A doberman-tól okkal fél mindenki?
Pl filmekben gyakran látjuk mi van.
A valóságban mennyire ilyenek?
Elsősorban dobis gazdik véleménye érdekelne.
Személytől függ, hogy fél-e a dobermanoktól. Nekem 2 doberman kanom van, nagyon szépen viselkednek az utcán, kisgyerekek ha szembe jönnek csóválnak, és a fülüket hátrahajtják szelíden. Meg szoktam kérdezni a szüleiktől, hogy meg engedik-e nekik, hogy megsimohassák őket. Nagyon óvatosak a kisgyerekekkel, alig alig mozdulnak meg nehogy rálépjenek, vagy fellőkjék. Általában csak ülnek és jól érzik magukat. Akiket jobban ismernek, azok előtt amikor megállok, hanyat vágódnak, és bolondoznak, szeretik ha a hasukat simogatják. Volt egy barátom, aki már kicsi koruktól félt töllük, de idővel rájött arra, hogy egy légynek sem ártanának.
Itthon viszont megvédik a házat, ha veszélyt éreznek, ugatnak, viszont senkit nem bántanak.
Van egy új szomszédom, aki mindig azt mondja: majd öreg korukra megbolondulnak, s veszettül viselkednek majd, mindenkit megtámadnak, rájuk sem fogsz ismerni.
Pedig az egyik 7 éves a másik 4, és semmi gond nincs velük.
Épp tegnap, valaki jött velünk szemben séta közben, és az illető mintha szellemet látott volna. Megálltam, hogy elengedjem, a két kutya pedig leültek, és a lábamnak dőlve vártak, hogy az illető elmenjen. Aztán elindultunk, és észrevette, hogy nincs rajtuk póráz(olyan helyen voltunk ahol el szabad engedni) és szinte rohant
Nagymamának voltak dobijai, mikor kicsi voltam. A zord külső vaj szívet takar, imádtak engem, kenyérre lehetett kenni őket, nagyon aranyos kutyák. :)
Sokat foglalkoztak velük, kertes házból is napi szinten séta, tanítás. Így higgadt, kiegyensúlyozott kutyusok voltak, jól viselkedtek. Engem nagyon szerettek, bármilyen marhaságot eltűrtek nekem, és védelmezőn viselkedtek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!