Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem nézik jó szemmel...

Miért nem nézik jó szemmel azt, ha valaki pároztatja egy szaporítótól/törzskönyv nélkül vett yorkiát?

Figyelt kérdés
Holott a szaporító is szaporítótól vette stb..Illetve ha attól függetlenül,hogy van e törzskönyve egészséges?Most amúgy kan yorkiról van szó.
2008. dec. 1. 19:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
47%
én a szaporító ellen és mellett is tudnék szólni. mivel ha valaki szeretne egy fajtiszta kutyát, de ugyebár nem áll úgy anyagilag hogy hopp kiadjon 50-100 ezeret egy kutyáért vagy a szülei nem akarnak, az 'érje be' egy keverékkel?! semmi bajom nincs a keverék kutyákkal, aranyosak, azok is olyanok mint bármelyik fajtiszta, de ha nem olyat szeretne az ember, akkor mit tegyen? persze a betegségek miatt nem jó ez a szaporítósdí, de én például csak azzal fedeztetném a kutyám (aki nem törzskönyves), amelyiket ismerem és tudom hogy semmi baja nincs. szerintem senkinek sem jó az ha 'beteg' kutya beteg kölyköket hozna a világra.amúgy meg a legtöbb fajta már túl van tenyésztve... nézzük már meg a yorkikat...nem akarom bántani a fajtát,de egyre kisebbek és kisebbek bukkanak fel, nem véletlen hogy már van köztük olyan (ha törzskönyves, ha nem) amelyik már nem tud kölyköket a világra hozni.És csak megsúgom hogy bármikor előfordulhat a törzskönyves kutyánál is bármiféle betegség, akárcsak az embereknél.
2008. dec. 2. 17:26
 12/32 anonim ***** válasza:
24%

ja és a természet majd elvégzi a maga dolgát, úgyis kihullanak azok az ebek amelyek nem egészségesek...az ember bárhogy is próbál beleavatkozni (szaporítókra avagy törzskönyvesekre gondolok)

előző válaszoló

2008. dec. 2. 17:29
 13/32 anonim ***** válasza:
80%
Nem, sajnos nem hullanak ki a hibás példányok, mivel sok örökletes betegség ma már tünetmentessé tehető. De attól még nem szabad az ilyen kutyát pároztatni, mivel attól még örökíti. Amúgy nekem az a véleményem, h aki nem tudja kifizetni a fajtatizsta, jó minőségű kölyök árát, az ne vegyen kutyát, mert egy betegségnél a többszörösét is elkérhetik a kiskutya vételárának, akkor mit csinál a spórolós gazdi?
2008. dec. 2. 17:54
 14/32 A kérdező kommentje:
Én már megkaptam a választ..És pároztatni fogom őket,és majd megírom amikor megszülettek a gyönyörű egészséges kis yorkik:)
2008. dec. 2. 18:24
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj de ha ez így menne....az állatorvos csak akkor mondja ezt ha a genetikai tesztek eredménye a kezében van...hiszen neki sincsen rtg szeme.

Egy genetikai vizsgála t pedig nem olyan nagyon olcsó dolog, és ne haragudj meg, de nem nézem ki belőled hogy megcsináltattad volna....

2008. dec. 3. 16:34
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolkodsz és ahogy látom nem is érdekel a véleményünk.

Ha csak az orrunk alá akartad dörgölni, hogy igenis felelőtlen leszel és szaporítani fogsz hát akkor gratulálok. Ez megvolt. Ennyi örömöd legyen az ünnepek alatt .....

2008. dec. 3. 17:01
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

A szaporítók tényleg csak a pénzért csinálják az egészet (bár a mai tenyésztők nagyrésze is csak show vonalat tenyészt, ami számomra kalap sz... még a munkakutyafajtákban is, hát még a yorkie! tehát nekem az se tiszta ügy!) De te ha vettél egy drága aranyos szaporítótól egy kutyát (ez is nagy felelőtlenség) bocs, akkor szeresd.

Azt jól látod szerintem legalábbis látod, hogy a szaporító a "mumus". Te tényleg közéjük akarsz tartozni? És gondolj bele: te miért is akarsz kölyköt, Hogy eladd, hogy legyen kit babusgatni vagy csak úgy?

Szerintem ez egyáltalán nem fair. Sem a kutyáddal sem a leendő kiskutyákkal szemben...

Első válaszoló: én miután kijelentettem, hogy pároztattam a kutyámat (törzskönyves, nem törzskönyves, kit érdekel!?) kutyával, nem merném kijelenteni, hogy nem vagyok szaporító ( pláne nem ,hogy tenysztő!!!). Bocs.

Senki sem hiszi azt magáról, hisz az "ő kutyájának csak egy alma volt és az összes kölyök jó helyre került".

Itt is elgondolkodtató, hogy mi motivált... Pénz? Ha nem az, akkor mi? Pedig nagyon jól felvázoltad a szaporítós dolgot... lehet, hogy te nem nagyüzemben csinálod, de szaporítod!!!!

Bocs a szófosásért...

2008. dec. 3. 18:27
 18/32 anonim ***** válasza:
33%
gyerekek!azért igencsak feltűnik az embernek milyen az anya és az apa állat.állatorvos nélkül is szerintem, aki konyít egy kicsit a kutyákhoz az megtudja mondani hogy egészséges-e vagy sem a saját kutyája.nem azt mondom hogy szaporítsunk agyba főbe.
2008. dec. 4. 10:38
 19/32 A kérdező kommentje:
MEGVAN AZ ALOM.A KÉRDÉS TÁRGYTALAN!:)
2008. dec. 4. 16:29
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
egy felelőtlen hülye vagy akkor minek kérdezted meg ha nem vagy kiváncsi senki véleményére és még hazudsz is egy nap alatt hogy fialt le
2008. dec. 4. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!