Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Így elvihetnénk az Élj már...

Így elvihetnénk az Élj már Dogrehabra? Vagy hova vigyük?

Figyelt kérdés

Tehát van egy 3 éves szuka Labrador keverékünk.

Várj! Ne írd le azt hogy milyen rosszak vagyunk meg hogy nem elég jól szocializáltuk. Ezt sajnos pontosan tudjuk ez ellen szeretnénk tenni.

Tehet eléggé agresszív a kutyákkal de itt egy kis történet:

Kb. 3-4 hónapos korában eljöttek hozzánk az egyik ismerőseinkék akiknek van egy csivavájuk aki szintén szuka és a kutyát is hozták. Vele nem volt semmi gond sőt ha néha eljönnek akkor sincs semmi gond velük.

Másik eset

Itt kb. Másfél-2 éves volt:

Elmentünk az egyik ismerőseinkékhez akiknek van egy Golden retriverük aki szintén szuka. Vele már egy kicsit agresszívabb volt de szerencsére a goldi egyből behódolt így vele is elvolt.

De itt jön a lényeg:

2-két és fél éves korában tesóm elvitte az egyik barátnőjéhez akinek lett egy kutyusa. A kutya egy 3 hónapos labi szuka. A kölyökkutyát a minkutyánk nagyon ugatta ezért tesóm nem vitte be. Mivel én nem voltam ott így csak ennyit tudok.

Ha a ház előtt kutyát sétáltatnak azt nagyon ugatja. Illetve ha ritkán erre van egy kobórkutya akkor.... volt már hogy a kerítés is belemozgott (pedig nem egy rossz kerítés).

30kg körül van.

Ők tudnának szerintetek segíteni? Ha nem akkor hova vigyük?

2021. febr. 18. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Sima kutyakikepző is megoldja ezt a problémát. Csak simán hiányos a szocializációja. De ha egy ilyen problémát nem tudtok megoldani, inkább házhoz járós kiképzőt hívjatok, majd ha megoldottátok a problémát, akkor nyugodtan mehettek egy alap engedelmes tanfolyamra is.
2021. febr. 18. 19:45
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Nem annyira problemas a szitu.

Kikepzo elmagyarazza,miket kell betartani,h a kutyad szofogadobb legyen.

Azt tudod,h a dominans kutya soha nem lesz olyan szofogado,mint egy kevesse dominans?

A keriteses ugatas: szoktatas /tanitas kerdese es a kornyezo kutyak viselkedese ek fuggvenye. Masolja oket,azaz beilleszkedik.

2021. febr. 18. 21:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Esetleg tudnátok ajánlani jó kiképzőket?

Egyébként szófogadónak szófogadó és falkavezérnek is tekint tehet ha megyünk sétálni miníg én megyek ki előbb, ha bejön a házba miníg én jövök be előbb, etetéskor mindíg tartunk egy 20mpes szemkontaktust és csak a tiéd parancsszóra ehet. Egyszer amikor hazajöttem és volt nálam kaja nagyon ugrált, rászóltam és egyből behódolt. Trükökből tudja: ül, fekszik, pacsi/ötös, meghajlás, bumm, forog, fordul, szlalom a lábam közt, hopp, akadály felett átugrás, kezem felett átugrás, marad, gyere és még egy párat.

Úgyhogy szerintetek melyik kiképzőnek szóljunk? Helyileg Jászárokszálláson lakunk

2021. febr. 19. 05:48
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
Egy kérdést megér, mert ők eléggé profik ebben, de nem biztos, hogy van most kapacitásuk, pont azért dolgoznak egyszerre kevés kutyával, mert a rehabilitáció nagyon melós lehet adott esetben. Valószínűleg tudnak ajánlani olyat, aki tud segíteni, ha ők most éppen tele vannak.
2021. febr. 19. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Geszti Karolinát (Mancsvár kutyasuli) ajánlom. Nagyon profi házhoz járó kutyatréner. De ha neki nincs most szabad kapacitása, megoldja bármilyen tréner szerintem viszonylag egyszerűen.
2021. febr. 21. 16:53
 6/6 anonim ***** válasza:
85%

Nem mindegy,hogy hozzád hoznak vagy te viszed.

Amikor hozzád hozzák akkor ő otthon van,a saját területén.Ha jól van nevelve akkor semmi probléma nem lesz sosem,hiszen te beengedted a vendégeket a házba,az idegen kutya is egy vendég.

Ha viszont ti mentek akkor ti elhagyjátok a területeteket,a semleges területen túl mentek és bementek egy idegen kutyáéba.

Itt az a fontos,hogy az a kutya hogy reagál!

Hiszen ha nem fogad titeket megfelelően,egy kicsit is ellenséges vagy terület védő a kutyád ott azonnal egy nem kívánatos személy,és ennek ellenére mégis be kell mennie oda,ami konfliktushoz vezet.Hogy mennyire az helyzet függő.

Mind a két esetben gazda és kutya függő a dolog.Mindenkinek tudnia kell a helyére tenni a kutyát az adott helyzetben,hiszen nem nekik kell fogadni vagy engedni vendégeket,hanem nekünk gazdáknak.

2021. nov. 11. 18:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!