Hogyan porciózzátok ki a fagyasztott húst? (barf)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
mi sem fagyasztottat veszünk. a friss farhátat adagonként lefagyasztjuk.
2-3 napra valót megfőzöm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én hűtőben olvasztom, éppen annyira, hogy porciózható legyen, porciózok és megy a fagyóban. Vagy legalábbis ideális esetben így csinálom, az egész csontosokat nem lehet félig fagyosan porciózni és van, hogy csak addigra jutok el a porciózáshoz, mikor már teljesen kiolvadt, de eddig semmi baja nem lett a kutyának a teljesen kiolvadt és visszafagyasztott hústól sem, pedig elég régóta barfozunk.
Belsőségekre szoktam jobban vigyázni, hogy ne olvadjon ki teljesen, egyrészt mert hamarabb romlanak, másrészt van amelyiket, pl. a tőgyet ezerszer könnyebb félig fagyosan vágni, mert nem folyik szét a kés alatt :D Ugyanígy a tüdő is pillecukor állagú kiolvadva, jobban viszi a kés fagyosan, illetve a zöldpacalnál is figyelek, hogy éppen porciózhatóra olvadjon, azt mindenhogy gusztustalan porciózni, de kiengedve írtó büdös is, fagyasztva nem érzem a szagát :D
Én egyszer barfos csoportban azt olvastam, hogy az a tuti, ha hűtőben olvasztod, nem szobahőmérsékleten, akkor biztonsággal vissza lehet fagyasztani, nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Velem olyan is volt már, hogy hirtelen kellett a hús, mert az előző adag már elfogyott és akkor én simán kiolvasztottam a konyhapulton, porcióztam és lefagyasztottam, nem lett semmi baja, se a húsnak, se a kutyának.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én is olvastam már, hogy a kutya részére vissza lehet fagyasztani a húsokat mégegyszer, tulajdonképpen embernek is csak valami állagromlás-vizesedés miatt nem javasolják vagy mi.
Ettől függetlenül szerintem se olvaszd ki teljesen, a csontosakat is szét lehet szedni meleg vízben, úgy, hogy közben fagyos marad, meg a húst vagy belsőséget is el tudom képzelni, hogy meleg vízbe mártogatott kés elviszi fagyosan is, félfagyosan tuti.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha fagyasztottan veszem addig olvasztom ki amíg már lehet szeletelni, nagyjából akkorákat vágok amik elegek lehetnek grammra, majd olyan 4-5 napi zacsit (vissza zárható, csak így férek be a fagyaztóba) kirakok majd szépen végig megyek grammonként mindenen konyhamérleg segítségével és így tovább. A zöldpacalt nem hagyom kifagyni, mert iszonyú büdös. Baja nem lesz ha szobahőmérsékleten olvasztod (annyi időt sosincs kint hogy jelentősebb mennyiségű baci elszaporodjon), én általában a fürdőszobába rakom olvasztani kicsit melegebb van. Soha nem romlott meg a hús, persze porciózás után megy vissza a fagyasztóba. De egyébként 3-4 napig eláll a hűtőben.
Olyan 30-31 napra porciózok, olyan 4-5 óra szokott lenni alsó hangon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!