Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta legyen?

Melyik fajta legyen?

Figyelt kérdés

Nagytestu, nyugodt termeszetu, vedelmezo jellemu, de nem oriasi mozgasigenyes fajtat keresek, ami lakasban tarthato, napi 3-4 ora setaval.

nagytestu: kb 40-50 kg

nyugodt termeszetu: nem izgaga, nem labda utan rohangalos, nem parancsokra ugralos, hatarozott, komoly, tiszteletet parancsolo

vedelmezo jellemu: benne van a szemelyvedo oszton, nem kell tanitani, kepezni ra

nem oriasi mozgasigenyes: nem igenyel kutyasulit, kulonfele kepzeseket, sportokat, hogy lefaradjon, eleg neki a napi 2x 1,5-2 oras gyaloglas, esetleg kocogas, idonkent sulyhuzas, az izmok karbantartasara

lakasban tarthato: nem szenved benti tartassal

A valasztekon kivul mas otletet is szivesen fogadok.

2021. jan. 1. 17:33
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Megis miert?

Mindent meg fogok adni nekik.

Sok mozgas, legjobb kaja, rengeteg szeretet stb.

Arany eletuk lesz, nekik koszonhetoen pedig en is jobban leszek.

Egyebkent jarok oszichiaterhez. O javasolta, hogy legyen kutyam. Meg is beszeltem vele is. Neki is van kutyaja, ert hozza. O ajanlotta a fent emlitett 4 fajtat, az alapjan, amit atbeszeltunk, hog milyen jellemu illene hozzam. Ismerosi koreben van cane corso es bullmasztiff is. A napi kiados setara is ugy kell kicibalni oket, olyan lustak, nemhogy labda utan rohangasszanak. A napi seta fenttartja a egeszseguket, en pluszban hozzatettem a sulyhuzast, hogy az izmok kicsik jobban meg legyenek dolgoztatva. Alap engedelmessegi trening adott. Meg fiatalon, mert kesobb nagyon lustak. Orzo vedot azert mondtam, hogy oke, ha nagyon muszaj, mert amugy ezek a kutyak osztoneiben vedelmezo jellemuek. Nem kell oket tanitani ra, mert osztonosen vedik a falkat. Meg a fajtaleirasban is benne van okoskak.

En a biztonsag kedveert megkerdeztem itt, de latom csak az okoskodas megy, hogy a hatranyos embert a sarga foldig tiporjak, hat ez is azt mutatja, hogy nekem van igazam, az emberiseg a pusztulas szelen(szerencsere).

2021. jan. 2. 01:04
 12/22 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, Te sem vagy különb tőlük és ezt ne vedd rossz néven. Először is, eddig nem mondtad, hogy beteg vagy, most már tudjuk. Másrészt, a pszichológus dokid ajánlott fajtákat, neked már csak ki kellene választani egyet. Ehhez ez nem kellünk Mi. Nem lehetsz ennyire élet képtelen.

Harmadrészt, nem illik semmilyen kisgyereket lehülyézni, csak azért mert gyerek és van egy kutyája. Nem szégyenled Magad?

Ezen kívül, nem minden ember bunkó, ne Magadból indulj ki. Mi nem ismerünk Téged, ahogy Te sem Minket. Próbáltunk Neked segíteni...nem mi tehetünk arról, hogy rossz a felfogásod.

Minden jót a kutyához!

2021. jan. 2. 01:15
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem nekem rossz a felfogasom, ha szerintetek napi 3-4 ora seta es 2naponta 1,5-2 ora futas a kutyavla keves, ezert ne legyen kutyam :D Idiotak ...
2021. jan. 2. 01:18
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
Ezt ki irta? Mert en nem latom, hogy ez lett volna az indok, hogy napi 4 ora foglalkozas keves lenne. A kerdesedben konkretan orzo-vedo, felelmetes kutyat keresel, de kutyasuliba meg kepzesre ne kelljen vele jarni. Ennyit irtal, es ezert mondtuk, hogy ez igy nem jo otlet, mert ezekhez a kutyakhoz erosebb kez kell, hozzaertes, es foleg ha elso kutya, nem biztos, hogy menni fog. De aztan amiket irtal, hat...ja, beteg vagy sajnos. Nem csodalom, hogy senki nem akar a kozeledben lenni, de az a helyzet, hogy nem masok az idiotak es nem masokban van a hiba.
2021. jan. 2. 01:27
 15/22 A kérdező kommentje:

Nagytestu, nyugodt termeszetu, vedelmezo jellemu, de nem oriasi mozgasigenyes fajtat keresek, ami lakasban tarthato, napi 3-4 ora setaval.

Ezt irtam. Honnan veszed, hogy nem vagyok eros, hogy elso kutyam lenne, hogy nem ertek hozza? Nem en kezdtem a bunkozast, nem mondtam, hogy mindenki hulye csak en nem, azt mondtam, hogy az emberek ijesztoek. Azert utalom oket, mert itelkeznek, anelkul, hogy barmit tudnanak a masikrol, mert amint latjak, hogy valaki gyengebb naluk, egybol a foldig tiporjak, mert ilyenek az emberek tobbsege. Nem minden gyereket hulyeztem le, peldat irtam arra, ami itt nagyon sokszor elofordul 10eneves kisgyerekek akarnak meno fajtat, de ki is derul mindjart, hogy nem lenne neki valo. En nem konkret fajtat szeretnek, hanem nekem megfelelo jellemu kutyak kozott keresek. Leirom, hogy mi a tervem vele, szerintem normalisan. Erre mindenki azzal jon, hogy hulye vagyok hozza, nem valo nekem semmilyen kutya. Es avegen persze, hogy a gyengebb lesz a hulye, mindneki mas a nagyokos, mert ok majd jol megmondjak. Gratulalok az osszes ilyennek, meg hogy en vagyok elettelen, mikor ti abban lelitek oromotoket, hogy a gyengebbet fikazzatok szarra.

