Pulinak hogy lehet megtanítani, hogy póráz nélkül sétáljon?
Jelenleg van egy foxim, 4 éves. Útszélről fogadott csontsovány csavargó volt, szökős, de mára már megtanulta, hogy a kerítésen kívülre nem megyünk. Pórázzal szépen sétál. Szabadon csak a mezőn szoktam vinni, ott kedve szerint hallgat rám: vagy egész végig szépen figyel, jön amikor hívom, de ha hirtelen valami szagot fog, megy az orra után, és amikor már látótávolságon kívülre esek, visszajön. De van, hogy én közben elkezdek hazafelé sétálni, ő meg közben becsatlakozik. Tehát nem azért szalad el, mert minél messzebre akar menni, hanem mert valami vadat szagolt.
Nos, papámnak van egy 9 hetes pulija, viszont hirtelen kórházba került szegénykém, viszont a kutyát semmiképp nem adjuk menhelyre, így elhozzuk. Nos, azt szeretném kérdezni, hogy hogy tanítsam meg neki, hogy ha a foxival együtt sétálunk, ő tudjon póráz nélkül is jönni? Természetesen csak a mezőn, erdőben engedném el, ahol nincs autó.
A pulival szerintem nincs gond ilyen tekintetben, regen a juhaszok mellett sem porazon setalt, nagyon egyuttmukodo, figyelmes, okos kutyak. Megvan mar minden oltasa? Mrrt ilyen fiatal kutyat nem szoktak meg setaltatni nehogy elkapjon valami fertozest. De addig otthon udvarban gyakorolhattok.
Mint minden mas kutyat, jutifalattal vezeted magad mellett, azt is csinalhatod elso idoben, h a gyakorlas alatt kapja a napi adagjanak a felét, behivast is gyakorold vele, elmegy, szaglaszik jatszik es akkor probald magadhoz hivni, ehhez hasznalj valami csabitobb falatot, virslit pl. Soha nem szidd le ha odamegy hozzad, akkor se ha nem elso szora. Ha bizik benned, illetve tisztel, mar elso szora szaladni fog.
Szombaton megyünk vele az orvoshoz, megkapja az oltásokat, amiket kell.
Először mindenképp a bekerített legenőn fogunk gyakorolni mindkettőjükkel, köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!