Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Befogadjak egy antiszocális...

Befogadjak egy antiszocális kutyát, ha félek a vele járó felelősségtől? Képes lennék rehabilitálni?

Figyelt kérdés

Van az ismerettségi körömbe egy fél éves kutya, akit eléggé elhanyagolnak, és ez nem életvitelbe minősül meg.

Tehát jó helye van, minőségi ételt eszik, de kb csak dísz a kutya, folyton bent van körbepelenkázva a ház, sétálni nem viszik, nem játszanak vele, aminek következménye, hogy súlyos rombolásokat hoz létre a házban.

Üdvözléskor mindenkit megsebesít a harapásával (örül), rettentő nagy mozgásigénye van, nincs lefárasztva. Próbáltam már elkérni egy napra és egész nap fárasztani, de hazaérve újra felpörgött, nem igazán tud lefáradni.

A gazdák gondolkoznak, hogy odaadják valakinek, de szeretem ezt a kis kajla kölyköt, és sajnálom őt.

Jelenleg nem tudom elhozni, ősszel költözünk csak el családi házba, addigra már egy éves lesz, de őszintén félek, hogy túl nagy falat lesz nekem, de közben meg sajnálom hogy ilyen kevés figyelem jut rá jelenleg.

Lehet önző vagyok, de féltem az új bútorokat is amik a házban lesznek, hogy ott is rombolni fog, mert ha le is fárasztom ezek nála rögződve vannak, nem igazán nevelik.

Tehát totál falkavezér, hiperaktív, lakásba ürítésért dícsérve lett kutyáról van szó, én nem vagyok egy keménykezű jellem, de nekem szeretnék adni a kutyát, csak félek ezek már visszafordíthatatlan dolgok.

Kinti kutyaként is gondoltam, hogy nappal kint lenne (nagy bundájú, nem kistestű), valami komoly kutyaházzal, éjszaka viszont mivel bent aludt eddig félek hogy végig vonyítaná, viszont attól hogy kerti lenne én rendszeresen vinném sétálni, és kutyaiskolát is szívesen biztosítanék neki.

Ti mit tennétek a helyembe? Gondoltam arra is, hogy azzal a feltétellel hozom el, ha addigra szobatisztaságra nevelik, egy éves korára kinőheti a rombolás vágyát?

Szeretem ezt a kutyát, de félek mit vennék a nyakamba.

2021. jan. 4. 13:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%
9-essel értek egyet! Ráadásul ha most eldöntöd, hogy igenis elhozod egy éves korában, akkor már most úgy fogsz/fogtok viszonyulni Egymáshoz és többször el is viheted egy-egy napra!:) Szerintem semmi baja nem lesz attól ha kinti kutya lesz, sőt ott csak jobb helye lenne mint ahol most van. Sőt talán ha most megbeszélitek, hogy fél év múlva elhozod talán bele is szólhatsz már most egy-két dologba. Legalábbis ha ott vagy látogatni, biztos. Meg vidd el addig néha sétálni párszor lehet, hogy az is elég. De érezze a kutyi, hogy mi van. Utána lehet még másmilyen kutyád is,de Őt már megszeretted! Majd a társa meg olyan lesz amit terveztél.:) Kertes házban két gyermek és két kutya bőven belefér úgy, hogy egyik sem lesz elhanyagolva,ne aggódj szerintem.:)
2021. jan. 4. 16:30
 12/22 anonim ***** válasza:
71%
Én lebeszélnélek róla, 2 gyerek mellett nem fogsz tudni eleget foglalkozni vele.
2021. jan. 6. 20:46
 13/22 A kérdező kommentje:

Sikerült is bogarat ültetned a fülembe, utolsó.

Napokban döntenem kéne, de nem tudok racionálisan gondolkozni.

Minap is ott voltam meglátogatni, de meg se lehet simogatni, annyira harapdál, ugrál, és ellop mindent. De közben meg annyira szép és értelmes kutyának látszik. És szeretem.

Éjszaka mindig kétségeim támadnak, és elbizonytalanodok, nappal meg teljesen máshogy látom a dolgokat.

Ami közös, hogy ha belegondolok, hogy elmegy akkor rohadtul sajnálnám, de közbe meg félek a vele járó felelősségtől.

Teljesen úgy érzem magam, mint ha egy harmadik gyereket akarnék bevállalni, tudom mások nem csinálnak ekkora ügyet egy kutya kérdésből.

2021. jan. 7. 08:34
 14/22 anonim ***** válasza:
Hàt, èn is amondó vagyok, hogy egy ilyen hiperaktiv, nyers kutyat ne vallalj be. Max akkor ha tudnad rendszeresen suliba hirdani, meg esetleg valami közös kutyàs sportra. Ez belefèrne az idödbe?
2021. jan. 7. 09:00
 15/22 A kérdező kommentje:

De egy éves kora után se nyugodna le?

Vagy előre ezt így nem lehet tudni?

Előző kutyámmal nagyon sok kutyaiskolába jártam hasztalanul, én inkább a személyi tréner mellett vagyok aki egyénileg foglalkozik a kutyával.

2021. jan. 7. 09:04
 16/22 anonim ***** válasza:
32%
Hat egyedtol fugg. Ha lenis nyugodna, inkabb kètèvesen, nem pedig egy.
2021. jan. 7. 09:31
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem hoznám el.
2021. febr. 19. 11:32
 18/22 anonim ***** válasza:
Elhoznám
2021. febr. 19. 17:39
 19/22 anonim ***** válasza:
Ez csak a hiperaktivitásból fakadó rossz viselkedés szerintem. Simán kezelhető. Viszont jó lenne ha addig is tudnád látogatni míg el nem viszed, foglalkozz vele, taníts neki alap dolgokat. Utána sokkal egyszerűbb lesz, ha legalább az ül, marad, ilyesmiket tudja.
2021. febr. 20. 10:37
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem lenne rá módod, hogy esetleg most vidd el? Sokkal könnyebb dolgod lenne vele, ha most kezdenèd el tanítni. Èn elhoznàm a helyedben, de nyilván neked kell mèrlegelned.
2021. febr. 20. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!