Amugy azert elek, mert anyam veletlenul terhes lett, de tul reszeg volt elmenni idoben abortuszra. Es azert vagyok elettelen gyoker, mert meg a sajat anyam se szeretett, apam meg meg akart olni, de mint irtam, anyam keson jutott el odaig. Probalok sajat eletet elni, a dokim probal segiteni, hogy elni tudjak, mindent megprobal, hogy kitorhessem a szartengerbol, amibe szulettem.

De ez nem lenyeg, csak megerositelek titeket abban, hogy hulye vagyok, es bar bizonyitani nem tudom, de szivem van, csak nem tudom hogy hasznaljam.

2021. jan. 2. 03:14
 16/22 A kérdező kommentje:

*Nem tudom hogy hasznaljam az embrek fele, megijesztenek, mert tul bonyolult lenyek szamomra, a kutyak egyszeruek es elfogadoak, vedik a gyengebbet, mindenuk az egyetlen emberuk, a csaladjuk, meg ha az olyan hulye is , mint en.

Szoval a kutyakat szeretem, tudom szeretni es szeretni is fogom, amig elek ezen a furcsa vilagon.

2021. jan. 2. 03:18
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha megnezed, minden egyes kerdesben irjak, hogy majd foglalkoznak 2-4 orat a kutyajukkal. A valosagban meg csak kijarnak etetni.

De akkor veled ne igy legyen.

Azert irtuk azt, amit, mert irtad hogy nem akarod kikepezni ov-n, de azert legyen benne oszton a baj esetere. Illetve mert nem akartal kutyasuliba menni, pedig mindegyik felsorolt fajta (foleg a cane corso) komoly kolyokkori szocializaciot igenyel, es mint mar elmeselted, utalsz emberek kozott lenni. Tudod igy biztositani neki a szocializaciot, hogy kesobb ne legyen problema? Kulonben csak szivni fogsz vele.

Mi az alapjan tudunk valaszolni, amit a kerdesedben irtal, valoban nem ismerunk teged, de ugyis te dontod el mit cselekszel es nem mi.

2021. jan. 2. 08:38
 18/22 anonim ***** válasza:
83%
A negatív válaszokat és az életben is a negatív emberi reakciókat figyelmen kívül kellene hagynod és másnak is, nem pedig épp azokra energiát pazarolni, felvenni, reagálni rá. Figyelmen kívül kell hagyni, pláne nem felidegesedni miattuk. Nekem,aki segítő szándékkal próbált segíteni,pedig reagálhattál volna és volt több válasz is amit ilyen formán figyelembe vehettél volna. Én olyan sokszor járok így ezen az oldalon, az kap figyelmet a kérdezőktől is, aki odaszúr ha segítő szándékkal (mint volt itt is) ha nem. Én ennek ellenére azért mindig próbálok segíteni. 4-es,7-es voltam.
2021. jan. 2. 11:45
 19/22 A kérdező kommentje:

Igazatok van es sajnalom, nem gondoltam teljesen at.

Mivel maskor nem fogok emberek kozelebe menni, utcan szinte biztos, hogy nem engednek oda masik kutyakat ekkora kutyahoz, ezert el fogom hordani heti 1x kutyaoviba és kutyasuliba, mar kiskoratol. Illetve remelem lesz par baratja(legalabb neki), akik hasonloan nagyobb testuek es tudnanak idnketn jatszani, ha talalkozunk utcan. Mondjuk 2naponta az egyik seta a varosba lesz akkor. Eredetileg a kozeli erdos-mezos-szantofoldes terep lett volna a napi setak uticeljai, de akkor viszem majd varosba is, meg kutya oviba, suliba is, szocializalni, alap engedelmessgeire, ha muszaj orzo vedozni is, de allitolag ezek a fajtak onmaguktol vedelmezoen lepnek fel, ha ugy adja a helyzet. Meglatom.

Koszonom es sajnalom. A kialvatlansag es remalmok is hozzatettek nem keveset, es a "szeretet unneoe", amit egyedul toltok 16 eves korom ota.

De azert akik hozzam hasonloan bunko modon irtak, tehettetek volna normalisabban is, legalabb ti lennetek okosabbak a gyengebbnel. Nekem ez nem sokszor megy.

Egyebkent rajottem kozben, hogy a sotetebb szinu kutyak jobban tetszenek, igy az amerikai bulldog, ami nagyreszt feher, kilove. Cane corso a favorit eddig, meg a bordoi.

Aztan valoszinuleg ugyis ugy alakul, hogy egy tenyeszto sem ad kutyat ilyen idiota embernek, mint nekem, szoval vegul nektek lesz igazatok ugyis.

Azert koszi.

2021. jan. 2. 12:39
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne így állj hozzá, viszont erről jut eszembe, fajtamentőktől vagy menhelyről vagy gyepiről elhozni egyet nem jutott eszedbe? Épp volt egy kérdés valamelyik nap, hogy melyik bull típusú kutyát válassza a Kérdező és ott volt egy szép fekete is, még emlékszem is, hogy a 7.képen! Legalább közös lenne a hányattatott sorsotok és egyszerre fordulna jobbra Mindkettőtök élete.:) 4,7,18.
2021. jan. 2. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!