Miért válogat mostanában?
Máltai selyem kutyuskám van. Lány.
Nagyon szerette a húst. De mostanában már nem eszi meg. Az alutasakos (marha, csirke, bárány stb...) azt sem eszi meg. Egyedül ha meghallja a jutalom falatos zacskó csörgését, akkor majd ki ugrik a bőréből annyira örül neki. Bárányos tápot adok neki, azt megeszi úgy ahogy.
Rágcsál napközben pár falatot.
Lehet csak nekem tűnik kevésnek? A főtt májat azt megeszi...
De nagyon válogat! Mi lehet a megoldás?
A széklete normális. Séta közben rohangál, jó kedve van. Huncutkodik. Játszik. Nincs rossz kedve. Nincs letörve....
Egyetértek az elsővel, ha ezt hagyod neki akkor sose lesz vége. Egyszer az én kutyám is próbálkozott ezzel, a végén már ott tartottunk hogy a direkt neki főzött bulgur-os angus marhára is húzta a száját, meg finnyázta, úgyhogy itt lett elegem és azt játszottuk hogy letettem elé a kaját, ha húzta a száját akkor elvettem, és legközelebbi étkezésnél is visszatettem elé ugyanazt. 1 napig bírta az éhségsztrájkot, másnap reggel már örömmel vetette rá magát a szárazra, és azóta mindent megeszik amit lerakok elé.
Azt kell megtanítani a kutyának, hogy amit leraksz elé, az van. Nem kötelező megenni, de más nincs, sőt, addig van ez, amíg meg nem eszi.
Én ilyenkor koplalónapot tartok, akkor nincs jutifalat sem, és a koplalónap után csökkentett adagot kap.
Nálam olyankor fordul elő ilyen, amikor csökken az aktivitása valamiért (túl meleg van, sok eső miatt nem akar sétálni), illetve régebben amikor nagy kiszerelésben vettem a kutyakaját, egy idő után már nem ízlett neki, ezen már változtattam, max. 4kg-os csomagot veszek, vagy ha van, kisebbet, nem annyira gazdaságos, de így elfogy biztosan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!