Így elvihetnénk az Élj már Dogrehabra? Vagy hova vigyük?
Tehát van egy 3 éves szuka Labrador keverékünk.
Várj! Ne írd le azt hogy milyen rosszak vagyunk meg hogy nem elég jól szocializáltuk. Ezt sajnos pontosan tudjuk ez ellen szeretnénk tenni.
Tehet eléggé agresszív a kutyákkal de itt egy kis történet:
Kb. 3-4 hónapos korában eljöttek hozzánk az egyik ismerőseinkék akiknek van egy csivavájuk aki szintén szuka és a kutyát is hozták. Vele nem volt semmi gond sőt ha néha eljönnek akkor sincs semmi gond velük.
Másik eset
Itt kb. Másfél-2 éves volt:
Elmentünk az egyik ismerőseinkékhez akiknek van egy Golden retriverük aki szintén szuka. Vele már egy kicsit agresszívabb volt de szerencsére a goldi egyből behódolt így vele is elvolt.
De itt jön a lényeg:
2-két és fél éves korában tesóm elvitte az egyik barátnőjéhez akinek lett egy kutyusa. A kutya egy 3 hónapos labi szuka. A kölyökkutyát a minkutyánk nagyon ugatta ezért tesóm nem vitte be. Mivel én nem voltam ott így csak ennyit tudok.
Ha a ház előtt kutyát sétáltatnak azt nagyon ugatja. Illetve ha ritkán erre van egy kobórkutya akkor.... volt már hogy a kerítés is belemozgott (pedig nem egy rossz kerítés).
30kg körül van.
Ők tudnának szerintetek segíteni? Ha nem akkor hova vigyük?
Nem annyira problemas a szitu.
Kikepzo elmagyarazza,miket kell betartani,h a kutyad szofogadobb legyen.
Azt tudod,h a dominans kutya soha nem lesz olyan szofogado,mint egy kevesse dominans?
A keriteses ugatas: szoktatas /tanitas kerdese es a kornyezo kutyak viselkedese ek fuggvenye. Masolja oket,azaz beilleszkedik.
Köszönöm. Esetleg tudnátok ajánlani jó kiképzőket?
Egyébként szófogadónak szófogadó és falkavezérnek is tekint tehet ha megyünk sétálni miníg én megyek ki előbb, ha bejön a házba miníg én jövök be előbb, etetéskor mindíg tartunk egy 20mpes szemkontaktust és csak a tiéd parancsszóra ehet. Egyszer amikor hazajöttem és volt nálam kaja nagyon ugrált, rászóltam és egyből behódolt. Trükökből tudja: ül, fekszik, pacsi/ötös, meghajlás, bumm, forog, fordul, szlalom a lábam közt, hopp, akadály felett átugrás, kezem felett átugrás, marad, gyere és még egy párat.
Úgyhogy szerintetek melyik kiképzőnek szóljunk? Helyileg Jászárokszálláson lakunk
Nem mindegy,hogy hozzád hoznak vagy te viszed.
Amikor hozzád hozzák akkor ő otthon van,a saját területén.Ha jól van nevelve akkor semmi probléma nem lesz sosem,hiszen te beengedted a vendégeket a házba,az idegen kutya is egy vendég.
Ha viszont ti mentek akkor ti elhagyjátok a területeteket,a semleges területen túl mentek és bementek egy idegen kutyáéba.
Itt az a fontos,hogy az a kutya hogy reagál!
Hiszen ha nem fogad titeket megfelelően,egy kicsit is ellenséges vagy terület védő a kutyád ott azonnal egy nem kívánatos személy,és ennek ellenére mégis be kell mennie oda,ami konfliktushoz vezet.Hogy mennyire az helyzet függő.
Mind a két esetben gazda és kutya függő a dolog.Mindenkinek tudnia kell a helyére tenni a kutyát az adott helyzetben,hiszen nem nekik kell fogadni vagy engedni vendégeket,hanem nekünk gazdáknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!