Ez nektek nem furcsa?
Aki kutyákat ment, pláne egy adott fajtába szerelmes és azokat menti, persze, hogy megtartja azokat a kutyákat, akiket a leginkább megszeret. Inkább megtartja, minthogy bizonytalan körülmények közé adja örökbe - mert lássuk be, az örökbe adás mindig lutri.
Ha a saját kutyáit a saját pénzéből tartja el, azzal a világon semmi gond nincs. Az lenne talán egyedül a kifogásolható, ha a saját kutyáit is a támogatásokból látná el. (Bár plusz egy kutya eltartása nem egy extrém összeg, így még ezt sem gondolnám főben járó bűnnek.)
"plusz egy kutya eltartása nem egy extrém összeg"
Pontosan 2xannyi, mint egy kutya eltartása.
Kérdező, ne haragudj, de ez így egy 1xű álszentség. Sírnak, hogy senkinek nem kell a balesetes, nyomorék kutya, de a fajtatisztát magának megtartja.
"Ha nem lennének saját kutyáik, annyival több mehetne a többire, akik ténylegesen örökbeadandóak."
A legtöbben a mentést szerelemből csinálják.
Ilyet mondani, hogy inkább ne tartsanak saját kutyát? Csak mentsék a sok roncsot, hozzák helyre, majd adják örökbe? Abban garantáltan kiégne mindenki!
#5: Nem feltétlen. Nekem sem lehetett saját kutyám, egy telephelyen dolgoztam, rehabilitáltuk a kutyákat testileg lelkileg, aztán mentek gazdikhoz. 15 éven át. Azután lehetett kutyám, akkor is ideiglenes gazdi voltam, persze többnyire nyomi, meg öreg kutyákkal, akik szinte biztos, hogy már nálam maradnak :)
#3 voltam.
Bár nem vagyok pro a kutya szociológiában, de szerintem fontos, hogy legyen egy párfős bázis otthon, akik a falka vezetői és regulázzák a jövő-menő mentett kutyákat. 25 mentett kutya, ha mind átmeneti, azért már jó kis hatalmi háborút tud csinálni a kertben, ha nincsenek fix bentlakó alfák, akik helyreteszik őket. Nem csinálhat mindent a gazda. 25 falkatagra öt fix magasabb rangú pont jó. A kutyák meg csak fiatal erős példányokat fogadnak el alfának, tehát érthető, hogy ezeket tartja ott.
Bár lehet, hogy túlgondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!