Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlotok...

Milyen kutyafajtát ajánlotok nekünk? Többi lent.

Figyelt kérdés

Nagyimmal most költöztünk el, egy kicsi kertes házba.

2 szobás ház egy 20-30 nm-es kerttel.

Eddig mindig kistermetű keverék kutyáink voltak, viszont most fajtatiszta kutyát szeretnénk, tenyésztőtől, törzskönyvel.

Nagytestű kutyát szeretnénk.

Nagyimnak a Németjuhász és a Magyar vizsla tetszik.

Én a Németjuhászt nagyon ellenzem, mivel azt mondják rendszeres fésülés mellett is nagyon hullik a szőrük és Mo. nem látok egyik tenyésztőnél sem show vonalas egyenes hátú Németjuhászt.

Nekem az Amstaff tetszett, de mama nagyon fél az ilyen típusú (csupa izom, "ijesztő" fejű) kutyáktól.

Naponta 1× sétálnánk.

Kutyafuttatós, játékos, tanítós sétára gondoltam.

Nagyjából 2 órát.

Kinti-benti kutya lenne.

Ilyen feltételek mellett milyen kutyát ajánlotok?

Ha van kérdésetek, tegyétek fel nyugodtan.

2021. jan. 8. 15:10
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnézem ezeket a kutyafajtákat.
2021. jan. 8. 16:32
 12/32 anonim ***** válasza:
83%
11.:Szívesen! :)
2021. jan. 8. 16:35
 13/32 anonim ***** válasza:
86%

Annyi lemaradt, hogy egy óriás uszkárt nem csak divatosan lehet megnyírni.

Szerintem egyenletesen annyira rövidre nyírva, hogy még pont göndör legyen, ilye visszafogottan sokkal szebb.

2021. jan. 8. 16:39
 14/32 anonim ***** válasza:
48%
Esetleg boxer? Családbarát, mégis bullos kinézetű. Mondjuk kicsit több foglalkozás igényelne...
2021. jan. 8. 17:19
 15/32 anonim ***** válasza:
37%

Napi 1x setaltatashoz es 20-30m2 kerthez ... egyaltalan ne gondolkodj nagyobbacska kutyaban, mert nem kapna meg azt a minimumot sem, amire szuksege lenne ... ellenben kiskutya nem okozna biztonsag erzetet a nagymamadnak es neked (ertem, hogy miert szeretnel nagyobb kutyat).

Szerintem rajtad mulik a dolog! Ha tobb setaltatast is betudnal vallalni, akkor lehetne nagyobb kutyaban gondolkodni. Viszont a golden retriever vagy a labrador nem nyujt biztonsagot, elobbi inkabb jatek kutya, a masik vadaszathoz jo ... ellenben van egy kutya ami szerintem nektek valo ... olyasmi mint a goldi es a labi, csak egy kicsit nagyobb es igazi orzo-vedo ... ez a kutya pedig a ..... HOVAWART!!!

2021. jan. 8. 17:52
 16/32 A kérdező kommentje:

Nem házőrzőt szeretnénk, hanem családi kutyát.

Eddig mindig kistestű kutyáink voltak, most egy nagyobbat szeretnénk.

2021. jan. 8. 18:07
 17/32 anonim ***** válasza:
26%
Hovawart csaladi kutya, ugyan az mint a golden retriever, csak benne van az orzersre es a vedesre a hajlam ... szerintem nezz utana a fajtanak ... segiteni probaltam, nem okoskodni.
2021. jan. 8. 18:13
 18/32 anonim ***** válasza:
23%
Amstaff nem a nagymamadnak valo ... golden es a labrador jatek kutya ... jo, hogy kutyat akartok, de akkor meg nezz utana kicsit a dolgoknak.
2021. jan. 8. 18:19
 19/32 A kérdező kommentje:

Nagyim 60 éves csakhogy azért ne egy 80 éves néni legyen szem előtt.

És ha a labi meg a golden "játék" kutya akkor igen olyasmit szeretnénk, csak valószínű az ő mozgás igényét nem tudnánk kielegiteni.

2021. jan. 8. 18:33
 20/32 anonim ***** válasza:
29%
Tudod mit? Akkor legyen olyan kutyatok ... amilyen lesz :) Na, ebbe nem tudsz belekotni :)))
2021. jan. 8. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!