Miért fél attól, ha meg akarják simogatni?
Pici korától kb mindenhova visszük magunkkal, gyakran vagyunk sok ember között (pl bevásárlóközpont), ilyenkor nincs semmi probléma, viszont sokszor szeretnék megsimogatni és ettől gyakran megijed. Alapvetően szereti az embereket, sok embernek rázza a farkát, láthatóan örül, aztán jön valaki pl egy vásárlás alatt aki megkérdezi, hogy megsimogathatja-e és amikor lehajol hozzá a kutya elkezd hátrálni, vagy épp hagyja magát, de lehajtja a fejét, enyhén behúzza a farkát, láthatóan csak 'muszájból' tűri el.
Természetesen nem szeretném ráerőltetni, hogy mindenkit szeressen, az ő dolga, nem kényszerítem rá, hogy megsimogassák, ha ő nem akarja akkor nem és kész. Egyszerűen csak kiváncsi vagyok, hogy más jól szocializált kutyáknál is előfordul ez? Kéne változtatnom ezen a viselkedésen, vagy nyugodtan hagyjam rá?
Ha simogatni akarja: felig szembol es oldalrol guggoljon le hozza es nyujtja oda a kezet tenyerrel felfeleforditva,h megszagolhassa a kutya. Aztan kezdodhet a simi all alatt. Azt latja a kutya. Tudja kontrollalni.
Ha nem tetszik az eloirt etikett a simogatonak,akkor lehet lelepni.
Az idegen ember a kutyanak is idegen. Senki nem szereti, ha tok ismeretlen emberek elkezdenek vele 'aranyoskodni'! Miert lenne ez alol kivetel a kutyusod?
Ertem en, hogy jo erzes ha szeretik a kutyadat, de szerintem ne hagyd, hogy lepten-nyomon simogassak mindenfele emberek. Ha latod, hogy a kutyad huzodozik, akkor inkabb szolj az illetonek, hogy most inkabb hagyja a kutyadat beken.
(en nagyon utalom az ilyen tolakodo embereket ... ha valaki allatot akar simogatni, akkor menjen ki az allatkertbe, ott van allatsimogato)
Rendelj neki ilyen szajkosarat ... senki nem akarja majd soha tobbe simogatni a kutyad :)))
(amugy sajnos nem szallitanak europaba, probaltam rendelni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!