Egy éves közép ázsiai kutyám fél a férfiaktól! Ha séta közben meg akarják simogatni vagy csak meg közelitik hirtelen muzdulatokkal hátrál, sokszor nem tudom miért csinálja! Otthon ugat és neki rongyol a kapunak ha valaki közelit! Mi lehet a gond?
Mióta van nálatok?
Nyilván élete során egy férfi (vagy akár több is) bántalmazta,rossz emlékeket kapcsol hozzá.
ez a "nem arra való" rész nekem szemet szúrt.
Védi a területét, szerintem azért rongyol a kapunak. Illetve bizalmatlan, ami miatt elhúzódik. De ez csak az én véleményem.
Lehet a húzódozás is azért van, mert azt tartja magáról, hogy neki kell titeket, és a területét megvédenie.
Ha pedig ilyen "posztban" van, nyilván nincs helye a barátkozásnak, főleg nem azokkal szemben, akiket fenyegetőnek tart.
Elvégre, a főnök sem megy pacsizni az alkalmazottakhoz, nem kedveskedik nekik, stb. Egyszerűen és szemléletesen próbáltam leírni a véleményem. :
Ez nem a legjobb jel, de még fiatal, változhat. Egy pásztorkutyának bizalmatlannak kell lennie, de nem mutathat félelmet. Nehéz így ezt eldönteni, hogy most mi is játszódik le nála, ehhez élőben kellene látni.
Az, hogy a kapunak rongyol, nem jelent semmit. Kb. minden kutya ezt teszi, de ha be is mennek hozzá, akkor a kutyák 90%-a elhátrál, elfut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!