Magányos gyereknek kutya?
A fiam 9 és fél éves, nagyon szeretne barátkozni, de valahogy nem megy neki. Odavan a kutyákért, szeretne egyet, de eddig nem mertem vállalni, mert lakásban élünk. Most elgondolkodtam, talán segítene a fiamnak, ha lenne egy kutyánk? Kevésbé lenne magányos, és így a gyerekekkel is jobban kijönne?
A másik dolog, amit meg kell említenem, hogy én úgy közepesen vagyok oda a kutyákért. Szeretem őket, de nem vagyok nagy kutyarajongó, ha egyedül lennék, eszembe nem jutna kutyát venni. Tehát inkább a fiamnak venném. De kérdés, lehet ilyet?
Értelmes, kulturált válaszokat kérek, anyázásra, megalázó válaszokra nincs szükség.
Gyereknek nem veszünk állatot, csak ha MI is szeretnénk, mert nagyrészben úgyis a szülőre marad.
Magányos gyereknek meg elfoglaltságot kell keresni, ha magától nem képes rá.
Egyébként én sem barátkoztam általánosban, elvoltam a kis világomban. Nem volt magányos, de szívesebben vonultam vissza (plusz az osztálytársaim nettó idióták voltak, utáltam őket).
Ha vállalod,hogy 99%-ban te fogod gondozni és a fiad nagyon szeretne akkor egy kutya jó társ tud lenni.
Az én fiamnak 10 évesen volt egy nehezebb időszaka,kapott egy kutyát (előtte már emlegette) akit azóta is imád és nem mellesleg segített is neki az akkori problémáján.
Én úgy voltam vele,hogy szeretnék is meg nem is,de tudtam hogy elsősorban magamnak választom,tehát a gyerek olyat kapott amilyet én el tudtam vállalni. Kicsi testű kutya és nem hullik a szőre,ezenkívül nem ugatós és családbarát,lehet szeretgetni és tűri sőt imádja ha "nyúzzák". Utóbbiak a gyerek miatt fontosak.
Nálunk ott a nagyi is aki nem szereti a kutyákat mégis gondozza és foglalkozik vele ha nincs otthon a gyerek.Ezzel azt akarom mondani,hogyha nem kell hogy imádd te is ugyanúgy, csak készülj fel,hogy neked lesz vele a legtöbb dolgod. Ha ezt tudod vállalni évekre akkor kapjon kutyát.
Ha kifogtok egy nehezebb termeszetű (makacs, magyon emergikus, ösztönerős, önálló, domináns, félős vagy ne adj isten magas agresszió szintű) kutyát, azt a gyereked nem fogja tudni nevelni. Mert egyszerűen sem mentálisan, sem fizikailag még nem elég érett ehez egy kisgyerek. Ilyen esetben hihetetlen sok energiát kell beletenned ahhoz, hogy el tudja vinni sétálni egyedül is.
Kutyasuliban 12-14 év alatt nem is vehet részt gyerek, vagy csak a szülő felügyeletével.
Emellett a kutyát nevelni kell. Szobatisztasagra szoktatást szintén nem a gyerek fogja csinálni, mert nem kötelezheted ra, hogy éjszaka is keljen fel 3-4 óránként, hogy levigye a kiskutyát és maradjon lent akár 20-30 percig is vele.
Az anyagiakat neked kell állnod. Márpedig egy kutya tartása nem olcsó. Még egy kistestű esetén is havi minimum 20.000-re készülni kell. (És ebben csak az alap ellátás van, orvosi kezeles, kutyasuli, esetleg kozmetika, felszerelések nem.)
Ha te nem szeretnél kutyát, pláne nem akarod az ezzel járó rengeteg munkát és feladatot, inkább ne tartsatok.
9 évesen még fiatalka hozzá.
Én 12 évesen kaptam kutyát, akkor már el tudtam látni teljesen, és tanítottam is (angol cocker spániel kant). Teljesen összenőttünk, póráz nélkül jött mellettem... 15 évig élt!
Mivel írtad, hogy nem vagy annyira oda a kutyákért, ezért én se javaslom. 9 évesen a fiad sétáltatni és tanítani se fogja tudni rendesen, segítened kell neki. Ezen felül fel kell készülnötök a kutyatartás költségeire, az esetleges váratlan betegségekre.
Már írták előttem a cicát, azt nem szeretnétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!