Az igaz, hogy kiskutyák nem érintkezhetnek 12 hetes korukig más kutyás emberrel?
Dehogynem találkozhat. Két oltás után sokan ki is viszik , ha valószínű, hogy nem fertőzött a környék pl parvoval.Ezt az orvosok tudják.
Gondolj bele, te is kimész az utcára, ahol más kutyák is mászkálnak. Minden alkalommal, mikor hazamész, lefertőtleníted magadat?
Az első és a második oltás után a kutya szervezete gyengébb lesz, hisz aktív immunizálást kapott, így még fogékonyabb lesz a betegségekre! Sose értettem, hogy a gazdik ezt miért nem veszik figyelembe, miért akkor kezdik el a sétát, mikor a legnagyobb veszélynek van kitéve a kutya. Anyai immunitás már nincs, védőoltás általi védettség még nincs, a kutya szervezetét legyengítjük, és így visszük ki közterületre... A 3. oltás után 1-2 héttel lesz csak a kölyök teljesen védett!
Most persze jöhetnek a lepontozások azoktól, akik szerint a kölyöknek elég 1-2 oltás is, minek ténylegesen védekezni.
Nekünk érintkezett a 9 hetes kutyánk kutyás emberrel. Megmondtuk,hogy alapos kéz mosás után nyúlhat hozzá,de természetes volt neki is!
Nem lett semmi baja.Cipővel is felhordhatjuk a bacikat.Ha pl belelépsz egy másik kutya pisijébe,kaksijába amit nem mosol le rendesen.
Persze én csak olyan embernek engedtem akit ismerek,hogy féreg hajtva,oltva, ápolva vannak a kutyái!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!