Mit lehet tenni, ha a kutyánk minden este sír többször is?
Lehet,hogy fél a sötétben.
Kapcsoljatok neki fel egy kislámpát.
ma 13:24
Hatalmas tévedés, ugyanis a kutya - a gyerekkel ellentétben - nem érti amit mondasz neki, remélem ezzel nem mondtam újat. Hiába mondod tehát, hogy "Ne sírj kiskutyám, minden rendben!", nem érti, nem tud magyarul. Annyit fog fel belőle, hogy hisztiztem, és most itt vannak és babusgatnak. Mi marad meg neki belőle ebből az egészből? Annyi, hogy ha legközelebb figyelmet akarok, akkor nekiállok hisztizni, és majd jönnek úgyis.
Nyilván gyerek és állat között ott a párhuzam hogyha azért sír a kiskutya mert valami baja van, akkor annak az okát ki kell deríteni és meg kell szüntetni. Ez az ok lehet unalom, szeparációs szorongás, nem megfelelő életkörülmények (e.g. fázik, éhes, fél), más kutyákkal való kommunikáció, etc. De ha úgy érzitek hogy minden különösebb ok nélkül sír akkor arról nem kell tudomást venni, amikor abbahagyja magától akkor viszont nagyon megdícsérni.
Hozzáteszem hogy a kutyának éjszaka is a gazdája mellett a helye, úgyhogy ha beengednétek estére aludni akár csak az előszobába, vagy valami lekerített kis sarokba, biztos vagyok benne így látatlanban is hogy egy hangot se adna ki egész este.
Fel szoktunk kelni hozzá. Tudom hogy nem kéne de máskülönben nem hagyja abba.
Amikor elmegyünk, akkor is ugyanezt csinálja. Szóval azért lehet, mert egyedül érzi magát?
Hol van a kutya? Kint?
Vagy bent és az ajtó elött sír?
Esetleg meg lehetne próbálni vele aludni és, hogy akkor is sír-e vagy nem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!