Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni, ha a kutyánk...

Mit lehet tenni, ha a kutyánk minden este sír többször is?

Figyelt kérdés
Felnőtt pomerániai spicc. Hajnalban több alkalommal is percekig sír, ugat, újra sír, nem tudjuk miért csinálja ezt? Nem újkeletű a dolog, de mostanában rendszeresen, este többször is csinálja, és nem tudunk aludni miatta.
2021. jan. 9. 12:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Elég lényeges lenne tudni hol van amúgy a kutyus.

Mert ha kinti kutyának tartjátok akkor nem csoda ha kint megfagy és szenved tehát sír.

Ha csak másik szoba akkor lehet egyedül van.

Nyugtatgatni nem szabad, mert dícséretnek, tehát megerősítésnek veszi.

Az nem megoldható hogy veletek egy szobában aludjon? Egy kis szoba kennelben/kutya párna stb?

2021. jan. 9. 17:15
 12/20 anonim ***** válasza:
Álmában csinálja, vagy ébren van ilyenkor?
2021. jan. 9. 21:47
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Aludjon most mellettetek. Ha nem fog sirni,akkor az egyedullet miatt sirt. Vagy azert,mert fazott.

A kutya falkaallat,nem szeret egyedul lenni. A gazdi meg csaladtagok kozeleben szeret lenni.

Ha szereted a kutyad,beengeded magad mellett.

2021. jan. 9. 22:27
 14/20 A kérdező kommentje:

Kint alszik, közvetlen a bejárati ajtó mellett. A háza jól szigetelt, nem hiszem hogy fázna, és nyáron is ugyanúgy ezt csinálja. Felkel, kimegy a kert közepére, és vonyít, sír, ugat.

Az a baj, hogy nem az én házam, nem én hozom a döntéseket, én már rég beengedtem volna, szerintem egy ilyen fajta kutya nem is nagyon való kinti kutyának. Ne értsetek félre, nem házőrzőnek tartjuk, és szeretve van, csak be nem jöhet, habár ritkán beengedjük, de nem életvitelszerűen.

Amikor elmegyünk akkor is folyton sír, nyüszít, emiatt állandóan magunkkal visszük, ha csak rövidebb útra megyünk, és van aki tud rá vigyázni a kocsiban. Igyekszünk enyhíteni a magányán, legfőképp azóta ilyen sírós amióta 2 éve meghalt a másik kutyánk. Habár nem voltak nagy barátok, mégis szerintem magányos, amióta egyedül maradt. Vannak macskáink és más állataink, de velük nem foglalkozik annyira.

2021. jan. 10. 01:58
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
A pomerániai öleb, nem kinti kutya, persze, hogy sír. Eleve az ember mellett van a helye, most meg még a hideg sem jó neki. Nem lesz így hosszú életű.
2021. jan. 10. 08:52
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Te komolyan azért vettél 600-800 ezer forintért egy kutyát, aki ölebnek lett tenyésztve, hogy kib*szd az udvarra, mint egy falusi láncon tartott Morzsi kutyát?? Nagyon felelős állattartó lehetsz, ha ilyen körülmények között tartasz egy ölebet, aki arra lett tenyésztve, hogy kutyatáskában cipeljék mindenhova...Az, hogy nem a te házad meg nem kifogás. Nekem kinti-benti kutyáim vannak, egy 6-8 nmes kazánház lett nekik leválasztva kutyaajtóval, télen 25 fokos, nyáron meg hűvös. Nem volt nagy befektetés, saját kezüleg kivágtuk a kutyaajtót meg hentesfüggönyt raktunk rá. Ha szeretnéd a kutyádat, akkor megoldanád! Soha nem hagynám kint fagyoskodni a kutyámat -5 fokokban egyedül, jóhogy sír szegény :( Oldd meg azt, hogy legyen egy kis élettere bent, minimum az előszoba, ami fűtött, ha pedig nem tudod, akkor vedd fel a kapcsolatot a spicc fajtamentéssel és mondj le róla, mert ez nem élet...
2021. jan. 10. 12:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
#16 komolyan azt hiszed tenyésztőtöl van a kutya? Max szapitól. A tenyésztő nem adna ki ilyen helyre kutyát
2021. jan. 10. 12:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
17# szarkazmus akart lenni, tudom, hogy szaporítós a kutyája.
2021. jan. 10. 12:19
 19/20 A kérdező kommentje:

Rendben. Nem tudom miért kell ismeretlenül ítélkezni, amikor az eddigi feltételezések sem találtak, se nem szaporítótól, se nem tenyésztőtől való a kutya, ideiglenes befogadótól hoztuk el úgy, hogy előtte min. egy hétig keringett az utcán, senkinek nem kellett, mert tele volt bolhával, sáros, piszkos votl, a szőre összetapadva. Senki nem jelentkezett érte. Be van oltva, chipje is van. A háza szigetelt.

Az élet nem fekete és fehér, ha valaki nem a ti elvárásaitoknak megfelelően tart kutyát, nem az a megoldás, hogy elajándékozzuk másnak. Szerintem nem lenne boldogabb egy idegen környezetben csak azért, mert ott bent lakik, mint nálunk, ahol már ismer mindent, megszokta, és többet élt velünk, mint nélkülünk. Tegnap megpróbálkoztam azzal, hogy behoztam a lakásba, és folyamatosan a bejárati ajtót figyelte, amint kinyitottam, már kint is volt.

2021. jan. 11. 13:10
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az eddigi leírás alapján kint sem érzi jól magát, meg bent sem. Mennyit és mit foglalkoztok vele?

Nézd, tökmindegy, honnan van a kutya, a pomi nem kinti kutya, akkor sem, ha az utcán kóborolt, mert kidobták. Az én mentett kutyám is az utcán kóborolt, és szeret nagyokat túrázni, de bent is szeret lenni a közelemben, pedig ő sem rövid szőrű.

2021. jan. 11. 14:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!