Miért fél attól, ha meg akarják simogatni?
Pici korától kb mindenhova visszük magunkkal, gyakran vagyunk sok ember között (pl bevásárlóközpont), ilyenkor nincs semmi probléma, viszont sokszor szeretnék megsimogatni és ettől gyakran megijed. Alapvetően szereti az embereket, sok embernek rázza a farkát, láthatóan örül, aztán jön valaki pl egy vásárlás alatt aki megkérdezi, hogy megsimogathatja-e és amikor lehajol hozzá a kutya elkezd hátrálni, vagy épp hagyja magát, de lehajtja a fejét, enyhén behúzza a farkát, láthatóan csak 'muszájból' tűri el.
Természetesen nem szeretném ráerőltetni, hogy mindenkit szeressen, az ő dolga, nem kényszerítem rá, hogy megsimogassák, ha ő nem akarja akkor nem és kész. Egyszerűen csak kiváncsi vagyok, hogy más jól szocializált kutyáknál is előfordul ez? Kéne változtatnom ezen a viselkedésen, vagy nyugodtan hagyjam rá?
Sokan amúgy is rosszúl közelítenek.
Pl az enyém nem szereti ha a fejét simogatják, mert megakarja szaglászni előtte az embert, de az ember persze egyből elrántja a kezét ha a kutya pofija közelít.
Én általában megfogom és úgy fordítom, hogy megsimogathassák a hátát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!