Meddig lehet a dobremannoknak a fülét felvágni?
Sziasztok! Igazánól 2db kérdésem lenne
-1. Mi a különbség a fajtiszta és a nem fajtisza dobermann között?(ezt
úgy értem hogy kinézetre van-e különbség)
-2. Azt nem tudom, hogy hány hetes koráig lehet felvágni a fülüket?
Valahol azt olvasom hogy 1-2 hetes korukba kell, máshol pedig azt
írják hogy 1-2 hónaposan is lehet
1. Nincs különbség, mivel nincs olyan hogy "nem fajtiszta dobermann". Minden kutya fajtiszta, hiszen ugyanahhoz a fajhoz tartoznak.
2. Nem lehet vágni, be van tiltva. Ritka esetben lehet, amikor valami egészségügyi probléma miatt muszáj, de ahhoz is külön orvosi igazolás kell.
1. Általános iskolai tananyag: faj és fajta; fajtiszta és fajtatiszta közti különbség. Tedd fel értelmesen és helyesen a kérdést, ha azt akarod, hogy értelmes válaszok érkezzenek rá.
2. A fülvágás tilos. De amikor vágták is, akkor is 2-3 hónaposan kupírozták. Majd sok-sok idő, amíg (tartó vagy keret megfelelő használatával) beporcosodott eléggé ahhoz a fül, hogy álljon.
(Sok tenyésztő és szinte az összes szapi ma is vágatja a kevésbé jó kutyák fülét, mert az egyszeri embernek erre van igénye. A jobb kutyáknál nem kupíroznak, mert úgy már nem lehet hivatalos rendezvényen indítani a kutyákat.)
4es! Tájékozódj már légyszíves mielőtt írsz, mert félrevezetsz embereket. Keress már rá hogy doberman kutyakíállítás, vagy dobermann show stb. Eleve az indulók 90%-a fülvágott kutya. A komoly tenyésztők nem is adnak ki lógófülű almot. A díjnyertes kutyák legtöbbje vágottfülű, mert az esztétikusabb, és sokat számít a bírónak az egyéni szépsége is a kutyának.
Pont a szapik nem vágatják a kutyák fülét, mert nincs olyan állatorvos ismerősük aki megcsinálja.
De csak írjátok be a Googlebe, hogy doberman world champion és lám: vágottfülűek a champion kutyák, max egy-egy kivétel van.
Akik szerint tilos az mit hisz? Hogy egy kiállításon minden tenyésztőt végigbüntetnek? Nagyon nem. Papíron tilos, az utcai alkohol fogyasztás is tilos elvileg. Emberek (vagy nem tudom, mert valószínű az előttem szólók gyerekek) ébredjünk már fel, ez itt a való élet:D
4-es vagyok. Én csak a munkadobikat ismerem. Márpedig IGP-ben tilos vágott füllel versenyezni.
Innentől kezdve azok a kutyák, amik kizárólag csak küllemre alkalmasak, de nem dolgoznak velük, nem számítanak 'jó kutyáknak'. A kiállítás pedig magában semmit nem ad - a csak erre szelektált (mondjuk ki, szaporított) őrző-védő, munkakutyák pedig nem alkalmasak semmire. Jó genetikájú, ösztönerős kutyákkal dolgoznak. Nem kiállításon vezetgetik.
Érdekes, hogy vannak dobik, amikkel dolgoznak (így fülesek, farkasak) és mégis tenyésztenek velük. Hogy lehet ez?
Neked a cac és cacib címek jelentenek csak valamit. Álljon szépen, legyenek jók a szögellések és legyen jó dagadt a kutya. Nekem az eredményes munkakutyák a lényegesek.
Innentől kezdve a szemellenzős megjegyzésedet inkább magadra vetítsd ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!