Milyen kutyafajtát ajánlotok nekünk? Többi lent.
Nagyimmal most költöztünk el, egy kicsi kertes házba.
2 szobás ház egy 20-30 nm-es kerttel.
Eddig mindig kistermetű keverék kutyáink voltak, viszont most fajtatiszta kutyát szeretnénk, tenyésztőtől, törzskönyvel.
Nagytestű kutyát szeretnénk.
Nagyimnak a Németjuhász és a Magyar vizsla tetszik.
Én a Németjuhászt nagyon ellenzem, mivel azt mondják rendszeres fésülés mellett is nagyon hullik a szőrük és Mo. nem látok egyik tenyésztőnél sem show vonalas egyenes hátú Németjuhászt.
Nekem az Amstaff tetszett, de mama nagyon fél az ilyen típusú (csupa izom, "ijesztő" fejű) kutyáktól.
Naponta 1× sétálnánk.
Kutyafuttatós, játékos, tanítós sétára gondoltam.
Nagyjából 2 órát.
Kinti-benti kutya lenne.
Ilyen feltételek mellett milyen kutyát ajánlotok?
Ha van kérdésetek, tegyétek fel nyugodtan.
Annyi lemaradt, hogy egy óriás uszkárt nem csak divatosan lehet megnyírni.
Szerintem egyenletesen annyira rövidre nyírva, hogy még pont göndör legyen, ilye visszafogottan sokkal szebb.
Napi 1x setaltatashoz es 20-30m2 kerthez ... egyaltalan ne gondolkodj nagyobbacska kutyaban, mert nem kapna meg azt a minimumot sem, amire szuksege lenne ... ellenben kiskutya nem okozna biztonsag erzetet a nagymamadnak es neked (ertem, hogy miert szeretnel nagyobb kutyat).
Szerintem rajtad mulik a dolog! Ha tobb setaltatast is betudnal vallalni, akkor lehetne nagyobb kutyaban gondolkodni. Viszont a golden retriever vagy a labrador nem nyujt biztonsagot, elobbi inkabb jatek kutya, a masik vadaszathoz jo ... ellenben van egy kutya ami szerintem nektek valo ... olyasmi mint a goldi es a labi, csak egy kicsit nagyobb es igazi orzo-vedo ... ez a kutya pedig a ..... HOVAWART!!!
Nem házőrzőt szeretnénk, hanem családi kutyát.
Eddig mindig kistestű kutyáink voltak, most egy nagyobbat szeretnénk.
Nagyim 60 éves csakhogy azért ne egy 80 éves néni legyen szem előtt.
És ha a labi meg a golden "játék" kutya akkor igen olyasmit szeretnénk, csak valószínű az ő mozgás igényét nem tudnánk kielegiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!