Befogadjak egy antiszocális kutyát, ha félek a vele járó felelősségtől? Képes lennék rehabilitálni?
Van az ismerettségi körömbe egy fél éves kutya, akit eléggé elhanyagolnak, és ez nem életvitelbe minősül meg.
Tehát jó helye van, minőségi ételt eszik, de kb csak dísz a kutya, folyton bent van körbepelenkázva a ház, sétálni nem viszik, nem játszanak vele, aminek következménye, hogy súlyos rombolásokat hoz létre a házban.
Üdvözléskor mindenkit megsebesít a harapásával (örül), rettentő nagy mozgásigénye van, nincs lefárasztva. Próbáltam már elkérni egy napra és egész nap fárasztani, de hazaérve újra felpörgött, nem igazán tud lefáradni.
A gazdák gondolkoznak, hogy odaadják valakinek, de szeretem ezt a kis kajla kölyköt, és sajnálom őt.
Jelenleg nem tudom elhozni, ősszel költözünk csak el családi házba, addigra már egy éves lesz, de őszintén félek, hogy túl nagy falat lesz nekem, de közben meg sajnálom hogy ilyen kevés figyelem jut rá jelenleg.
Lehet önző vagyok, de féltem az új bútorokat is amik a házban lesznek, hogy ott is rombolni fog, mert ha le is fárasztom ezek nála rögződve vannak, nem igazán nevelik.
Tehát totál falkavezér, hiperaktív, lakásba ürítésért dícsérve lett kutyáról van szó, én nem vagyok egy keménykezű jellem, de nekem szeretnék adni a kutyát, csak félek ezek már visszafordíthatatlan dolgok.
Kinti kutyaként is gondoltam, hogy nappal kint lenne (nagy bundájú, nem kistestű), valami komoly kutyaházzal, éjszaka viszont mivel bent aludt eddig félek hogy végig vonyítaná, viszont attól hogy kerti lenne én rendszeresen vinném sétálni, és kutyaiskolát is szívesen biztosítanék neki.
Ti mit tennétek a helyembe? Gondoltam arra is, hogy azzal a feltétellel hozom el, ha addigra szobatisztaságra nevelik, egy éves korára kinőheti a rombolás vágyát?
Szeretem ezt a kutyát, de félek mit vennék a nyakamba.
Azóta annyi változott, hogy a gazdi hajlandó kutyatrénerrel folgalkoztatni, de a kutya egyre rosszabb. Mindent szétpisil, leszedi az embereket úgy ugrál és harapdál. A mozgásigénye is egyre nő.
Elhozni nem tudnánk most, kicsi panelba élünk jelenleg, itt is szétpisilne mindent. Lehet a kutyatréner segít, de nem hiszem hogy a gazdája megtartaná örökre.
Félek, hogy ekkora energiabomba kutya nekünk is nagy falat lenne, de küzdünk vele, csak sétáltatni is nehéz, mert megfullad úgy húz, meg ugat mindenkire. Hiába tanítgatom, hazamegy ugyanúgy megkattan.
szia! én hasonló helyzetben voltam mint te,csak nekem volt már egy nyugodt kutyusom. ismeretségi körből való a másik, ő is fél éves volt kb. mikor magamhoz vettem. a másik kutyám szöges ellentéte és neveletlen, házbapisilőskakilós, nemsétáltatós kutya volt. de én is megszerettem, ezért gondoltan belevágok, pedig nem ilyen kutyát akartam, hanem még egy ugyanolyan fajtát, mint az elsőm.
hát megjártuk a kutyasulit, két tanfolyamot is, le is vizsgáztunk kétszer, de elég nagy falat nekem. a szobatisztasággal nem volt gond, egy hét alatt megtanulta nálunk. de azon kívül... sétánál repülök mögötte, hiába a vizsgák, idegenre ugat, kertben a kerítésen őrjöng ha elmegy valaki, nem behívható ha valami elvonja a figyelmét... szeretem nagyon, próbálom nevelni, de a fejemre nőtt... pedig azthittem menni fog, de egyelőre nem haladunk jó irányba.. ha lesz lehetőség, folytatjuk a kutyasulit, de nagyon messze van az, hogy azt mondhassam sikerült... én utólag lehet nem venném magamhoz. nem azért mert nem szeretem! mert imádnivaló amúgy! csak nagyon megnehezíti az életünket, a sétákat se élvezem már... úgy érzem, bármennyire is megvan a tudásom, amit tanultam, mintha külön nyelvet beszélnék vele... nappal nem tudom egyedül hagyni a kertben, mert félek, hogy mit művel, volt már rá panasz. így munkaidőben bent poshad a két kutya a házban. most télen még nem volt olyan nagy baj, de jön a jó idő és bezárva lesznek folyamat,amíg haza nem érünk... (óriási kutyabiztos kerítés van tervben, ha lesz rá keret..) jól gondold meg, nekem mindjuk még nincs gyerekem, de ha lenne nagy gázban lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!