Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen módszerek hatásosak...

Milyen módszerek hatásosak sétáknál húzás ellen? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Illetve aki próbált no-pull hámot, bevált? Én bármilyen módszerrel is próbálkozom, állandóan elterelődik a kutyám figyelme. Kutyaiskola tervben van nemsokára, csak egyéb tényezők miatt sajnos még nem tudott rá sor kerülni, így addig én tanítottam. Egyébként nem neveletlen, viszonylag könnyen tanul, sok trükköt tud (fekszik, marad, forog, "puff", visszahozza a labdát,stb):) még kezdetleges szagfelismerést is tanítottam neki, de a séták még mindig nem mennek zökkenőmentesen... Plusz eléggé érdeklik más kutyák és emberek, de nem támadólagosan lép fel, hanem játékosan. (Egy éves boxer kan kutyusról van szó, ivartalanított) Előre is köszönöm a válaszokat! :)
2021. jan. 1. 22:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%
jutifalatzacskó-csörgetése és virsliszagú nadrágszár
2021. jan. 1. 22:53
 12/18 anonim ***** válasza:
14%
Mondjuk az én kutyám annyira szeret sétálni (és ezzel együtt húzni is mindenfelé), hogy ha viszem, akkor nagy ivben tesz mindenféle jutalomfalatra, ételre, már akkor se nyúl a legfinomabb falathoz sem -amiket amúgy bármikor megeszik- amikor meglátja a pórázt, vagy nekiállok öltözni. Nagyon meg tudja különböztetni hogy udvarban dolgozós melós ruhát veszek fel, vagy utcai ruhát :) Ha sétáltatom és az asszony elé megyünk autóval, ha kiszabadul az autóból akkor még párommal se foglalkozik (amúgy lóg rajta mert mindent megenged neki), csak menne olyan beagle-módra... :) Ha már sétáltam vele egy negyed órát, akkor már nem húz annyira, egyszerűen amig ki nem szaglászta-jelölgette magát addig nagyon felajzott és legtöbbször húz. Szóval a jutalomfalat nálunk nem játszik, csak a fárasztás, meg én majdnem 10-szer annyi kg vagyok mint a kutya, és rövidre fogom a pórázát, illetve direkt lassabban megyek ha nagyon húz. Csak türelem kérdése, bár ahogy néztem az utcán a legtöbb beagle húzza a gazdit ezerrel :) Egyet láttam csak, amelyik viszont póráz nélkül engedelmesen megy a gazdája mellett....
2021. jan. 2. 02:37
 13/18 anonim ***** válasza:
40%

Amig a kutyad nem szofogado, el ne engedd … poraz nelkul csak akkor legyen a kutyad ha szoval tudod mar iranyitani.

Heveder poraz majd akkor kell, amikor a poraz nelkuli setat gyakoroljatok.

Egyelore ket dolgot kellene elerned:

-kutyad rad figyeljen, te legyel a legnagyobb inger a seta alatt es ne a kornyezet. Ezt jutalomgalattal, kezbol etetessel, vagy jatekorulettel lehet elerni.

-kutya soha nem mehet a gazdi tengelyvonala ele, nem huzhatja a pórázt. Ezt a tiltassal lehet elerni. Figyelni kell a kutya viselkedeset es amikor kezdene raizgulni valamire (ezt hivjuk raytalo magatartásnak), szoval amikor latod, hogy a kutya mindjárt nekiindul, mar akkor rászólsz, lefegyelmezed, ha maskepp nem megy megallitod a kutyát es leulteted, hogy lenyugodjon.

Gazdinak kell elorelatonak lenni es idoben korrigalni a kutya helytelen viselkedeset, nem utólag kell visszatartani es legyurni a kutyát.

Erdemes lenne felkeresni egy kutyaiskolat, ahol megtanitanak technikakat, hogy mikor melyik problémára milyen modszerek vannak.

2021. jan. 2. 06:50
 14/18 anonim ***** válasza:
40%

Nem közterületen gondoltam a póráz nélküli tanítást! Ütődöttek... Póráz nélkül senki semmilyen kutyát ne sétáltasson közterületen!

Nekem egy 50+ kilós, csupa izom amerikai bulldogom van, ami egy kisebb autót is elhúzna. Az én 78 kilóm kevés lenne hozzá, ha egy külső ingerre megindulna, úgyhogy különösen fontos volt láb mellé szoktatni. A módszerekről nem érdemes vitát nyitni, de úgy látom, hogy itt mindenki César Millán-t néz, és majdnem nullára pontozzák azokat, akik más módszereket is ismernek, alkalmaznak, javasolnak.

2-es válaszoló voltam.

2021. jan. 2. 08:36
 15/18 anonim ***** válasza:
40%

12-es.

Végy erőt magadon és ne adj a kutyának 1 napig kaját. De az előtt se sokat.

Utána úgy meg fogja ismerni a jutizacskód csörgését az utcán, hogy nem tudod levakarni magadról.

2021. jan. 2. 09:19
 16/18 anonim ***** válasza:
25%
Póráz nélkül nem sok helyen lehet a kutya, kutyabarát szállás, kutyabarát munkahely, otthon, elkerített kutyafuttató, agility pálya, dog dancing területe, kutyabarát strand esetleg. Máshol nem nagyon. Sem közterületen, sem egy túrán.
2021. jan. 2. 10:21
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a mai sétához virslit vittem jutinak, a nyakörvet a füle alá tettem, csodák-csodájára alig próbált meg húzni. Időközönként megdicsértem ültetve, ha megindult egy kicsit akkor meg figyelmeztettem a "nem" szóval:). Ezt fogom most begyakoroltatni vele, hogy önállóan is menjen. Kutyasuliba mindenképp fog menni nemsokára, szeretnék vele legalább egy engedelmességi vizsgát tenni, de persze ha kedvet kapunk, többféle tanfolyamot is kipróbálunk.
2021. jan. 2. 16:00
 18/18 anonim ***** válasza:
69%
Legyél szenyó és 15 méterenként állj meg. Minden utcasarkon, zebránál állj meg. Ha jön kocsi, ha nem. Hajön és megáll, intd neki, hogy menjen csak tovább, majd akkor mész amikor kiadod a parancsot, nem amikor a kutya elindul. Elindulsz oldalra, de nem mondod, hogy mehet akkor a kutya seggeljen vissza. Hidd el, hogy nagyon hamar meg fogja tanulni ,hogy ha rángatod is, de nem mondod, hogy mehet akkor odaragad a segge a járdához és így nem fog leugrani az útra, nem lesznek önálló gondolatai. Legyen a kezedben jutivirsli amit csak szagolni lehet, megenni csak akkor, ha jófiú volt.
2021. jan. 2. 16:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!