, mert az enyém rohadtul nem bánt és 100%-ban behívható is, mégis tudom közterületen pórázon sétáltatni, akkor neki miért nem megy?
Ha a gazdi elengedi,jol szocializalt a kutya.
Mi is futunk erdos reszen es hozzank is odajonnek kutyak meg az enyem is mashoz.
Te nem vagy alkalmas gazda,Kerdezo. Megvonod a kutyadtol a baratkozas lehetoseget. Nem szocializaltad a kutyad. Ez a te hibad.
A kutya nem lerohanja,hanem baratkozik. De akkor kerdezo ,te se beszelgess emberekkel,ne ismerkedj,mert LEHET,verekedes ,tamadas lesz. Eld le egyedul az eleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!