Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért válogat mostanában?

Miért válogat mostanában?

Figyelt kérdés

Máltai selyem kutyuskám van. Lány.

Nagyon szerette a húst. De mostanában már nem eszi meg. Az alutasakos (marha, csirke, bárány stb...) azt sem eszi meg. Egyedül ha meghallja a jutalom falatos zacskó csörgését, akkor majd ki ugrik a bőréből annyira örül neki. Bárányos tápot adok neki, azt megeszi úgy ahogy.

Rágcsál napközben pár falatot.

Lehet csak nekem tűnik kevésnek? A főtt májat azt megeszi...

De nagyon válogat! Mi lehet a megoldás?

A széklete normális. Séta közben rohangál, jó kedve van. Huncutkodik. Játszik. Nincs rossz kedve. Nincs letörve....

2021. febr. 17. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű pedig. Azért válogat, mert megteheti.
2021. febr. 17. 10:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az elsővel, ha ezt hagyod neki akkor sose lesz vége. Egyszer az én kutyám is próbálkozott ezzel, a végén már ott tartottunk hogy a direkt neki főzött bulgur-os angus marhára is húzta a száját, meg finnyázta, úgyhogy itt lett elegem és azt játszottuk hogy letettem elé a kaját, ha húzta a száját akkor elvettem, és legközelebbi étkezésnél is visszatettem elé ugyanazt. 1 napig bírta az éhségsztrájkot, másnap reggel már örömmel vetette rá magát a szárazra, és azóta mindent megeszik amit lerakok elé.

Azt kell megtanítani a kutyának, hogy amit leraksz elé, az van. Nem kötelező megenni, de más nincs, sőt, addig van ez, amíg meg nem eszi.

2021. febr. 17. 10:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor én is eljátszom ezt mostmár! :)
2021. febr. 17. 10:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor koplalónapot tartok, akkor nincs jutifalat sem, és a koplalónap után csökkentett adagot kap.

Nálam olyankor fordul elő ilyen, amikor csökken az aktivitása valamiért (túl meleg van, sok eső miatt nem akar sétálni), illetve régebben amikor nagy kiszerelésben vettem a kutyakaját, egy idő után már nem ízlett neki, ezen már változtattam, max. 4kg-os csomagot veszek, vagy ha van, kisebbet, nem annyira gazdaságos, de így elfogy biztosan.

2021. febr. 17. 16:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!