Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Berni pásztor meddig él,...

Berni pásztor meddig él, milyen az egészsége?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik a fajta... Puli mellé kéne egy nagyobb testű, kicsit nyugisabb kutya.

Az egyetlen bajom vele, hogy állítólag 6-8 évet él csak, ami nagyon kevés.

A pulink most 5 éves és csak úgy elrepült ez az idő, de tudom hogy még kétszer ennyi ideig fog élni és ez megnyugtató...

Ha 6 éves korában már meghalhat egy kutya, akkor már 3-4 éves korában gondolom jelen van az érzés, hogy “már túl vagyunk a felén”, “már csak 2 év”, stb.

Őszintén én nem értem, hogy minek olyan kutyafajtákat tenyészteni, melyek ennyire rövid életűek...

Vagy esetleg van rá esély, hogy 10-12 évet is él?

Az biztos, hogy én hajlandó vagyok akármennyit költeni tápra, meg rendesen mozgatom a kutyát, szóval ezen nem múlik.

Viszont, ha a berni tényleg csak ennyit él, akkor tudnátok ajánlani hasonló fajtát ami több ideig él?

2021. jan. 7. 11:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2021. jan. 7. 12:33
 12/19 anonim ***** válasza:
34%
Unokatesomnak most két éves. Nyáron max 1 kmt rud sétálni kifulladt ha nem is a melegtől akkor a távol. Egyébként gyönyörű és játékos kutyus de ha nem nevelés meg komoly gond lehet. Ok elkészítették inkább az udvari nagy részét és ott van a kutya mert mindenkire felugral setaltatni se tudják csak a mezokon mert húz mint a jó élet. Hiába vittek suliba vizsgáztatták le az én nemetjuhaszom, akit 11 éves kaptam jobban viselkedik mint az ő iskolázott állatuk. Aranyos de ha kiskorában nem neveled meg nagykorban nehezebb lesz.
2021. jan. 7. 12:42
 13/19 anonim ***** válasza:
12 es vagyok bocsi a telom most frissült és szörnyű az új billentyűzetem.
2021. jan. 7. 13:22
 14/19 anonim ***** válasza:
6%

Nekünk 2 bernink volt, mindkettő 7 évig élt. Egyik fel nem ismert vérmérgezésben (rengetegszer jártunk orvosnál) halt meg, a másik pedig diszpláziás volt.

A mostani bernink 4 éves, de nem lebeg felette a "pár év múlva meghalok" zászló. Semmi ilyen szomorkás érzésünk nincs vele kapcsolatban.

Az első kutyánk több kölyke is 10+ évet élt.

2021. jan. 7. 14:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

12-es ez elég durva...

Az én bernim 2,5 fél éves, minden nap 1 órát sétálunk a szabadban, ő rendesen futkározik, de itthon se lehet lelőni. Mindenre megtudtam tanítani, szenvedek már az új feladatok kitalálásával, mert annyira igényli...

Egy berni amúgy valahol a kettő között van, de semmiképpen nem jellemző a fajtára se a taníthatatlanság, se a rossz állóképesség.

2021. jan. 7. 15:08
 16/19 anonim ***** válasza:
16%
15 hat egy 13 éves lánynak kicsit rossz döntés volt főleg hogy első kutya. Állandóan ugrál mindenkire és kezelhetetlen. Egy dologtól fel a szodas uvegtol na ebből is látszik a nevelése. De kérdező ha nem volt meg nagytestuvel dolgod lehet nem kéne a bernivel kezdeni. Nem mondom hogy mindenki úgy jár ahogy a rokonsagom de meg én is sajnálom a kutyát hogy inkább epitettek egy masszív keritest körbe a kutyahaznal mint hogy megneveljek.
2021. jan. 7. 15:39
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

16-os ezt elég szomorú olvasni :(

A berni egy kifejezetten jámbor, könnyen kezelhető fajta..

2021. jan. 7. 15:49
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Mienk 10 evet elt .
2021. jan. 7. 19:51
 19/19 anonim ***** válasza:

Rokonom bernije is éppen 10 éves múlt, amikor kullancs miatt beteg lett és meghalt.

De azt hozzátenném, hogy otthoni maradékot, csontokat, kenyeret meg coopos konzervet evett egész életében.

Szóval ha ő megélte így a 10-et, akkor egy jó tenyésztőtől való, prémium tápon nevelkedő Berni lazán még a 12-t is.

2021. szept. 28. 12:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!