Miért van több kutyás ember?
Nem értem miért kell lenézni/leszólni random embereket, hogy milyen állatot tartanak.
Valaki a kutyákat szereti egy kicsit jobban, más a macskákat. De mindenkinek a saját joga eldönteni, hogy melyik faj a szimpatikusabb számára.
Most azért mert én pl a kutyákat szeretem jobban nem értem milyen problémát okozok ezzel pl neked (és persze fordítva is)
Másnak meg mondjuk a pingvin a kedvenc állata és ezzel sincs semmi probléma.
Ez ugyan olyan kérdés, mint, hogy melyik színt szereted jobban...
Tudjátok mit nem értek? Hogy mi a sz*rért kell egymást támadni???
Miért fáj neked, hogy a másik jobban szereti a kutyát vagy a macskát. Saját egyéni döntése..könyörgöm.
Hülyeségnek tartom egyébként, hogy a macska egy "önző haszontalan" díszállat. Teljesen nyilvánvaló, hogy aki ezt mondja, fogalma sincs a macskákról, a látszatra és a külsőségekre ad. Ezek az állatok hihetetlen érzékeny lények és nagyon sok szeretet tudnak adni. Nyilván aki ezt nem akarja látni, az nem is fogja.
Szeretem a macskákat és a kutyákat is, van is mind a kettő :))
Tudtommal hazánkban több a macskás, mint a kutyás, de én egyik fél részéről se érzek semmilyen elnyomást.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy a kutya-macska között nincs sok különbség. Rengeteg van! Nagyrésze függ az adogg állat jellemétől is, de egy kutyával sokkal többet kell és lehet foglalkozni, mert igényli.
Kell neki a séta, az agyi fárasztás.
Majd a kutyák sokkal többet kommunikálnak az emberrel, sokkal jobban megértik a testbeszédünket, kooperatívabbak.
Egy macska pedig sokkal öntörvényűbb, nem lehet akármilyen szabályt ráerőszakolni. Ha benti cica, akkor egésznap elvan, alszik, néha felugrik hozzád, vagy kaparófázik, ha meg kinti vagy kinti-benti, akkor fél nap csavarog, legalábbis feltalálja magát a közelben.
Röviden a kutyának alapvető szükséglete az ember, és az emberrel eltöltött idő, míg a macskának az csak plusz jó dolog. De ez nem azt jelenti, hogy egyik szerethetőbb a másiknál, vagy hogy a macskáknak mi csak rabszolgák vagyunk.
Azért van ellentét (ha van) a két oldal között, mert mást várnak egy állattól. Egy macskásnak kényelmes egy önálló állat, különben is gyönyörű állatok a macskák, míg a kutyákosnak olyan állat kell, amivel lehet együtt dolgozni (játékok, tanítás) és mozogni. Számukra egy macska unalmas.
12-es (11 vagyok)
Amikor írtam a választ még csak 9 volt. Amúgy ez inkább az idióta emberek vitája. Aki ilyenen megsértődik, mert mondjuk kijelentem, hogy nem szeretem a macskákat (amúgy nincs velük bajom) az eléggé alacsony intelligencia szintről árulkodik. Szerintem teljesen mindegy, hogy random idegen emberek melyiket kedvelik jobban.
Ez a "legjobb" az emberekben, hogy ilyen pitiáner, lényegtelen dolgon is ilyen nagy viták tudnak kerekedni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!