Nyugodt természetű gyereknek megfelelő kistestű kutya, aminek nincs sok baj a szőrével?
Cavalier king charles spániel.
Gyerekbarát, nyugodt kutyafajta.
Szőrét nem is szabad vágatni, esetleg csak igazítani rajta.
Mit tudnátok megadni a kutyának? Kinti vagy benti lenne?
Fox terrier, Beagle, tacskó, törpe pincér,francia bulldog, westie...stb. Ezek a fajták rövidszőrűek kivéve a spániel és a westie, de nem kell olyan nagyon foglalkozni a szőrükkel, persze nem árt. De nagyon szeretik a gyerekeket.
Nem feltétlen kell sokat foglalkozni a yorkie szőrével, veszel egy jobb szőrnyírót és havonta áttolod vele a kutyát(vagy 2-3 havonta elviszed kozmetikushoz), ha pedig pl a fülénél, farkánál, lábánál hosszabbra hagynád a szőrt, az heti párszor átfésülöd. Cserébe szinte nem is hullajtja a szőrét.
Senki nem tartja show szőrben a yorkiet, aki mégis, mert kiállításra viszi, a ringen kívül mindig gondosan fel van tekerve.
A foxi kifejezetten agressziv vadaszkutya. Napi 1 ora sprintfutas az igenye es utana meg lebirkozza a kornyek osszes kutyajat. A kanapeharcos gyereknek ne vedd meg!! O egy profi futonak valo. !!!
A felsorolt kuskutyak mind porgosek. Ha nincsenek lemozgatva,idegroncsak lesznek.
#5 Akkor te egy olyan foxival találkozhattál, akit rosszul neveltek.
Nekünk van foxink, áldott jó kutya, a gyerekeket egyenesen imádja, jól tud alkalmazkodni.
A pinscherek NEM szeretik a gyerekeket, az hogy valaki látott már olyan egyedet, az nem azt jelenti. Nekem is pinscherem van, kifejezetten utálja a gyerekeket, ismeretségi körben is olyan van max, aki elviseli. Nem értem, miért kell fajtaismeret nélkül ilyen tanácsokat osztogatni, aztán fél év után repül a kutya, mert nem válik be, ilyet is láttam már. Ugatós, makacs kutya, rengeteget kell vele foglalkozni, nem fog nyugisan üldögélni a kanapén, és ez nem nevelés kérdése, ilyen az energiaszintje.
Kérdező, szerintem azért nem kapsz igazán sok javaslatot, mert azon kívül hogy ne legyen gond a szőrével, keveset írtál. Hány éves a gyerek? Van kertetek? Mit jelent az, hogy "amit igényel, az meglenne neki"? Nekem a pinscherem napi 1-2 óra labdázást (futtató vagy kert kell hozzá) és két-három kb. egyórás sétát igényel, különben a fejemen ugrál, ennyi időd is lenne rá? Ez nem valami lilaködös állatvédő duma, hanem ha nincs lemozgatva a kutya, akkor rombol, ugat, lakáskutyánál nem mindegy.
A ne legyen gond a szőrével az mit jelent? Sose kelljen kozmetikushoz vinni, vagy nem gond párhavonta letolatni? Azért nem mindegy, mert pl. az uszkárnak tök jó szőre van, nem hullik, de kozmetikáztatni kell időnként. Ragaszkodsz a kölyökkutyához, hogy szóbajön 1 év körüli is? Ezesetben lehet fajtamentéseknél is érdeklődni, mert ők már ismerik a kutyáikat. Persze kölyökügyben is lehet. Ragaszkodsz a fajtához, vagy szóba jön menhelyi is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!