Milyen módszerek hatásosak sétáknál húzás ellen? Bővebben lent.
Amig a kutyad nem szofogado, el ne engedd … poraz nelkul csak akkor legyen a kutyad ha szoval tudod mar iranyitani.
Heveder poraz majd akkor kell, amikor a poraz nelkuli setat gyakoroljatok.
Egyelore ket dolgot kellene elerned:
-kutyad rad figyeljen, te legyel a legnagyobb inger a seta alatt es ne a kornyezet. Ezt jutalomgalattal, kezbol etetessel, vagy jatekorulettel lehet elerni.
-kutya soha nem mehet a gazdi tengelyvonala ele, nem huzhatja a pórázt. Ezt a tiltassal lehet elerni. Figyelni kell a kutya viselkedeset es amikor kezdene raizgulni valamire (ezt hivjuk raytalo magatartásnak), szoval amikor latod, hogy a kutya mindjárt nekiindul, mar akkor rászólsz, lefegyelmezed, ha maskepp nem megy megallitod a kutyát es leulteted, hogy lenyugodjon.
Gazdinak kell elorelatonak lenni es idoben korrigalni a kutya helytelen viselkedeset, nem utólag kell visszatartani es legyurni a kutyát.
Erdemes lenne felkeresni egy kutyaiskolat, ahol megtanitanak technikakat, hogy mikor melyik problémára milyen modszerek vannak.
Nem közterületen gondoltam a póráz nélküli tanítást! Ütődöttek... Póráz nélkül senki semmilyen kutyát ne sétáltasson közterületen!
Nekem egy 50+ kilós, csupa izom amerikai bulldogom van, ami egy kisebb autót is elhúzna. Az én 78 kilóm kevés lenne hozzá, ha egy külső ingerre megindulna, úgyhogy különösen fontos volt láb mellé szoktatni. A módszerekről nem érdemes vitát nyitni, de úgy látom, hogy itt mindenki César Millán-t néz, és majdnem nullára pontozzák azokat, akik más módszereket is ismernek, alkalmaznak, javasolnak.
2-es válaszoló voltam.
12-es.
Végy erőt magadon és ne adj a kutyának 1 napig kaját. De az előtt se sokat.
Utána úgy meg fogja ismerni a jutizacskód csörgését az utcán, hogy nem tudod levakarni magadról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!