Hogyan porciózzátok ki a fagyasztott húst? (barf)
mi sem fagyasztottat veszünk. a friss farhátat adagonként lefagyasztjuk.
2-3 napra valót megfőzöm.
Én hűtőben olvasztom, éppen annyira, hogy porciózható legyen, porciózok és megy a fagyóban. Vagy legalábbis ideális esetben így csinálom, az egész csontosokat nem lehet félig fagyosan porciózni és van, hogy csak addigra jutok el a porciózáshoz, mikor már teljesen kiolvadt, de eddig semmi baja nem lett a kutyának a teljesen kiolvadt és visszafagyasztott hústól sem, pedig elég régóta barfozunk.
Belsőségekre szoktam jobban vigyázni, hogy ne olvadjon ki teljesen, egyrészt mert hamarabb romlanak, másrészt van amelyiket, pl. a tőgyet ezerszer könnyebb félig fagyosan vágni, mert nem folyik szét a kés alatt :D Ugyanígy a tüdő is pillecukor állagú kiolvadva, jobban viszi a kés fagyosan, illetve a zöldpacalnál is figyelek, hogy éppen porciózhatóra olvadjon, azt mindenhogy gusztustalan porciózni, de kiengedve írtó büdös is, fagyasztva nem érzem a szagát :D
Én egyszer barfos csoportban azt olvastam, hogy az a tuti, ha hűtőben olvasztod, nem szobahőmérsékleten, akkor biztonsággal vissza lehet fagyasztani, nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Velem olyan is volt már, hogy hirtelen kellett a hús, mert az előző adag már elfogyott és akkor én simán kiolvasztottam a konyhapulton, porcióztam és lefagyasztottam, nem lett semmi baja, se a húsnak, se a kutyának.
Én is olvastam már, hogy a kutya részére vissza lehet fagyasztani a húsokat mégegyszer, tulajdonképpen embernek is csak valami állagromlás-vizesedés miatt nem javasolják vagy mi.
Ettől függetlenül szerintem se olvaszd ki teljesen, a csontosakat is szét lehet szedni meleg vízben, úgy, hogy közben fagyos marad, meg a húst vagy belsőséget is el tudom képzelni, hogy meleg vízbe mártogatott kés elviszi fagyosan is, félfagyosan tuti.
Ha fagyasztottan veszem addig olvasztom ki amíg már lehet szeletelni, nagyjából akkorákat vágok amik elegek lehetnek grammra, majd olyan 4-5 napi zacsit (vissza zárható, csak így férek be a fagyaztóba) kirakok majd szépen végig megyek grammonként mindenen konyhamérleg segítségével és így tovább. A zöldpacalt nem hagyom kifagyni, mert iszonyú büdös. Baja nem lesz ha szobahőmérsékleten olvasztod (annyi időt sosincs kint hogy jelentősebb mennyiségű baci elszaporodjon), én általában a fürdőszobába rakom olvasztani kicsit melegebb van. Soha nem romlott meg a hús, persze porciózás után megy vissza a fagyasztóba. De egyébként 3-4 napig eláll a hűtőben.
Olyan 30-31 napra porciózok, olyan 4-5 óra szokott lenni alsó hangon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!