Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlotok...

Milyen kutyafajtát ajánlotok nekünk? Többi lent.

Figyelt kérdés

Nagyimmal most költöztünk el, egy kicsi kertes házba.

2 szobás ház egy 20-30 nm-es kerttel.

Eddig mindig kistermetű keverék kutyáink voltak, viszont most fajtatiszta kutyát szeretnénk, tenyésztőtől, törzskönyvel.

Nagytestű kutyát szeretnénk.

Nagyimnak a Németjuhász és a Magyar vizsla tetszik.

Én a Németjuhászt nagyon ellenzem, mivel azt mondják rendszeres fésülés mellett is nagyon hullik a szőrük és Mo. nem látok egyik tenyésztőnél sem show vonalas egyenes hátú Németjuhászt.

Nekem az Amstaff tetszett, de mama nagyon fél az ilyen típusú (csupa izom, "ijesztő" fejű) kutyáktól.

Naponta 1× sétálnánk.

Kutyafuttatós, játékos, tanítós sétára gondoltam.

Nagyjából 2 órát.

Kinti-benti kutya lenne.

Ilyen feltételek mellett milyen kutyát ajánlotok?

Ha van kérdésetek, tegyétek fel nyugodtan.

2021. jan. 8. 15:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
23%

Te adtad ugy elo magad: "most koltoztunk nagymamammal" meg "amstaffot szeretnek" erre a sok baromarc azt mondja golden/labrador ... erre te racsapsz ... de amikor normalis valaszt kapsz, akkor beszolsz.

Erdekes figura lehetsz, hulye aki segit neked!

2021. jan. 8. 18:43
 22/32 A kérdező kommentje:

Igen, én amstaffot szerettem volna, DE nagyim fél az olyan típusu kutyáktól.

Sok kommentelő írta, hogy akkor az rossz ötlet.

Elfogadtam.

És a labrador, goldi is nagyon aranyos.

Mi a problémád?

2021. jan. 8. 18:46
 23/32 anonim ***** válasza:
90%
Kerdezo, nem tudom, ki ez a valaszolo, de ne is foglalkozz vele, nincs ertelme.
2021. jan. 8. 19:12
 24/32 A kérdező kommentje:
Most nálunk a labrador a befutó :)
2021. jan. 8. 19:24
 25/32 anonim ***** válasza:
7%
Akkor mi a kerdes a tovabbiakban?
2021. jan. 8. 20:03
 26/32 A kérdező kommentje:

Hát hogy ennyi mozgás elég e neki

...

2021. jan. 8. 20:06
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a labi és a goldi is jó lehet, főleg, ha a tenyésztőnek jelzitek, hogy egy nyugodtabb kiskutyát szeretnétek az alomból.
2021. jan. 8. 20:21
 28/32 anonim ***** válasza:
31%

Amstaffot felejtsd el. O kizarolag extremen sportolo gazdanak valo. Nem setakutya 😂 Vallalkozonak valo,aki mindenkepp biztositja neki a rendszeres tobb oras poraz nelkuli mozgast nagy teruleten. Ha vmit tonkretesz,meg tudja venni. Ha beapritja a kutya a butort,azert van,mert nem futott eleget. Szemrebbenes nelkul kell megvenned az uj butort/ruhat/cipot.

O nem tehet rola,hogy nem torodtel vele. A seta nemi nem eleg.

2021. jan. 8. 20:51
 29/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. jan. 8. 20:52
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
#28, azért ennyire nem kell eltúlozni. Napi 2 órákat sétálok a staffommal és teljesen jól elvan, fél napra kidől mikor hazaérünk. Pedig nem alacsony a mozgásigénye, az 5 órás intenzív túrákat simán bírja. Az előző kutyám pit-staff mix volt, és bár neki alacsonyabb volt a mozgásigénye, vele is ennyit mentem és soha semmi baj nem volt. Egyik sem szedett szét soha semmit, nem romboltak/nak. Tény, hogy a bullok nem azok a kutyák akiknek elég az, hogy megkerülöd velük a lakótelepet, de nem kötelező velük futni, sem pedig napi 8 órás sétákra vinni. De felesleges is erről beszélni, mert írta a kérdező hogy a mamája miatt nem lesz ilyen kutyájuk.
2021. jan. 9. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!