Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlotok...

Milyen kutyafajtát ajánlotok nekünk? Többi lent.

Figyelt kérdés

Nagyimmal most költöztünk el, egy kicsi kertes házba.

2 szobás ház egy 20-30 nm-es kerttel.

Eddig mindig kistermetű keverék kutyáink voltak, viszont most fajtatiszta kutyát szeretnénk, tenyésztőtől, törzskönyvel.

Nagytestű kutyát szeretnénk.

Nagyimnak a Németjuhász és a Magyar vizsla tetszik.

Én a Németjuhászt nagyon ellenzem, mivel azt mondják rendszeres fésülés mellett is nagyon hullik a szőrük és Mo. nem látok egyik tenyésztőnél sem show vonalas egyenes hátú Németjuhászt.

Nekem az Amstaff tetszett, de mama nagyon fél az ilyen típusú (csupa izom, "ijesztő" fejű) kutyáktól.

Naponta 1× sétálnánk.

Kutyafuttatós, játékos, tanítós sétára gondoltam.

Nagyjából 2 órát.

Kinti-benti kutya lenne.

Ilyen feltételek mellett milyen kutyát ajánlotok?

Ha van kérdésetek, tegyétek fel nyugodtan.

2021. jan. 8. 15:10
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

A labrador nagyon szép, viszont irtó szeleburdi.

Kutyaiskola nem árt, vagy még hatéves korában is ledönt a lábadról, úgy örül, ha meglát.

Ismerőséknek volt, irtó jófej kutyus, de a mozgásigénye relatíve nagy.

Ha nincs kellően lemozgatva, akkor megoldja - ás, szökik -, csak nem fogtok neki örülni.

Napi 2 séta inkább (kb. 2x1 óra), sok játékkal, futással, labdázással, hogy elég inger érje (a kertben rohangászás lófütty), és elfáradjon.

2021. jan. 9. 09:35
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is labradorom van.

Éjjel bent alszik. Reggel 6-kor kiengedem, kb negyed órára, míg összekészülök, aztán kimegyek hozzá és labdázunk, közben tanítom(a labda a jutalom, ha teljesít egy kérést), fél órát. Nappal kint van.

Délután(munka után, 5 óra körül 2 órára elviszem sétálni, közben kutyafuttatóba megyünk, hogy kifussa magát a többi kutyával, vagy a partra megyünk, ahol úszik és szintén futkosik, játszik a fajtársaival.

Hazaérve még kint marad egy kicsit, aztán behívom vacsorázni(fél 8-kor) és pihi van. 11 előtt kicsivel még kiengedem egyet(ilyenkor nagyvécézik), aztán 11-kor megyünk aludni.

Heti 1x szabadnapomon megyünk kutyasuliba(csak játszani viszem, mert amúgy otthon tanítom, nem fizettem be a képzésekre, jó kutya).

És egyik hétvégén városi sétára, ahol ugye több inger van, mint a kertes házaktól a partig/futtatóig, másik hétvégére összehozunk egy kisebb kutyatársaságot és erdőbe, hegyekbe megyünk túrázni.

Ez a heti 1 szabadnapom ez reggeltől estig az övé.

2021. jan. 9. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!