Ez nektek nem furcsa?
#1 vagyok. Hülyeség vagy sem, amit az utolsó írt, de ezt sokan használják tudatosan rehabilitációra is. Nem az "alfák" és a "hierarchia" miatt, hanem mert az összeszokott, jól nevelt, kiegyensúlyozott otthoni 'falka' nagyon sokat segít a rossz körülmények közül mentett roncs kutyákon.
Na nem olyan arányban, hogy 20 mentett bizonytalan, problémás kutya és 5 magabiztos, kiegyensúlyozott kutya van. Hanem a magabiztos 'falkába' ha betesznek 1-2 viselkedési problémás kutyát, gyönyörűen átveszik azt a rendszert, nyugalmat, állapotot, amit a többi kutya mutat.
Hát, elég sokan vannak, akiknek nem sikerül egyensúlyt tartaniuk és minden mentésnél a csőd közelébe kerülnek.
Önkéntes vagyok egy menhelyen és pont ezért vannak nálunk az az íratlan szabály, hogy saját pénzből nem veszünk semmit a kutyáknak, van x összeg tartalék és ha ez nincs meg, nem vállalunk kutyát. Ha ezt megszegnénk, gyorsan tönkremennénk pl mentálisan és a végén pedig a kutyák szívnák meg.
Nem tartom problémának, hogy olyan kutyákat tart meg, amik valószínű gyorsan gazdásodnának, sok fajtamentést tenyésztők alapítanak, ők megveszik a több százezres kutyákat, járnak velük kiállításra, foglalkoznak velük és tenyésztik őket, de ha bejön egy segítségkérés, akkor befogadják, helyre rakják és örökbeadják. Viszont biztos vagyok benne, hogy az adományokkal nem a saját kutyáikat etetik, sőtt, főleg az elején, még ők finanszíroznak sok mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!